CNAIR a eșuat în organizarea unei noi licitații pentru Centura Bacăului. Documentația a fost...

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a eșuat în tentativa de organizare a unei noi licitații pentru desemnarea constructorului șoselei de centură a municipiului Bacău. Foto martie 2017 Potrivit Asociației Pro Imnfrastructura, Centura Bacău, un proiect care include 16,27 km de autostradă, segment care face parte din A7, viitoarea autostradă Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, nu va intra în construcție prea curând. Acest proiect are o istorie foarte zbuciumată de peste 10 ani de zile, ajungându-se într-un final la rezilierea contractului după ce au fost executate lucrări anemice, arată sursa citată. Povestea Centurii Bacău, un drum de 30,7 km (din care 16,27 km de autostradă), începe în perioada 2007-2008 când Search Corporation realizează studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și detaliile de execuție. În 2012 această documentație se revizuiește de către Arcadis. Pe 30.04.2013 este lansată licitația pentru execuția lucrărilor pe contract FIDIC Roșu. Pe 14..

Presa: Numărul oamenilor străzii a explodat în Germania. „Mulți dintre ei vin din Bacău”

Numărul persoanelor fără adăpost în Germania a crescut cu 150% în ultimii doi ani, ajungând la 860.000, de la 335.000 din 2014. Acestea sunt datele publicate de Oficiul Federal al Muncii și Politicilor Locuințelor (Bagw), citate de Focus.de și preluate de Ziarul românesc. Bacăul pare să fie în topul „furnizorilor” de oameni ai străzii. Sursa: ziarulromanesc.deConform estimărilor, persoanele fără adăpost vor fi 1,2 milioane până în 2018. Acestea includ atât persoanele fără adăpost, cât și migranții legali care nu locuiesc în centrele de primire. Potrivit Biroului Federal, motivul pentru agravarea situației de locuințe provine din faptul că chiriile au crescut și a scăzut oportunități de locuințe pentru cei care au venituri mari de unică folosință. Bugetul pentru construirea de locuințe sociale publice în ultimii treizeci de ani s-a redus la jumătate, trecând de la 2,9 milioane în 1990 la 1,1 milioane de astăzi. La aceasta se adaugă faptul că cererea de locuințe ieftine începând din 201..

Avarie pe aducțiunea de la Valea Uzului: 12 ore fără apă în Onești și...

Din cauza unei avarii la conducta de aductiune apartinand CRAB, orasul Onesti si localitatile apropiate au ramas fara apa, vineri dupa-amiaza. In urma unei avarii aparute vineri, in jurul orei 15,00 la conducta de aductiune apa potabila apartinand CRAB (Compania Regionala de Apa Bacau), in zona localitatii Dofteana, SC RAJA SA a fost nevoita sa intrerupa furnizarea apei potabile in orasul Onesti. In jurul orei 16,30, echipele de interventie CRAB au ajuns la fata locului si au preconizat remedierea avariei intr-un interval de 12 ore. Avand in vedere lungimea si diametrul conductei de aductiune, dar si reteaua de distributie de la nivelul orasului, perioada de umplere si intrare a sistemului in presiune este de circa 12 ore. Cu alte cuvinte, onestenii vor avea apa la robinete la presiuni normale sambata seara – 18 noiembrie 2017, ora 20,30. „Avand in vedere lungimea conductei de aductiune, dar si vechimea acesteia, inca de la preluare, lucratorii RAJA au luat masurile necesare ca in ..

Circulație feroviară întreruptă între Comănești și Asău. Trenurile pe realația Iași – Brașov sunt...

Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, circulația feroviară între Comănești și Asău va fi întreruptă timp de 10 zile. Pentru a permite executarea unor lucrări programate la unele podețe de cale ferată situate între stațiile CF Comănești și Asău, circulația feroviară pe acest tronson va fi întreruptă în perioada 15 — 24 noiembrie 2017. Astfel, trenurile InterRegio 1540 și 1541 pe relația Iași — Brașov și retur vor fi anulate. Celelalte trenuri de călători vor fi anulate doar pe relația Comănești — Asău, iar călătorii vor fi transbordați între cele două stații cu mijloace de transport în comun puse la dispoziție de către RTFC Galați.

Societatea de Servicii Publice Municipale SA Bacău angajează Devizier construcții

Societatea de Servicii Publice Municipale SA Bacău angajează Devizier construcții (inginer, minimum 3 ani experienta). Responsabilitati: analizare documentatie tehnica, liste de cantitati, intocmire devize oferta, situatii de lucrari. Relații suplimentare la telefon 0756264979, între orele 8 – 16.30.

Societatea de Servicii Publice Municipale SA Bacău angajează muncitori calificați/necalificați

Societatea de Servicii Publice Municipale SA Bacău angajează muncitori calificați/necalificați în construcții, amenajări interioare, instalatii electrice și instalatii tehnico-sanitare. Relații suplimentare la telefon 0756264979, între orele 8 -16.30.

Ramai conectat

Cele mai recente articole

(VIDEO) Cunoscutul cântăreţ country Mel Tillis a murit la vâsta de 85 de ani

Tillis a murit la un spital din Ocala, Florida, unde se afla internat. Aparent, cauza mortii a fost o insuficienta respiratorie, însa artistul suferea de mai bine de un an de o boala a aparatului digestiv. Membru al Country Music Hall of Fame si Grand Ole Opry, Tillis a înregistrat mai mult de 60 de albume si a scris cântece pentru cântareti ca George Strait, Kenny Rogers si Ricky Skaggs. Sase dintre piesele lui, precum „I Ain’t Never”, „ (...)

Scandalul pensiilor private din România a ajuns în paginile Financial Times

Potrivit legislatiei, românii cu vârsta sub 35 de ani directioneaza o parte din contributiile sociale spre schemele de pensii private care vor completa pensia de la stat. Însa, Guvernul de la Bucuresti a decis sa reduca contributiile la pilonul II de pensii private de la 5,1- pâna la 3,75- începând din 2018. Secretarul general al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Private din România (APAPR), Mihai Bobocea, sustine ca reducerea contributiilor a (...)

600 locuri de muncă, disponibile la Brașov (Social)

Inapoi la stirile din categorie 600 locuri de muncă, disponibile la Brașov 20 Noi 2017, 10:17:00 Categ: Social Autor: Laura Stoian Citit de 38 de ori Descriere foto: Arhivă 610 joburi sunt disponibile în acest moment la Brașov. Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai multe posturi vacante sunt pentru ambalator manual, agent de securitate, bucătar, confecționer, electrician, controlor calitate, lăcătuș mecanic, lucrător bucătărie, ospătar, muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, stivuitorist, vânzător și sudor. Oferta se adresează atât muncitorilor necalificați, cât și absolvenților de studii superioare. Astfel, pentru brașovenii care au terminat o facultate, sunt disponibile joburi precum specialist și șef în diferite domenii, programator, proiectant sau contabil. Brașovenii interesați pot afla mai multe informații de la AJOFM Brașov, de pe strada Lungă, nr. 1A, sau direct de pe site-ul instituţiei, http://www.ajofm-bv.ro.