Spitalul Piatra Neamț- Scandal la un concurs, managerul amenință cu anchetă

101

Concursul de ocupare a unui post de asistent medical debutant la farmacia Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a provocat, a devenit aproape o obișnuință, un nou scandal. Unul din subiectele date la proba scrisă a fost dintr-un capitol ce nu exista în bibliografia anunțată.

Situația a ieșit la iveală pe 4 decembrie, a doua zi după afișarea notelor la proba scrisă. Cinci candidați, din cei 14 înscriși, s-au calificat la proba interviului. Unul din cei cinci admiși a depus contestație, reclamând că subiectul 3 a fost din afara bibliografiei. Cum a apărut acest subiect printre celelalte este un mister și pentru președintele comisiei de concurs. Dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului, declară că va face o anchetă: „Eu și doamna Știrbu și reprezentanta OAMMR-ului am făcut câte două subiecte, deci șase în total. S-au făcut două bilete, varianta A și B. Ghinionul a fost să se aleagă varianta B, în care a fost acest subiect dat de colega de la OAMMR și care nu figura în bibliografie. După ce ne-am bucurat noi că am scos 5 candidate pentru interviu, apare o contestație de toată frumusețea, în care ni se spune că subiectul 3 nu a fost în bibliografie. Dar, i-am întrebat pe toți cei 14 candidați, după ce am dat întrebările la concurs, dacă au probleme cu subiectele, dacă-s corecte întrebările, dacă au ceva de spus. Nimeni n-a zis nimic! Subiectele date au fost soluții perfuzabile, stupefiantele și antimicoticele. Dacă cea cu stupefiantele, care nu era în bibliografie, ar fi fost sesizată de la începutul examenului… Dar, n-a zis nimeni nimic. Am anunțat Consiliul Județean și pe doamna Vasiliu, președinta consiliului de administrație. Dar eu văd lucrurile un pic delicat: poate să fie o greșeală și o înțelegem, poate fi un atac la adresa președintelui comisiei de concurs. Și ar mai fi o situație: cea mai mare medie a luat-o un singur candidat, cine a știut subiectul 3 a luat și cea mai mare notă. Vom face o anchetă, care va merge până-n pânzele albe”.

Comisia de contestație, condusă de dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, directorul medical al spitalului, va delibera astăzi, 5 decembrie, dacă anulează sau nu concursul.

(C.I.)

The post Spitalul Piatra Neamț- Scandal la un concurs, managerul amenință cu anchetă appeared first on Stiri.