Scandalul electoral din Sectorul 1, tranșat în justiție / Mandatul lui Clotilde Armand, validat de instanță

28

Judecătoria Sectorului 1 a validat mandatul de primar al lui Clotilde Armand, după aproape trei săptămâni de scandaluri privind o posibilă fraudare a alegerilor. 

Mandatul de primar al Sectorului 1 al lui Clotilde Armand a fost validat de Judecătoria Sectorului 1.

Admite sesizarea formulată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1, Sector 1 Bucureşti. Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Sectorului 1 Bucureşti, obţinut de doamna CLOTILDE-MARIE-BRIGITTE ARMAND, candidata Alianţei USR-PLUS. Dispune comunicarea prezentei încheieri de îndată Prefectului şi Secretarului General al Sectorului 1 Bucureşti, cel din urmă are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică, prin afişarea încheierii, la sediul Primăriei Sectorului 1, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Executorie. Cu drept de apel în termen de 2 de zile de la aducerea la cunoştinţă publică, ce se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, potrivit Judecătoriei Sector 1.

Decizia nu este definitivă, iar Dan Tudorache poate face apel în termen de 2 zile.

Dacă apelul va fi respins, Clotilde Armand urmează să depună jurământul și să își preia, astfel, mandatul.

Scandalul electoral din Sectorul 1, tranșat în justiție

Luni, Judecătoria Sectorului 1 a amânat validarea alegerilor din Sectorul 1, pentru joi, 15 octombrie. Armand și Tudorache au fost citați în instanță, pentru a veni cu dovezi în cazul acuzațiilor de fraudă electorală din timpul alegerilor locale.

Dispune disjungerea cererii şi formarea unui nou dosar având ca obiect validare mandate consilieri locali. Amână judecarea cauzei şi acordă termen de judecată la data de 14.10.2020, ora 14.30, C24 Civil S II, Sala 315 pentru dosarul 31249/299/2020 al Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Amână judecarea cauzei şi acordă termen de judecată la data de 14.10.2020, ora 14.30, C24 Civil S II, Sala 315 pentru dosarul nou format privind validare consilieri locali. Pronunţată în cameră de consiliu, azi data de 12.10.2020”, potrivit Judecătoriei Sectorului 1.

Contactat de mainnews.ro, Dan Tudorache a declarat, atunci, că toate probele privind acuzațiile de fraudă electorală de la Sectorul 1 au fost prezentate în spațiul public și că le va pune la dispoziția judecătorilor.

Au fost prezentate toate probele, sunt publice, le-au văzut o țară întreagă. Mi-au cerut să vin cu probe, vin cu probe. O parte din ele le-am dus și continui să aduc ce mai aveam la dispoziție”, a declarat Dan Tudorache, pentru mainnews.ro.

Contactată luni de redacția mainnews.ro, Clotilde Armand nu a răspuns solicitării.

Clotilde Armand, noul primar

Armand a câștigat alegerile în sector cu 36.455 de voturi, fiind urmată de Daniel Tudorache cu 35.451 voturi.

Astfel, Clotilde Armand a obținut 40,95%, Daniel Tudorache a obținut 39,82%, iar Ioana Constantin 7,78%.

În consiliul local, PSD are 9 mandate, USR-PLUS – tot 9 , PNL are 6, iar PMP a obținut 3.

CITEȘTE ȘI: Tribunalul București a validat mandatul de primar al lui Nicușor Dan

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul Scandalul electoral din Sectorul 1, tranșat în justiție / Mandatul lui Clotilde Armand, validat de instanță apare prima dată în Main News.

Source: New feed