Sibiu: Hoţ prins de poliţişti, dar care scapă nepedepsit după ce victima şi-a retras plângerea

48
Un bărbat care are la activ mai multe furturi a fost prins de poliţiştii sibieni, însă acesta scapă nepedepsit după ce victima şi-a retras plângerea şi s-a împăcat cu cel care i-a furat portofelul în care avea 7.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERRPRES.

"În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 0500, un bărbat a sesizat că a fost victima unui furt, fiindu-i sustras portofelul în care avea 7.000 de lei. Poliţiştii de la investigaţii criminale au demarat cercetările, iar în scurt timp presupusul autor a fost identificat, iar prejudiciul recuperat în totalitate. Întrucât bărbatul este bănuit de săvârşirea altor fapte similare, în această dimineaţă urma să fie reţinut şi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Între timp, însă victima şi-a retras plângerea, ceea ce atrage clasarea lucrării şi imposibilitatea tragerii la răspundere penală a presupusului autor. În fapt, la data de 12 februarie, în jurul orei 5,00, un bărbat a reclamat faptul că a fost victima unui furt, fiind deposedat de 7.000 de lei. Fapta s-a produs la ieşirea dintr-o societate comercială, unde a fost abordat de o persoană necunoscută care i-a sustras portofelul", se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au recuperat banii furaţi de hoţ. Poliţiştii atrag atenţia că acest hoţ este posibil să comită şi alte furturi.

"Suspectul, în vârstă de 24 de ani, domiciliază în municipiul Sibiu şi este cercetat de poliţişti şi în alte dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, din buzunare şi societăţi comerciale. În această dimineaţă la domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziţie, fiind identificate numeroase articole vestimentare purtând diverse mărci, cu etichetă, existând suspiciunea rezonabilă că provin din săvârşirea infracţiunii de furt din magazin. În baza probelor administrate, poliţiştii de la investigaţii criminale urmau să dispună împotriva sa măsura reţinerii pentru 24 de ore şi, ulterior, să îl prezinte instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă victima şi-a retras în cursul dimineţii plângerea penală. Din păcate, lăsând la o parte resursele umane şi materiale investite de Poliţia Sibiu pentru identificarea, depistarea şi cercetarea acestei fapte, riscul este ca acest bărbat să comită fapte similare, fiind cunoscut cu astfel de preocupări şi asigurându-şi existenţa în acest mod", mai precizează comunicatul IPJ Sibiu. AGERPRES / (AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)