Şomuz Fălticeni a câștigat la Darabani

86

Echipa antrenată de Dan Dăscălescu și Iulian Darabă s-a impus sâmbătă, pe terenul botoșănenilor de la Sănătatea, cu scorul de 3-2, prin golurile marcate de Padovei (două) și Julei (penalty) . Şomuz a urcat pe locul 11 în clasament

Şomuz Fălticeni a prins gustul succesului în Liga a III-a. Trupa antrenată de Dan Dăscălescu și Iulian Darabă a bifat a două victorie consecutivă în campionat, după ce s-a impus sâmbătă, pe terenul botoșănenilor de la Sănătatea Darabani, cu scorul de 3-2, într-un meci din etapa a X-a.

Gruparea fălticeneană a condus la pauză printr-un gol marcat încă din minutul 4, când Vasile Padovei a fina­lizat cu o lovitură de cap o centrare venită de pe partea stângă.

Gazdele au întors însă scorul în debutul reprizei secunde, prin două goluri marcate într-un interval de doar opt minute. Ghiorghiciuc a egalat mai întâi, cu un șut de la peste 25 de metri, iar Cărăbuș i-a trimis mai apoi pe botoșăneni în avantaj, cu o lovitură de cap din șase metri.

Şomuz a găsit însă forța să revină și a restabilit egalitatea în minutul 62, când Padovei a primit o pasă pe culoar și a inscris cu o execuție plasată pe lângă veteranul V. Prisacă.

Golul victoriei oaspeților a venit în minutul 75, când Melinte a fost faultat în interiorul careului, iar Eduard Julei a înscris cu siguranță de pe punctul cu var de la 11 metri. Pe final, Sănătatea putea egala, dar Cătălin Pascal a fost salvat de bara transversală la un șut din mijlocul careului.

S-a terminat 2-3, iar Şomuz Fălti­ceni bifează prima victorie stagională în deplasare și urcă pe locul 11 în clasament.

Şomuz Fălticeni a început în formulă de joc: C. Pascal – Neagoe, Şan­dru, Kuruc, Baltariu, Arăpașu, Nechitoaia, Mircescu, Melinte, Julei, Padovei. În repriza secundă au mai intrat: Zamă, Podgorodețchi, Ungureanu și Dohotariu.

În următoarea rundă de campionat, Şomuz Fălticeni va primi sâmbătă, de la ora 14.00, pe stadionul Tineretului, vizita unei alt nou-promovate, Ceah­lăul Piatra Neamț. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Alex SĂVESCU)