joi, aprilie 25, 2019

Se reabilitează drumul județean de la Filipeni. Cât vor dura lucrările de proiectare și...

Locuitorii comunei Filipeni vor scăpa de mocirla de pe drumul județean care tranzitează localitatea. Miercuri, 6 martie 2019, a fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 241B, Pădureni-Godovana. Drumul ce va fi reabilitat străbate localitățile Pădureni, Fruntești, Filipeni, Brad și Mărăști. Drumul județean DJ 241B face legătura cu rețeaua de drumuri a județului Bacău și a județului Vaslui prin intersecțiile cu drumurile DJ 252 F, DC 74 și alte drumuri locale. Licitația pentru proiectare și executare a fost câștigată de asocierea Bertoni Construct SA Bragadiru (împreună cu SC Aqua Parc SRL Roznov, SC Mavgo Holding SRL Tașca-Neamț, SC Expresconstruct Tys SRL Giurgiu, SC Frasinul SRL Bistrița-Năsăud, SC SPC Elite Consulting SRL Iași și SC Rutier Consult SRL Neamț). Lucrările, a căror proiectare va dura 3 luni, vor acoperi o lungime de 15 kilometri. Finanțarea este asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. Durata efectivă de realizare a..

BACĂU: Ministrul Sănătății îndulcește masterplanul. Managerii au 2 luni ca să eficientizeze spitalele

Ministerul Sănătății renunță la măsurile de reformare draconică a sistemului sanitar din regiunea Moldovei prevăzute în Masterplanul regional de servicii de sănătate, document pus în dezbatere în urmă cu mai puțin de o lună. Aflată în Bacău, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a negociat cu autoritățile locale și cu fiecare manager de spital din județ. La finalul discuțiilor, Pintea a spus că, pentru a nu se închide spitale și a nu se tăia paturi, managerii trebuie să vină până luni cu planuri solide de eficientizare. Adrian Popa – manager SJU Bacău, Dragoș Benea – senator PSD, Sorina Pintea – ministrul Sănătății, Alin Năstasă – director DSP, Marius Savin – președinte – director general Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate „Nu se taie niciun pat, nu s-a pus niciodată problema tăierilor, ci a reconversiei. Ministerul Sănătății a finanțat spitalele din Bacău, nu poți să închizi ceea ce ai finanțat, dar poți să eficientizezi”, a anunțat ministrul Sorina Pintea, la finalul discuțiilor..

Alertă în cazul SMECTA, un medicament foarte des folosit. Poate afecta copii sub doi...

După ce a dus la scoaterea de la vânzare, inclusiv în România, a două dintre cele mai cunoscute medicamente antitusive, Eurespal şi Epistat, Agenţia Medicamentului din Franţa (ANSM)​ trage un semnal de alarma asupra utilizării unuia din cele mai folosite medicamente împotriva diareei, Smecta. Potrivit unui comunicat al ANSM, medicamentul Smecta ar putea fi dăunător în cazul copiilor mai mici de doi ani, din cauza unei cantităţi de plumb care ar putea ajunge în sânge. De asemenea, poate dăuna inclusiv femeilor însărcinate şi a celor care alăptează. Autorităţile din Franţa susţin că aceste medicamente nu trebuie date copiilor sub doi ani din cauza conţinutului de plumb care poate ajunge în sânge. „Ca măsură de precauţie, ANSM cere a nu se mai folosi aceste medicamente la copiii sub doi ani, din cauza riscului prezenţei unei cantităţi infime de plumb, chiar dacă tratamentul este de scurtă durată”, se arată în comunicatul francezilor. Astfel, ANSM cere ca prospectul pentru Smecta şi al..

Conducerea Primăriei Bacău, „căutată la CV” de DNA. Cum motivează judecătorii redeschiderea dosarului finanțărilor...

Procurorii DNA trebuie să caute în trecutul primarului Cosmin Necula și viceprimarului Dragoș Ștefan, ca să vadă dacă au mai avut sau nu de a face cu aplicarea Legii 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general. Din motivarea deciziei de redeschidere a dosarului finanțărilor din sport, reiese că judecătorii l-ar fi prins cu minciuna pe secretarul Ovidiu Popovici, iar câțiva consilieri locali s-au dezis de șefii lor politici aflați în conducerea Primăriei Bacău. Direcția Națională Anticorupție (DNA) Bacău trebuie să reia cercetarea penală în dosarul referitor la finanțările nerambursabile votate de Consiliul Local Bacău, pentru anul 2017. Conform deciziei instanței, DNA trebuie să completeze urmărirea penală începută în dosar față de primarul Cosmin Necula, viceprimarul Dragoș Ștefan și secretarul Ovidiu Popovici, suspecți de „participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu”. Finanțările pe..

Primul transplant de celule stem din Bacău. Procedura va ajuta un sportiv să își...

În aceste zile, în Bacău, se va face primul transplant de celule stem. Pacientul este un tânăr de 30 de ani care va putea, astfel, să își continue activitatea sportivă. Arhitecta acestei proceduri considerate de viitor este medicul specialist reumatolog, doctor Laura Dospinescu. dr. Laura Dospinescu „În cazul acestui pacient alte proceduri pe care i le-am propus i-ar fi permis doar funcționalitatea normală, nu și practicarea sportului de performanță. Din acest motiv, a decis să meargă pe această procedură de transplant de celule stem. Practic, nu este o procedură dificilă, dar este laborioasă. Se recoltează celule stem din zona coapselor și le voi injecta la nivelul genunchilor. Pacientul are osteoartrită la ambii genunchi și la glezne, dar prima dată vom ajuta genunchii pentru că aceștia preiau toată sarcina efortului”,a declarat doctorul Laura Dospinescu. Odată instalate, celulele stem își vor face treaba, în sensul în care vor începe regenerarea tendoanelor, mușchilor, cartilajelo..

Concurs pentru postul de meteorolog aeronautic tehnician stagiar la R.A. ROMATSA — D.S.N.A. Bacău

R.A. ROMATSA — D.S.N.A. Bacău, cu sediul în Bacău, Str. Aeroportului nr. 1, Jud. Bacău, organizează examen/concurs extern pentru ocuparea unui post vacant de meteorolog aeronautic tehnician stagiar în data de 18 martie 2019, ora 09:30. Condiţiile de participare, de înscriere, modul de desfăşurare şi bibliografia se regăsesc pe site-ul www.romatsa.ro la secţiunea „carieră” — „alte anunţuri” sau la sediu. Probele de concurs vor fi: fizică, matematică şi engleză, la nivel de bacalaureat. Data limită de înscriere este 14.03.2019, ora 16,00. Relaţii suplimentare la telefon: 0234.575.430. Anunțuri publicitare

Ramai conectat

Cele mai recente articole

CITR: Directivă UE – Noi prevederi în sprijinul companiilor în dificultate

CITR: Directivă UE - Noi prevederi în sprijinul companiilor în dificultate • 43% dintre europeni nu ar deschide o afacere de teama eșecului • 3 milioane...

CITR: Cifra de afaceri a Lactag, unul dintre cei mai mari procesatori de produse...

București, 22 martie 2019 – Conform rezultatelor financiare pe anul 2018, brandul românesc Lactag, unul dintre cei mai mari procesatori de lapte din România,...

Proiect pentru spitalul orăşenesc din Hârșova

Proiect pentru spitalul orăşenesc din HârșovaPrimăria a atribuit pe 8 februarie 2019 un contract pentru „Servicii de proiectare constând în „Elaborare Proiect Tehnic + Detalii de Execuţie + Caiet de Sarcini + Documentaţie Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire şi Asistenţă Tehnică din partea Proiectantului pentru realizarea obiectivului: „Creşterea eficienţei energetice a spitalului orăşenesc Hârşova”. Potrivit documentaţiei de atribuire publicate pe 28 februarie pe SEAP, câştigătoarea contractului este Globexterra SRL din Focşani, care va primi pentru serviciile sale 116.000 lei, fără TVA. Globexterra SRL are ca domeniu de activitate consultanţa pentru afaceri şi management şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 2.023.538 lei, un un profit net de 343.471 lei, cu numai 2 angajaţi, precum şi datorii de 342.307 lei. Patronul Globexterra este Mihai Băiţelu, fost lider liberal în Focşani. R.C.