Președintele PSD Cluj solicită demisia de onoare a primarului comunei Florești: “Este cercetat penal...

Deputatul clujean Horia Nasra, președintele PSD Cluj afirmă că că primarul comunei Floreşti, penelistul Horia Şulea, este cercetat penal pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, toate efectuate în timpul mandatului său de primar. Motiv pentru care, pri intermediul unii comunicat de presă remis mass media, îi solicită atât explicaţii publice, cât şi demisia de onoare. “Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei (decembrie 2012 – martie 2013) A efectuat plăţi ‘’nelegale’’ pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei (iulie 2012 – noiembrie 2012). Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei (februarie 2013 – decembrie 2013). Primarul Horia Şulea trebuie să demisioneze deoarece nu există nici o garanţie că în continuare nu va apela la metode de tipul celor aplicate în acea perioadă şi care în prezent se află în atenţia procurorilor! Nu este posibil ca bugetul celei mai mari comune din ţară să fie administrat de o astfel de persoană!” – își încheie solicitarea publică președintele PSD Cluj, Horia Nasra.

Haideți să le dăm amnistia, dar la pachet cu lustrația. Să-și ia ce au...

Nu-l mai blamați pe Dragnea că se zabte ca viermele în cârlig să-și dea amnistie, o grațiere ceva. Că el în Teleorman are foarte mulți copii de hrănit. Ce-i drept, nu sunt cu toți vii, dar, spre deosebire de peste 60% dintre români, au votat. Și, în nici un caz, nu au votat ca să le stea tătucul în închisoare din cauza unui fleac de 108 mii de lei prejudiciu la stat și că a deranjat din somnul de veci un mizilic de 1,5 milioane de teleormăneni la referendumul din vara anului 2012... Nimeni n-ar mai comenta atât de vehement dacă Dragnea ar fi băgat la bulău pentru cum și-a făcut viloiul de neam prost din infimul slariu de veșnic bugetar, sau despre cum a privatizat TelDrum. Dar asta ar însemna repopularea pușcăriilor Patriei cu întreaga funcționărime din Teleorman (inclusiv procurori, polițiști, judecători) - ceea ce ar presupune o supraaglomerare a acestor pușcării și, în consecință… o grațiere. Și la fel e în toate județele Patriei. Din toate acestea, pe lângă mafiile politico-economice locale, ar trebui să ia drumul pușcăriei fix cei chemați să vegheze să nu se întâmple hoțiile și abuzul și să pedepscă dacă s-au produs. Dar nu o fac. În plus, pe lângă Dragnea și ai lui, bălesc pe margine să se întâmple minunea modificării drastice a Legilor Justiției, mimând rezistența, 99% dintre cei aflați chipurile în Opoziție. Este evident că orizontul de așteptare al politicienilor și capitaliștilor de cumetrie care-i sponsorizează este blocat la nivelul nevoii de amnistie generală. Nu va fi liniște în România până când clasa aceasta de îmbogățiți de la lovitura de stat peste Revoluție nu-și vor pune prezentul și viitorul la adăpost de mâna lungă a Legii. Poate (și zic poate, să nu mai sară la comentat degeaba toți asistații mintal ai netului) ar fi momentul să cântărim dacă nu este cazul să ne obișnuim că ne-au furat 27 de ani ca niște deșeuri cu față umană cu sunt și să le facem cadou ce-au luat de la noi cu japca. Da, dar la pachet cu lustrația: nici să nu-i mai vedem vreodată la butoanele puterii.

Sătul de joaca guvernanților cu Legile Justiției, Peter Eckstein-Kovacs organizează o excursie cu autocarul...

Peter Eckstein-Kovacs, membru UDMR, anunţă pe pagina sa de Facebook că organizează o deplasare cu autocarul la protestul din 20 ianuarie de la Bucureşti. Fostul senator a declarat pentru Gândul că acţiunea îi aparţine în totalitate şi că nu s-a consultat cu nimeni din UDMR pe marginea acestui demers. „Haideţi cu noi! Pe 20 ianuarie, la Bucureşti, la miting. Nori negri se adună: premierul desemnat a declarat că sprijină total contrareforma din justiţie. Pe 20 ianuarie să apărăm cât mai mulţi statul de drept. Închiriem un autobuz, cu plecarea spre Bucureşti sâmbătă, sosirea acasă duminică dimineaţa. Costul dus-întors e de 100 lei ce se va achita cu anticipaţie", scrie fostul senator pe Facebbok. Peter Eckstein-Kovacs a declarat pentru Gândul că demersul "nu este o acţiune a UDMR" şi că nu s-a consultat cu partidul nefiind convins că o astfel de acţiune ar fi susţinută de colegii săi din Uniunea Democrată a Maghiarilor din România. „Nu, nu am vorbit (cu colegii din UDMR -n.r.), nu este o acţiune a UDMR, este o acţiune civică, la fel cum şi acţiunea de pe 20 ianuarie de la Bucureşti este o acţiune civică. Nu sunt convins că vor susţine o astfel de acţiune, eu mă duc acolo ca cetăţean simplu, dar şi ca membru UDMR.” Întrebat dacă postarea sa a avut succes, Peter Eckstein-Kovacs a declarat că pe listă deja s-au înscris câteva persoane, fără a preciza numărul acestora. „S-au înscris câteva persoane. Nu vom fi un autobuz de 44 de persoane, dar vom merge. Eu am dat anunţul, organizarea nu e atât de mare, facem rost de o maşină şi mergem, fiecare îşi suportă costul. Doritorii se înscriu pe listă şi îşi plătesc transportul, eu nu am bani să plătesc pentru ei", a mai spus fostul senator. Chiar dacă nu mai deţine nicio funcţie de conducere în UDMR, Peter Eckstein-Kovacs este considerat unul dintre politicienii influenţi în formaţiune. Recent, a avut mai multe ieşiri publice în care a criticat modificările aduse în Parlament legilor justiţiei şi a acuzat faptul că liderii UDMR ar fi făcut un troc cu majoritatea PSD-ALDE.

Justitie TV – o noua emisiune la NCN, realizata de jurnalista Mihaela Trif. Toate...

Un nou proiect editorial va fi lansat in 12 februarie la NCN Cluj: Justitie TV, o emisiune zilnica despre tot ce misca in Justitia clujeana, proiect pilot care se va extinde mai apoi si pe postul national de stiri NCN ce urmeaza sa fie lansat. Procese, stenograme, puncte de vedere, dosare ingropate, dosare tergiversate, spete controversate, tot ce e interesant in actul de Justitie infaptuit la Cluj va fi subiect de dezbatere pentru jurnalista Mihaela Trif, care isi propune sa deschida ochii publicului asupra acestui segment editorial de multe ori putin inteles de cetateni in toata complexitatea sa. "Procese tari vor fi mereu pe lumea asta, parti nemultumite de asemenea. Ii vom aduce pe toti cei implicati in fata camerelor, pe toti cei ce vor sa vorbeasca cu calm si ratiune despre Justitie, indiferent ca sunt judecatori, procurori sau avocati, petenti sau parati. Ne intereseaza atat partea penala, cat si cea civila, vrem sa abordam dinamic pana si cele mai complicate spete. Profit de vizibilitatea acestui anunt de lansare a emisiunii pentru a-i ruga pe avocatii clujeni sau pe cetatenii cu dosare incalcite sau nemultumiti de stadiul dosarelor in care sunt implicati sa ne contacteze pe [email protected] sau la numarul 0735 67 00 00. Vom analiza cu atentie dosarele lor si ii vom chema in studio pentru a-si expune argumentele. In plus, pentru ca vreau sa imi fac si o echipa, anunt cu aceasta ocazie ca NCN angajeaza pentru aceasta emisiune si un documentarist, de preferat un student sau o studenta la Drept, care sa ne ajute sa ne documentam temeinic investigatiile. Cei interesati sunt de asemenea rugati sa ne scrie", a declarat Mihaela Trif, realizatoarea emisiunii Justitie TV.

Filmul „Legaturi Bolnavicioase”, de Tudor Giurgiu, vineri seara la NCN. La ora 21, ii...

NCN va difuza maine seara de la ora 21 unul dintre filmele controversate, dar speciale, semnate de regizorul clujean Tudor Giurgiu. Kiki și Sandu sunt doi frați care au o relație ascunsă, incestuoasă. Viața dublă pe care o au cei doi, în calitate de iubiți și frați este dată în vileag în momentul în care între cei doi intervine gelozia. Alex, o tânără simplă din provincie, studentă în București intervine în relația celor doi ca iubită a colegei ei, Kiki. Alex este pentru Sandu o intrusă în relația lui cu sora sa și într-un moment de gelozie face cunoscut triunghiul legăturilor bolnăvicioase. Cu cine va rămâne în final Kiki ? „Legături bolnăvicioase” este cartea scriitoarei Cecilia Ștefănescu, aceasta semnând și scenariul filmului alături de Răzvan Rădulescu. Împreună cu Tudor Giurgiu (regizor), cei trei spun o poveste de dragoste vie și neconvențională. Dragostea e de multe feluri, spune acest film românesc, într-un mod foarte autentic. Frații se iubesc altfel, prietenele cele mai bune nu sunt doar prietene, ci aleg să fie și iubite. Ioana Barbu, Tudor Chirilă și Maria Popistașu adaugă un fler special filmului, perfect armonizat cu subiectul. Vineri seara, ora 21, NCN.

Jurnalista Gabriela Dragota revine in echipa Ziar de Cluj si NCN!

Jurnalista Gabriela Dragota revine in echipa Ziar de Cluj si NCN! Una dintre jurnalistele cu scrisul cel mai curat din oras va semna din nou reportaje pentru Ziar de Cluj, incepand de saptamana viitoare. "Ne bucuram ca Gabi revine in gasca. Si nu e singura venire. Unul dintre cei mai experimentati operatori de imagine din oras, Emil Kovacs, va trece din echipa Digi 24 Cluj la NCN", a declarat Liviu Alexa, proprietarul grupului de media.

Ramai conectat

Cele mai recente articole

Constanța, SUB VIJELIE: PANOURI, ORNAMENTE și SEMAFOARE CĂZUTE, MAŞINI SPULBERATE DE VÂNT!

Constanța, SUB VIJELIE: PANOURI, ORNAMENTE și SEMAFOARE CĂZUTE, MAŞINI SPULBERATE DE VÂNT!Judeţul Constanţa a fost sub două coduri pe parcursul zilei de joi - galben şi portocaliu, ambele de vreme rea, cu vânt puternic şi ninsori. Au existat zeci de localităţi fără curent electric, maşini blocate în trafic, microbuze răsturnate la primele ore ale zilei! Pe DN3 a fost dată alarma de la primele ore: trei autoturisme au fost împise de vânt în afara părţii carosabile, pe porţiunea Murfatlar-Ciocârlia. Iar de la acest incident, intervenţiile au curs! Zeci de maşini blocate în trafic, la Pietreni, microbuz răsturnat spre Mangalia, TIR răsturnat pe podul de la Agigea şi aşa mai departe. Ultilajele Regiei Judeţene Autonome de Drumuri şi Poduri au acţionat permanent, la fel şi cele ale Regionalei de Drumuri. Şi conducerea Consiliului Judeţean Constanţa - preşedintele Horia Ţuţuianu - s-a aflat în judeţ, pentru a monitoriza intervenţiile. Nu au lipsit nici reprezentanţii Prefecturii. Şi municipiul Constanţa a fost martorul mai multor incidente, cauzate de vântul puternic. Astfel, locuitorii din Constanța au sesizat faptul că pe raza municipiului Constanța au căzut mai multe panouri publicitare din cauza vântului puternic. Totodată, joi, 18 ianuarie, mai mulți copaci de mici dimensiuni au fost puși la pământ cu lejeritate de vijelie. Într-un alt caz, un copca a distrus un autoturism! În unele zone ale orașului, oamenii au reclamat că o parte din ornamentele de Crăciun, montate de Primărie, stau să cadă. Desigur, pe grupurile de Facebook, șoferii au anunţat și faptul că semafoarele din oraș au fost aproape smulse de vânt, mai ales în zona Trocadero! C.C., A.C.

Autoritățile constănțene fac ORDINE: două terenuri cu gunoaie, igienizate, iar oamenii străzii, duși la...

Autoritățile constănțene fac ORDINE: două terenuri cu gunoaie, igienizate, iar oamenii străzii, duși la spitalPolițiștii locali, împreună cu reprezentanți de la mai multe instituții din Constanța au descins, joi dimineață, în două zone din municipiu, unde în mod frecvent se aciuează oameni fără adăpost. Joi, oamenii legii au descins în zona de la capătul străzii Barbu Delavrancea (în spatele Centrului Albatros) și pe strada Clopoțeilor, din cartierul Compozitorilor, de lângă Biserica Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Despre problemele pe care le fac respectivele persoane fără adăpost, pe strada Clopoțeilor, cotidianul „Replica de Constanța” a scris în repetate rânduri, la sesizarea locuitorilor din zonă. La acțiune au fost prezenți, pe lângă polițiști locali, agenții de poliție de la Secția 2, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Direcția de Sănătate Veterinară Constanța și lucrători ai firmei de salubrizare SC. Polaris M. Holding, scopul fiind igienizarea și dezafectarea adăposturilor improvizate. Au fost identificate trei persoane din județul Tulcea, care se aflau pe terenurile respective fără forme legale, dintre care pentru două persoane identitatea nu a putut fi stabilită. Cele două persoane aveau probleme de sănătate, motiv pentru care a fost solicitat Serviciul de Ambulanță Constanța, pentru transportarea lor la spital. Reprezentanții DSV Constanța au întocmit o notă de constatare cu privire la deținerea unor animale din rasa cabalină, de către două persoane, în care s-a dispus ca, în termen de șapte zile, să microcipeze animalelel. „Astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterea încălcării normelor legale în vigoare”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța. Florentina BOZÎNTAN

Profesorii reclamă: ‘Suntem UMILIȚI! Secretarele și șoferii din primării au salarii mai mari decât...

Profesorii reclamă: 'Suntem UMILIȚI! Secretarele și șoferii din primării au salarii mai mari decât noi!'Cât preț pun guvernanții pe educație? Deloc, atrage atenția Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, în condițiile în care angajații din educație au printre cele mai mici salarii din sistemul bugetar, în ciuda majorărilor anunţate în acest an. „Avem profesori care sunt plătiţi cu mult mai puţini bani decât secretarele sau şoferii din primării, care beneficiază de salarii stabilite discreţionar. Este de-a dreptul revoltător, cum au reuşit aleşii să ajungă la salarii de zece ori mai mari decât ale profesorilor care au ani întregi de experienţă la catedră”, atrage atenția Simion Hancescu, președintele federației. „De la 1 ianuarie 2018 un profesor debutant, care avea în luna decembrie a anului trecut un venit net de 1.440 de lei, va primi o majorare salarială de doar 55 de lei. Este suma reală pe care o primeşte un cadru didactic, după creşterea salariului brut cu 25%. În realitate, majorarea salariului net este de doar 3,8%, după ce vor fi plătite contribuţiile către stat. Un profesor cu peste 40 de ani de muncă va avea de la 1 ianuarie 2018 salariul net de 2.887 lei ceea ce înseamnă o creştere a acestuia cu 117 lei, respectiv, o creştere reală de 4,2%”, precizează aceeași sursă. „Îi reamintim, pe această cale, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, faptul că această lege a fost elaborată, fără să existe negocieri serioase, confederațiile sindicale nu au primit acest proiect și nu au avut posibilitatea de a analiza proiectul în ansamblu. Au fost doar întâlniri separate cu liderii domeniilor ocupaționale, cărora li s-au prezentat grilele sectoriale și care nu au știut ce se întâmplă și în celelalte sectoare de activitate, așa cum au decurs negocierile la Legea nr.284/2010. Legea de salarizarea în sistemul bugetar ar fi trebuit să așeze salariații în grile în funcție de cât de mult depinde dezvoltarea economică a României de domeniul din care fac parte aceștia. Privind grilele de salarizare, admninistrația și cei care lucrează în instituțiile de forță ale statului român sunt domeniile cele mai importante din România, în viziunea celor care au aprobat această lege”, au afirmat „Iată câteva exemple de indemnizaţii ale aleşilor locali – valoarea brută, de la 1 ianuarie 2018: Viceprimar de comună sub 3.000 locuitori – 5.700 de lei (coeficient – 3); Viceprimar de municipiu reședință de județ – 15.200 de lei (coeficient – 8); Primarul Capitalei – 19.000 de lei (coeficient – 10). Însă, pentru angajaţii din primării şi consilii locale sau judeţene nu există coeficienți de ierarhizare, salariile acestora depinzând de bunăvoința șefului instituției și de venitul pe care îl primeşte acesta. Aşa s-a ajuns la situația în care sunt primării în care şoferii sau secretarele au salarii mai mari decât un profesor cu 25 de ani vechime”, a mai arătat Simion Hancescu. Florentina BOZÎNTAN