Stelian Ion, după ce Klaus Iohannis i-a cerut să explice public închiderea definitivă a dosarului 10 august : Dacă există vreo aşteptare din partea cuiva ca ministrul să intervină în acest dosar, îi spun foarte clar că nu se poate întâmpla asta

21

Stelian Ion transmite că ministrul Justiţiei nu poate interveni în dosarele aflate în curs de soluţionare, menţionând că răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar. Precizările vin după ce, joi, Klaus Iohannis i-a solicitat acestuia să explice public închiderea definitivă a dosarului 10 august.

„Potrivit legii, ministrul justiţiei nu poate interveni, ar fi foarte grav să se întâmple aşa, în dosarele aflate în curs de soluţionare, în urmărire penală sau la instanţa de judecată. Dacă există vreo aşteptare din partea cuiva ca ministrul să intervină în acest dosar, îi spun foarte clar că nu se poate întâmpla asta, altfel am avea o reîntoarcere în nişte vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a declarat Stelian Ion.

Președintele Klaus Iohannis a comentat decizia de clasare definitivă a dosarului 10 august, într-o postare pe Facebook, menționând că „românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnic”. Şeful statului îi cere ministrului Justiţiei să explice de ce cauza a fost închisă şi să găsească soluţii pentru ca responsabilii să răspundă.

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a scris preşedintele Iohannis pe Facebook.

Magistrații de la Tribunalul București au respins marți solicitarea DIICOT de reluare a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul Stelian Ion, după ce Klaus Iohannis i-a cerut să explice public închiderea definitivă a dosarului 10 august : Dacă există vreo aşteptare din partea cuiva ca ministrul să intervină în acest dosar, îi spun foarte clar că nu se poate întâmpla asta apare prima dată în Main News.

Source: New feed