luni, iunie 17, 2019

Atenționare pentru turiști: pericol de avalanșă în Masivul Postăvarul! (Social)

Inapoi la stirile din categorie Atenționare pentru turiști: pericol de avalanșă în Masivul Postăvarul! 12 Ian 2019, 05:01:00 Categ: Social Autor: Claudia Strătilă Citit de 1228 de ori Descriere foto: Pericol de avalanșă în Masivul Postăvarul. În plus, pe traseele montane există riscul prăbuşirii copacilor încărcaţi cu zăpadă; Sursa: bzb.ro Având în vedere ninsoarea abundentă din ultimele ore, care au dus la așternerea unui strat consistent peste zăpada înghețată, Serviciul Salvamont Poiana Brașov a lansat un avertisment către iubitorii sporturilor de iarnă care practica „schiul off-piste”. Acestora li se recomandă să evite coborârile pe văile din masiv (Valea Lamba, Valea Vanga ș.a.m.d.) deoarece exista riscul producerii de avalanșe. Această recomandare se aplică și iubitorilor de drumeții, pentru potecile care fac legătura între Valea Timișului și Vârful Postăvarul. În același timp, turiștilor care merg pe traseele montane marcate (în special cele care fac legătura dintre Tâmpa și vârful Postăvarul, precum și cele dintre Poiană și vârful Postăvarul), li se recomandă să fie atenți deoarece, din cauza încărcării copacilor cu zăpadă și chiciură există riscul dezrădăcinării și prăbușirii acestora. (Dealtfel, potrivit site-ului avalanseincarpati.ro, în 29 decembrie 2018, în Masivul Postăvarul, la intrarea în canionul Văii Lamba din Masivul Postăvarul a avut loc o avalanșă mică, la o altitudine de aproximativ altitudinea 1.400 m. La momentul respectiv s-a dislocat un strat de zăpadă de 15 cm, pe o distanța de 15-20 metri, care s-a deplasat pe o distanță de 15 m – 25 m).

Cursuri gratuite de formare profesională, în ianuarie, la Brașov (Social)

Inapoi la stirile din categorie Urmatoarea stire din aceasta categorie Cursuri gratuite de formare profesională, în ianuarie, la Brașov 12 Ian 2019, 04:05:00 Categ: Social Autor: Claudia Strătilă Citit de 1296 de ori Descriere foto: Cursuri gratuite de formare profesională organizate în luna ianuarie de AJOFM Brașov; Sursa: newsbv.ro În luna ianuarie 2019 şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: agent de securitate, bucătar, confecționer-asamblor articole din textile, cosmetician, inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, lucrator in comert și sudor. Perioada preconizată pentru începerea acestor 7 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 25 – 29 ianuarie 2019. Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: pentru cursul de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă- liceu cu profil tehnic (diploma de bacalaureat); pentru cursul de cosmetician – liceul; pentru cursurile de: agent de securitate și sudor – studii minime obligatorii iar pentru cursurile de: bucătar, confecționer asamblor articole din textile și lucrător în comerț- învățământ gimnazial. Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi) iar durata cursului variaza între 2 și 9 luni conform specificului meseriei. Documentele necesare înscrierii la un program de formare profesională sunt următoarele: • actul de identitate, în original şi copie; • certificat de naştere, în original şi copie; • actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie; • actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice • cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament ; • recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei. Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

Recitalul de la ora cinci – „An Nou, bine ai venit!” (Eveniment)

Inapoi la stirile din categorie Recitalul de la ora cinci – „An Nou, bine ai venit!” 08 Ian 2019, 21:40:00 Categ: Eveniment Autor: Claudia Strătilă Citit de 1232 de ori Descriere foto: Opera Braşov şi Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov îi invită pe iubitorii muzicii, miercuri, 9 ianuarie 2019, de la ora 17.00, la „Recitalul de la ora cinci” intitulat sugestiv „An Nou, bine ai venit!”; Sursa: muzeulmuresenilor.ro Opera Braşov şi Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov îi invită pe iubitorii muzicii, miercuri, 9 ianuarie 2019, de la ora 17.00, la „Recitalul de la ora cinci” intitulat sugestiv „An Nou, bine ai venit!” Vor interpreta artistele Operei Brașov: Anda Pop – soprană, Cristina Coatu – soprană, Asineta Răducan – mezzosoprană, Nora Vlad – actriţă, iar la pian se va afla Simona Patriche. Pentru începutul de an, protagonistele acestui recital au pregătit un program special, din repertorii variate, din care fac parte lieduri de G. Enescu – „Estrene à Anne”, „Bonjour”, E. Satie – „J’ai compris ta détresse”, G. Fauré – „Après un rêve”, M. de Falla – „El pano moruno”, G. Gershwin – „Embraceable You”, dar și arii din musical-ul „My Fair Lady” de Fr. Loewe. Intrarea se face pe bază de bilete care se achiziționează la intrarea în sala de concert a muzeului. Taxă intrare: elevi, studenți: 2 lei; adulți: 5 lei; pensionari: 3 lei.

Program de vacanţă interactiv pentru copii, la Muzeul Casa Mureşenilor (Eveniment)

Inapoi la stirile din categorie Program de vacanţă interactiv pentru copii, la Muzeul Casa Mureşenilor 07 Ian 2019, 22:39:00 Categ: Eveniment Autor: Claudia Strătilă Citit de 1176 de ori Descriere foto: Muzeul Casa Mureşenilor le-a pregătit copiilor, marți și miercuri, ateliere și activități interactive; Sursa: facebook.com/CasaMuresenilorMuzeulImnuluiNational Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani sunt aşteptaţi, în 8 şi 9 ianuarie 2019, la Muzeul Casa Mureşenilor, unde vor avea parte de un program de vacanţă interactiv. Astfel, marți, 8 ianuarie 2019, între orele 10.00 – 12.00, Muzeul Pedagogic din Braşov, le pregătește celor mici „Magia culorilor. Balonul magic”, cu Dorina Stanciu şi modelaj în lut cu Ovidiu Savu. Miercuri, 9 ianuarie 2019, între orele 10.00 – 11.30, copiii vor participa la o sesiune de teatru interactiv - „Eminescu - file din poveste pe muzică şi-n joacă”, cu Antonia Petra Binder, dramaturg. Între orele 11.30-12.30 se vor face schimburi de gogoşi şi prăjituri (de preferat după reţete vechi), făcute de bunici, mame, doici, bone, tătici etc. și aduse de copii. Înscrierile se fac la telefon 0268-477864 până marţi, 8 ianuarie 2019. Costul pentru fiecare program este de 5 lei/copil.

Revelion 2019, în Piața Sfatului (Eveniment)

Inapoi la stirile din categorie Revelion 2019, în Piața Sfatului 29 Dec 2018, 04:10:00 Categ: Eveniment Autor: Claudia Strătilă Citit de 2543 de ori Descriere foto: Concert extraordinar Phoenix și artificii de Revelion, în Brașov, „Oraș de Poveste”; Sursa: facebook.com/primariabrasov Primăria Braşov a anunțat că și în acest an vor fi organizate, la cumpăna dintre ani, evenimente în Centrul Brașovului. În noaptea ce face trecerea între 31 decembrie 2018 și 1 ianuarie 2019, de Revelion, în Piaţa Stafului va fi o petrecere în aer liber, la care brașovenii sunt invitați să participe! De la ora 22.30, pe scenă vor urca interpretele de muzică populară Suzana şi Daciana Vlad. Spectacolul folcloric va fi urmat de un concert al artistului Ciro de Luca, un fost carabinier italian, acum stabilit în România. Cap de afiş în noaptea de Revelion va fi trupa Phoenix, care revine la Braşov pentru un super-recital, după mulţi ani. Nu vor lipsi nici focurile de artificii de la miezul nopţii, care vor vesti trecerea dintre ani! Piața Sfatului rămâne locul de întâlnire al brașovenilor dar și al turiștilor, în noaptea de Revelion. Istoria „orașului din poveste“ continuă cu un concert al unei trupe legendare pentru România și cu un foc de artificii special. Spectacolul va începe la ora 22.30 cu muzică populară în interpretarea celor două „gemene” ale folclorului „maramureșan“, Suzana și Daciana Vlad. Ele vor fi urmate de Ciro de Luca, un fost carabinier italian care a făcut carieră în muzică și s-a stabilit în România, iar în jurul orei 23.45 va începe show-ul Phoenix. Trupa își va întrerupe concertul pentru trecerea în noul an și va continua după focul de artificii. „Vă invit pe toți în Piața Sfatului, în noaptea de Revelion, pentru a sărbători împreună trecerea în noul an, așa cum împreună am făcut din Brașov un oraș mai bun și mai frumos în anul care se încheie, un an important și pentru România. Vă doresc numai evenimente fericite şi un an nou plin de realizări, pentru că bunăstarea unui oraș ca Brașovul depinde nu numai de modul în care este administrat, ci mai ales de bunăstarea fiecăruia dintre locuitorii săi și de bucuria celor care vin să îl viziteze. La Mulți Ani, brașoveni și turiști, La Mulți Ani, Brașov, La Mulți Ani, România!“, a spus Primarul Brașovului George Scripcaru.

Patru farmacii deschise la Brașov în noaptea de Revelion (Social)

Inapoi la stirile din categorie Patru farmacii deschise la Brașov în noaptea de Revelion 29 Dec 2018, 03:54:00 Categ: Social Autor: Claudia Strătilă Citit de 1529 de ori Descriere foto: Patru farmacii vor fi deschise în primele două zile ale anului 2019, la Brașov; Sursa: bzb.ro În judeţ, o altă farmacie va avea program non-stop în Făgăraş! Farmaciile vor avea program special în primele zile ale anului 2019. Astfel, potrivit Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Braşov, non-stop, în municipiu, în 1 şi 2 ianuarie 2019, vor fi deschise patru farmacii: Ecofarma Network, de pe Iuliu Maniu nr 68, două farmacii Farmacom, de pe Uranus 14, respectiv B-dul Griviţei nr. 67 şi o farmacie Dona, de pe 13 Decembrie 117. În judeţ, non-stop va fi deschisă farmacia Catena, din Făgăraş, de pe B-dul Unirii 6B. În 1 ianuarie 2019, deschise vor mai fi o farmacie Malva, de pe B.P.Haşdeu nr. 21, între orele 9.00 – 18.00 şi Aurofarm, de pe str. Republicii nr 27. La nivelul județului, în Predeal, program scurt va avea, în 1 ianuarie 2019 farmacia Asclepyos (între orele 9.00 – 15.00). În 2 ianuarie 2019, farmaciile vor avea program scurt, dar există şi unităţi care vor avea program normal.

Ramai conectat

Cele mai recente articole

Sprijin financiar în valoare de 560.000 lei acordat tinerilor sportivi și artiști prin Programul...

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 14-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor • Fondul total de sponsorizare...

Expertiza CITR în sectorul construcțiilor crește. Șanse de reorganizare pentru DELTA A.C.M.

• Constructorul intră în portofoliul CITR București, 6 iunie 2019 – DELTA Antrepriză Construcții Montaj 93 SRL, cunoscută ca DELTA A.C.M., unul dintre cei...

Reorganizarea și modernizarea CET Constanța sunt prioritare la startul procedurii de insolvență

• CITR a fost numit administrator judiciar în procedura insolvenței Societății de termoficare Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas) București, 31 mai 2019 – CITR a...