Soluţii inteligente româno-elveţiene pentru reabilitarea a două școli brașovene (Social)

Inapoi la stirile din categorie Urmatoarea stire din aceasta categorie Soluţii inteligente româno-elveţiene pentru reabilitarea a două școli brașovene 15 Ian 2018, 19:21:00 Categ: Social Autor: Claudia Strătilă Citit de 1478 de ori Descriere foto: Colegiul Naţional Grigore Moisil; Sursa: mytex.ro În această săptămână, Municipalitatea aşteaptă din partea operatorului economic care a câştigat licitaţia să-i fie predat proiectului tehnic pentru lucrările de reabilitare termică la Şcoala Gimnazială nr.4 din cartierul Răcădău, astfel încât, până la finele lunii, să poată fi dat ordinul de începere a lucrărilor. A doua unitate care va intra în curând în reabilitare termică este Colegiul Naţional Grigore Moisil, unde au fost obţinute deja avizele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Stat în Construcţii Braşov. „Sperăm ca până la sfârşitul lunii să putem depune documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. Reabiltarea termică a celor două unităţi şcolare vor fi finanţate printr-un program de coopereare guvernamentală româno-elveţian. Lucrările prevăzute pentru cele două unităţi de învăţământ vizează, printre altele, izolarea cu vată bazaltică a faţadelor, finisaje cu plăci ceramice, aplicare de vopsea izolatoare la interior, înlocuirea ferestrelor cu tâmplărie cu două rânduri de geam low-e+Ar, iluminat interior prin tehnologie LED, izolarea teraselor, branşarea la sistemul centralizat de încălzire şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu energie electrică, termică şi apă.

„Pianul cu poeme” – Eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale (Eveniment)

Inapoi la stirile din categorie „Pianul cu poeme” - Eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale 15 Ian 2018, 19:06:00 Categ: Eveniment Autor: Claudia Strătilă Citit de 1440 de ori Descriere foto: „Pianul cu poeme” - Eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale, la Centrul Cultural Reduta; Sursa: centrulculturalreduta.ro Marți, 16 ianuarie 2018, de la ora 18:00, brașovenii sunt invitați la Centrul Cultural Reduta, la „Pianul cu poeme”, un spectacol complex de muzică și poezie, dedicat Zilei Culturii Naționale. Spectacolul cuprinde poezii de Mihai Eminescu, Magda Isanos, Victor Eftimiu, Ernest Maftei, George Coșbuc, Ioanid Costache unind astfel Ziua Culturii Române cu sărbătorirea zilei lui Eminescu. Muzica va acoperi o gamă amplă: prelucrări folclorice pe teme populare românești (Lie Ciocârlie sau Mocirița), autori culți precum Constantin Silvestri și improvizatii personale ale pianistei Ioana Maria Lupașcu. „Pianul cu poeme”, este un spectacol recital de muzică și poezie de dragoste, pus în scenă și reprezentat de zeci de ori în țară și în străinătate, pe scene importante ale teatrelor și filarmonicilor, inclusiv la Ateneul Român. Recitalul este clădit inteligent și interpretat cu emoție și virtuozitate; ridică energia piesă dupa piesă, construind momente impetuoase și impresionante prin sensibilitate sau forță. Experiența acestui spectacol în afara țării a fost remarcabilă. „Pianul cu poeme”, susținut de actrița Daniela Nane și pianista Ioana Lupașcu, este un recital de calitate, care corespunde înaltelor standarde ale centrelor culturale de pretutindeni și pe care oamenii ar fi încântați să-l primească în dar în orice colț al lumii. Intrarea este liberă.

Eminescu în inima copiilor. Spectacol aniversar la Codlea (Din Judet)

Inapoi la stirile din categorie Urmatoarea stire din aceasta categorie Eminescu în inima copiilor. Spectacol aniversar la Codlea 15 Ian 2018, 18:34:00 Categ: Din Judet Autor: Claudia Strătilă Citit de 1407 de ori Descriere foto: Elevii de la Şcoala Profesională Specială Codlea au pregătit o festivitate cu ocazia Zilei Culturii Naționale, omagiindu-l pe Eminescu; Sursa: newsbv.ro Elevii de la Şcoala Profesională Specială Codlea, i-au adus astăzi un omagiu poetului emblemă al României , Mihai Eminescu. Festivitatea dedicată zilei de naștere a poetului nepereche Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale a fost organizată de prof. Maria Valentina Lungoci, cu sprijinul d-nei Director (în cadrul comisiei Limbă şi comunicare) Claudia Grecu, în colaborare cu prof. Milea Melania, prof. Urs Simona, prof. Dinu Stela şi prof. Vîrlan Loredana, cu participarea elevilor de clasa a IX-a şi a X-a. Evenimentul a fost unul interactiv, cu participarea directă şi activă a elevilor participanţi, care au pregătit, pe lângă prezentarea datelor bibliografice şi un moment artistic de recitare şi interpretare din opera marelui poet. La final elevii au confecţiont ecusoane şi pliante punctând cele mai importante momente ale evenimentului. „Recitindu-l pe Eminescu ne reîntoarcem, ca într-un dulce somn, la noi acasă” spunea Mircea Eliade.

Scumpiri de peste 80% la roviniete (Economic)

Inapoi la stirile din categorie Scumpiri de peste 80% la roviniete 15 Ian 2018, 10:46:00 Categ: Economic Autor: Bianca Dumitru Citit de 542 de ori Descriere foto: Sursa: Știrile Pro TV Tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România - rovinieta - va creşte pentru vehiculele pentru transportul de marfă mai grele de 3,5 tone (categoriile C şi D), urmând să se majoreze cu cel puţin 85%. Potrivit unui proiect normativ publicat de Ministerul Transporturilor, de exemplu, rovinieta pentru vehiculele de transport de marfă cu masa cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone creşte de la 4 la 12 euro pentru o zi, de la 16 la 30 de euro pentru 7 zile, apoi de la 32 la 60 de euro pentru 30 de zile, de la 92 la 171 de euro pentru 90 de zile şi de la 320 la 600 de euro pentru 12 luni. În plus, rovinieta pentru vehiculele de transport de marfă cu masa cuprinsă între 7,5 şi 12 tone creşte de la 7 la 12 euro pentru o zi, de la 28 la 33 de euro pentru 7 zile, apoi de la 56 la 66 de euro pentru 30 de zile, de la 160 la 188 de euro pentru 90 de zile şi de la 560 la 660 de euro pentru 12 luni.

„Lupii” au încheiat sezonul regulat al Erste Liga cu o victorie (Sport)

Inapoi la stirile din categorie „Lupii” au încheiat sezonul regulat al Erste Liga cu o victorie 15 Ian 2018, 10:42:00 Categ: Sport Autor: Bianca Dumitru Citit de 209 de ori Descriere foto: Sursa: News BV Corona Wolves a reușit să se impună în acest weekend și în Erste Liga. După victoria din cadrul Campionatului Național, când „lupii” au învins CSM Dunărea Galați, scor 5-2, în ultimul meci din sezonul regulat al Erste Liga, Corona Wolves a învins după lovituri de departajare pe Ferencvaros, reușind astfel să-și treacă în cont două puncte. Golurile elevilor lui Julius Penzes au fost înscrise de Trancă și Saluga. În Erste Liga urmează a doua fază, al cărei program va fi stabilit săptămâna viitoare la Budapesta. Pentru „lupi”, următoarele jocuri sunt astăzi și mâine, de la ora 18.30, tot pe gheața Patinoarului Olimpic din Brașov, împotriva formației Steaua Rangers, partide contând pentru Campionatul Național.

Lansare de carte la Institutul Confucius (Eveniment)

Inapoi la stirile din categorie Urmatoarea stire din aceasta categorie Lansare de carte la Institutul Confucius 15 Ian 2018, 10:39:00 Categ: Eveniment Autor: Bianca Dumitru Citit de 212 de ori Descriere foto: Sursa: Humanitas „Cronica unui negustor de sânge”, de Yu Hua, este titlul romanului ce va fi lansat astăzi, de la ora 16, la Institutul Confucius Braşov, aflat în clădirea Rectoratului. Invitatele evenimentului sunt Luminiţa Bălan, profesoară de limba şi literatura chineză la Universitatea din Bucureşti, Denisa Comănescu, directoarea Editurii Humanitas Fiction, şi Roxana Rîbu, profesoară de limba şi literatura chineză la Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov. Ecranizat de regizorul sud-coreean Ha Jung-woo în 2015, Cronica unui negustor de sânge surprinde cei mai frământaţi ani ai Chinei maoiste. Povestea savuroasă şi totodată incisivă dezvăluie treptat, precum într-un spectacol de operă tradiţională, drama „omului nou“ încă ataşat de vechile credinţe. Romanele Cronica unui negustor de sânge şi În viaţă de Yu Hua au fost incluse pe lista celor mai influente cărţi ale ultimelor trei decenii în China.

Ramai conectat

Cele mai recente articole

Ansamblul Studențesc Arcanul USV sărbătorește 55 de ani de la înființare, printr-un spectacol la...

Ansamblul Studențesc Arcanul USV al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava sărbătoreşte 55 de ani de la înfiinţare printr-un spectacol care va avea loc joi, 26 aprilie a.c., de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură din Suceava. Potrivit organizatorilor, vor urca pe scenă: Ansamblul Folcloric „Doina Timișului” al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara (coregraf – Marius Ursu, dirijor – Dorian Sicoe); Ansamblul Folcloric „Mugurelul” al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași (coregraf – dr. Cătălin Ilițanu); Ansamblul Studențesc Arcanul USV (coregraf – Ioan Ilie Nemțoi, dirijor – prof. Trifan Leancă, coord. artistic – Călin Brăteanu, coord. general – dr. ing. Sorin Pohoață). „Ansamblul Studențesc ARCANUL USV al Universității Ștefan cel Mare din Suceava este la moment aniversar… 55 de ani de la înființare… noiembrie 1963, Rectorul de atunci Constantin Ciopraga, a propus coregrafului Gigi Vaduva înființarea unei formații de jocuri populare, completată apoi..

Un oboi magic sub o baghetă dirijorală magică şi ea

Şi anul acesta, Filarmoncia Piteşti a marcat ediţia a 41-a a Simfoniei lalelelor, chiar în preziua începerii Simfoniei, cu un concert…simfonic. Articolul referitor la acest eveniment a fost publicat azi, în suplimentul nostru literar „Săgetătorul”. Îl reproducem, însă, şi aici, pentru a face curioşi cât mai mulţi dintre dumneavoastră asupra a ceea ce oferă, în mod constant, Filarmonica din Piteşti. Şi pentru a vă invita să-i treceţi pragul. Valentin Ghiţă, unul dintre cei mai talentaţi „suflători” ai generaţiei sale De obicei, acest moment, ca şi concertele de Anul Nou, de Paşte ş.a., au asigurată o calitate: sunt piese de popularitate, muzicale, cantabile, dansante, memorabile prin antren. De data aceasta, calitatea este bine alimentată de selecţia atentă cu care a fost alcătuit programul. Am audiat Mozart, muzică din filme celebre, Ceaikonski, J. Strauss jr. şi deja o foarte cerută lucrare a lui D. Şostakovici – Vals. Acesta a devenit atât de popular, de antrenant şi de gustat, că – păstrând, desigur, proporţiile! – încheie multe concerte de acest fel, aşa cum niciun concert de Anul Nou, nu numai la Viena, nu se poate fără marşul lui Raleţki. Şi a mai fost ceva: oboiul lui Valentin Ghica. Fiecare instrument are sonoritatea sa şi rolul său într-o orchestră simfonică. Ferindu-mă să fac, în acest sens, clasamente de popularitate, subliniez, totuşi, că, de fiecare dată, „timbrul” său aduce o linie melodică suavă, o anume sugestie că eşti introdus într-o lume celestă. Simona Strungaru, o figură aparte printre baghetele dirijorale „Oboiul lui Gabriel”, al lui Ennio Morricone, din filmul „Misiunea”, a fost interpretat în nota sa învăluitoare, caldă, copleşitoare. Şi celelalte lucrări alese de oboistul Valentin Ghiţă au fost interpretate cu măiestria care l-a făcut cunoscut ca unul dintre cei mai valoroşi. Atâta intimitate şi căldură a degajat acest concert în întregul lui, încât – dacă te-ai fi aflat într-o sală în care se „producea” orchestra lui Rieu – mai-mai că ritmurile dansante te îmboldeau să… ieşi pe culoar şi să te prinzi de aripile dansului! Chestie de convenienţe! La Rieu, unde spectatorii sunt de toate vârstele – parcă şi cu avantaj pentru vârsta a treia – se dansează cu poftă, cu trăire, un adevărat spectacool în spectacol! Am lăsat în final referirile la dirijor, de fapt dirijoarea Simona Strungaru, o tânără cu personalitate, deşi manifestarea scenică a fost discretă, neostentativă. „Gymnopodies Gnossiennes„, în trei părţi (Erik Satis, S. Strungaru) ne-au arătat şi virtuţile sale …., ea lansând în domeniu orchestra şi conceptul „Simona Strungaru Symphonics„. O notă bună pentru repertoriul ales să creeze o stare de bine, un binemeritat confort spiritual. (Visited 4 times, 5 visits today)Citeşte şi Filarmonica din Piteşti a obţinut avizul de securi... Noul sediu al Filarmonicii, în dezacord cu meloman... Noul sediu al Filarmonicii, fără aviz ISU Jean Dumitraşcu deplânge dispariţia maestrului O vară cu „Hei-rup” la Filarmonica Pit... S-a tras cortina la Filarmonică. Stagiune închisă ... Filarmonica, în casă nouă Violonista Mariana Velicu, condusă pe ultimul drum... Concert dedicat violonistei care a îndoliat Filarm...

În puşcării revine moda deţinuţilor-scriitori

Deputaţii din Comisia Juridică a Camerei au decis, aseară, să avizeze favorabil un proiect de lege prin care deţinuţilor care scriu „lucrări ştiinţifice” li se va reduce considerabil din durata detenţiei. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat. În acest caz, Camera Deputaţilor este for decizional. Astfel că, prin vot sau tacit, acest proiect are şanse reale să devină literă de lege. Personaje sulfuroase, gen Mihai Stoica, ar putea ieşi din închisori mai repede dacă scriu „lucrări ştiinţifice” Concret, proiectul de lege în discuţie prevede ca fiecărui deşinut care redactează o lucrare ştiinţifică sau brevetează o invenţie ori inovaţie, să i se scadă 20 de zile din pedeapsa de executat. Se revine astfel la moda deţinuţilor-scriitori, care a scandalizat opinia publică în urmă cu câţiva ani. Fostul ministru al Justiţiei din cabinetul Cioloş, dna Raluca Prună, a anulat această oportunitate de a scăpa mai repede din puşcărie, după ce „lucrări ştiinţifice” au comis, în puşcării, personaje gen Gigi Becali, MM Stoica, Gheorghe Copos, Dan Voiculescu; Cristi Borcea etc. Proiectul de lege depus de UDMR nu defineşte limpede noţiunea de „lucrare ştiinţifică”. Există, prin urmare, posibilitatea ca orice tipăritură să poată fi socotită drept „ştiinţifică”, iar deţinuţi din categoria celor numiţi să aibă posibilitatea de a scrie cărţi pe bandp rulantă şi de a ieşi, astfel, mai repede de după gratii. (Visited 16 times, 16 visits today)Citeşte şi La ce lucrează aleşii noştri: condamnaţii la pedep...