Sistem criminal: Tânărul ars în explozia de la Piatra Neamț nu are loc în spitalele din București! Știre actualizată

108

La ora 15,30, tânărul ars după explozia de la Piatra Neamț este în continuare intubat și i se fac investigații tomografice în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

De o oră și jumătate de când a fost adus în stare gravă, directorul spitalului Codruț Munteanu stă pe telefoane și încearcă să înduplece pe șefii clinicilor universitare să-i primească pacientul. „Ideal ar fi la București, dar nu găsim înțelegere acolo și nici locuri. La Iași mi-au spus că au locuri, m-au întrebat când îl trimitem, cât îl ținem și când îl trimitem la București. Vorbim permanent cu ministrul Sănătății, cu domnul ministru Arafat, inclusiv pentru transfer cu elicopterul, dar pacientul trebuie întâi stabilizat. S-a vorbit la minister pentru un transfer în străinătate, ni s-a spus da, vă asigurăm transportul, dar că trebuie să luăm noi avizul de la Strasbourg, sau de la Paris. Așa este procedura. Rămâne în discuție și transportul cu elicopterul SMURD pentru transport în țară. Vedem ce se va decide, în funcție de starea pacientului, ce fel de transport – aerian sau cu ambulanța – este mai indicat”, declară dr. Codruț Munteanu.

Atitudinea clinicilor mari din țară, care au secții speciale și dotări pentru marii arși nu pare să se fi schimbat prea mult, nici la trei ani și o zi de la Colectiv. Viața tânărului surprins în plin de deflagrație și cu arsuri pe 60% din corp, depinde și acum de „înțelegerea” mai marilor din clinici. Între timp, la Spitalul de Urgență Piatra Neamț, cadrele medicale fac tot ce pot pentru a-i crește șansele. Starea tânărului este în continuare gravă și i se fac investigații pentru a vedea ce leziuni interne are în urma exploziei: „Am fost în UPU și l-am văzut personal. Doctorița Bercea, medicul de gardă din UPU și doctorița Rotaru din secția chirurgie plastică reparatorie au prelucrat mai întâi plăgile, manevre extrem de dureroase. Starea pacientului este acum, aceeași, este intubat, i se fac investigații tomografice să vedem și leziuni interne dacă sunt, să fie stabilizat și apoi transferul”, mai spune managerul SJU Piatra Neamț.

Concluzia este cumplită: să ne ferească Dumnezeu de sistemul românesc de sănătate, generat de un sistem politic care poate fi numit, fără teama de a greși, criminal.

Actualizare: Pacientul a fost trimis la Iași cu… ambulanța.

(C.I.)

The post Sistem criminal: Tânărul ars în explozia de la Piatra Neamț nu are loc în spitalele din București! Știre actualizată appeared first on Stiri.