Ștefan Radu are Italia la picioare după al 300-lea meci pentru Lazio: „E o icoană, a fost cel mai bun”

41

Ștefan Radu are Italia la picioare după al 300-lea meci pentru Lazio: "E o icoană, a fost cel mai bun"

Ștefan Radu a jucat luni, în înfrângerea cu Genoa, al 300-lea meci pentru Lazio în toate competițiile. Înfrângere, dar toți se înclină în fața lui: "A fost cel mai bun. A luptat cel mai mult. Atent, rău, lazial".

Marți, 30 ianuarie, Ștefan Radu a sărbătorit 10 ani la Lazio. Luni, 5 februarie, cel mai vechi jucător din lotul actual a purtat tricoul biancocelesto pentru a 300-a oară!

Și, chiar dacă viitoarea adversară a FCSB-ului a pierdut - prima oară când trupa lui Simone Inzaghi e învinsă două meciuri la rând în Serie A -, fundașul cu numărul 26 a fost cel mai bun.

65% L-AU ALES PE EL MVP

Într-o zi dificilă (fără suspendații Lulici și Milinkovici-Savici), Radu a fost ales MVP nu doar de jurnaliști (6,5 în Corriere dello Sport și Repubblica, 6 în Gazzetta), ci și de fani. Nu mai puțin de 65% dintre suporterii care au participat la sondaj l-au votat pe el, următorul fiind Parolo, cu doar 17%. Au avut și de ce.

cele mai multe dueluri câștigate: 10

cele mai multe tacklinguri reușite: 5

cele mai multe pase complete: 78

cele mai multe pase în față: 41

cele mai multe pase lungi: 7

"FOTBALIST DE TOP"

"Atent, rău, lazial. A 300-a partidă ne arată un fotbalist de top", a comentat La Lazio Siamo Noi, în timp ce Corriere dello Sport a scris în dreptul lui: "Luptă pentru onoare și steag. Cel mai bun. Peste toți coechipierii.

CIFRELE LUI RADU ÎN BIANCOCELESTO

300 de meciuri

7 goluri

16 assisturi

75 "galbene"

3 "roșii"

"Acesta e Ștefan. Alt meci impecabil, în care românul demonstrează că e în vârful carierei, concentrat la maximum și într-o formă fizică excelentă"- La Lazio Siamo Noi, site italian

240 de meciuri a jucat Ștefan Radu în Serie A, al doilea după Adrian Mutu (271) în topul românilor

7 a fost nota primită de Radu (La Lazio siamo noi) pentru prestația de luni, cea mai mare la laziali

4 partide mai trebuie să adune Radu pentru a-l depăși pe Stefano Mauri (303) și a urca pe locul 8 în ierarhia all-time a lui Lazio