Singurul maratonul transfrontalier din România va avea loc, duminică, la graniţa Constanţei cu Bulgaria

136

Singurul maratonul transfrontalier din România va avea loc, duminică, la graniţa Constanţei cu Bulgaria

Singurul maraton transfrontalier din România și Bulgaria, ce poartă denumirea de Via Pontica, a ajuns la a doua ediție. Maratonul va avea loc duminică, 3 septembrie, între localitatea Krapeț, pe litoralul bulgăresc, și 2 Mai, pe cel românesc. Potrivit organizatorilor, startul va fi de la plaja lângă tabara Krapeţ şi se va alerga la nord pe lângă lacul Durankulak şi tabara Cosmos. Traversarea frontierei se va face prin punctul de trecere a frontierei Durankulak-Vama Veche şi va continua pe lângă pista de biciclişti şi pe un drum de pământ până la localitatea 2 Mai şi de acolo pe acelaşi drum înapoi.

În cadrul maratonului vor fi trei curse competitive, de 42 km, 21 km și 13 km, plus o cursă pentru copii, pe distanța de 2 km. Doar participanţii la maraton şi la semimaraton vor traversa frontiera, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în timpul competiţiei. Aceștia trebuie să aibă la ei un document de identitate valid, care să le permită trecerea graniței.

Punctele de control şi alimentare vor fi situate la km 2, 6, 10, 15, 20, 25, 31, 35 şi 40 în cazul cursei de maraton, la km 5, 10, 15 şi 19 în cazul probei de semimaraton şi la km 2, 6 şi 11 pentru participanţii la cursa de 13 km. În aceste puncte vor fi apă și fructe. Tot aici se vor afla saci de gunoi, aruncarea deşeurilor fiind permisă doar la punctele de control și la nu mai mult de 50 de metri de acestea.

Premierea va avea loc la ora 13,00 și va fi urmată de un concert al unei trupe rock bulgărești.

Florentina BOZÎNTAN