Sirenele de alarmă au fost auzite la Constanța!

72

Sirenele de alarmă au fost auzite la Constanța!

Sirenele de alarmă au putut fi auzite la Constanța, în dimineața de miercuri, 7 februarie anul curent. Chiar dacă este vorba de un exercițiu, locuitorii de la malul mării s-au panicat, întrebându-se ce trebuie să facă în acest caz.

Așa cum este precizat și mai sus, este un exercițiu organizat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și sunt testate sistemele de alarmare a populației în caz de vreun eveniment extrem.

Mesajul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

În această dimineață, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”.

Sirenele din țară vor emite semnalul “Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților.

În imagine sunt prezentate măsurile pe care trebuie să le realizeze cetățenii într-o situație reală, care impune declanșarea sistemului de alarmare a populației.

Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.

Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare.

L.C.