Președintele PSD Cluj solicită demisia de onoare a primarului comunei Florești: “Este cercetat penal...

Deputatul clujean Horia Nasra, președintele PSD Cluj afirmă că că primarul comunei Floreşti, penelistul Horia Şulea, este cercetat penal pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, toate efectuate în timpul mandatului său de primar. Motiv pentru care, pri intermediul unii comunicat de presă remis mass media, îi solicită atât explicaţii publice, cât şi demisia de onoare. “Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei (decembrie 2012 – martie 2013) A efectuat plăţi ‘’nelegale’’ pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei (iulie 2012 – noiembrie 2012). Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei (februarie 2013 – decembrie 2013). Primarul Horia Şulea trebuie să demisioneze deoarece nu există nici o garanţie că în continuare nu va apela la metode de tipul celor aplicate în acea perioadă şi care în prezent se află în atenţia procurorilor! Nu este posibil ca bugetul celei mai mari comune din ţară să fie administrat de o astfel de persoană!” – își încheie solicitarea publică președintele PSD Cluj, Horia Nasra.

Haideți să le dăm amnistia, dar la pachet cu lustrația. Să-și ia ce au...

Nu-l mai blamați pe Dragnea că se zabte ca viermele în cârlig să-și dea amnistie, o grațiere ceva. Că el în Teleorman are foarte mulți copii de hrănit. Ce-i drept, nu sunt cu toți vii, dar, spre deosebire de peste 60% dintre români, au votat. Și, în nici un caz, nu au votat ca să le stea tătucul în închisoare din cauza unui fleac de 108 mii de lei prejudiciu la stat și că a deranjat din somnul de veci un mizilic de 1,5 milioane de teleormăneni la referendumul din vara anului 2012... Nimeni n-ar mai comenta atât de vehement dacă Dragnea ar fi băgat la bulău pentru cum și-a făcut viloiul de neam prost din infimul slariu de veșnic bugetar, sau despre cum a privatizat TelDrum. Dar asta ar însemna repopularea pușcăriilor Patriei cu întreaga funcționărime din Teleorman (inclusiv procurori, polițiști, judecători) - ceea ce ar presupune o supraaglomerare a acestor pușcării și, în consecință… o grațiere. Și la fel e în toate județele Patriei. Din toate acestea, pe lângă mafiile politico-economice locale, ar trebui să ia drumul pușcăriei fix cei chemați să vegheze să nu se întâmple hoțiile și abuzul și să pedepscă dacă s-au produs. Dar nu o fac. În plus, pe lângă Dragnea și ai lui, bălesc pe margine să se întâmple minunea modificării drastice a Legilor Justiției, mimând rezistența, 99% dintre cei aflați chipurile în Opoziție. Este evident că orizontul de așteptare al politicienilor și capitaliștilor de cumetrie care-i sponsorizează este blocat la nivelul nevoii de amnistie generală. Nu va fi liniște în România până când clasa aceasta de îmbogățiți de la lovitura de stat peste Revoluție nu-și vor pune prezentul și viitorul la adăpost de mâna lungă a Legii. Poate (și zic poate, să nu mai sară la comentat degeaba toți asistații mintal ai netului) ar fi momentul să cântărim dacă nu este cazul să ne obișnuim că ne-au furat 27 de ani ca niște deșeuri cu față umană cu sunt și să le facem cadou ce-au luat de la noi cu japca. Da, dar la pachet cu lustrația: nici să nu-i mai vedem vreodată la butoanele puterii.

Sătul de joaca guvernanților cu Legile Justiției, Peter Eckstein-Kovacs organizează o excursie cu autocarul...

Peter Eckstein-Kovacs, membru UDMR, anunţă pe pagina sa de Facebook că organizează o deplasare cu autocarul la protestul din 20 ianuarie de la Bucureşti. Fostul senator a declarat pentru Gândul că acţiunea îi aparţine în totalitate şi că nu s-a consultat cu nimeni din UDMR pe marginea acestui demers. „Haideţi cu noi! Pe 20 ianuarie, la Bucureşti, la miting. Nori negri se adună: premierul desemnat a declarat că sprijină total contrareforma din justiţie. Pe 20 ianuarie să apărăm cât mai mulţi statul de drept. Închiriem un autobuz, cu plecarea spre Bucureşti sâmbătă, sosirea acasă duminică dimineaţa. Costul dus-întors e de 100 lei ce se va achita cu anticipaţie", scrie fostul senator pe Facebbok. Peter Eckstein-Kovacs a declarat pentru Gândul că demersul "nu este o acţiune a UDMR" şi că nu s-a consultat cu partidul nefiind convins că o astfel de acţiune ar fi susţinută de colegii săi din Uniunea Democrată a Maghiarilor din România. „Nu, nu am vorbit (cu colegii din UDMR -n.r.), nu este o acţiune a UDMR, este o acţiune civică, la fel cum şi acţiunea de pe 20 ianuarie de la Bucureşti este o acţiune civică. Nu sunt convins că vor susţine o astfel de acţiune, eu mă duc acolo ca cetăţean simplu, dar şi ca membru UDMR.” Întrebat dacă postarea sa a avut succes, Peter Eckstein-Kovacs a declarat că pe listă deja s-au înscris câteva persoane, fără a preciza numărul acestora. „S-au înscris câteva persoane. Nu vom fi un autobuz de 44 de persoane, dar vom merge. Eu am dat anunţul, organizarea nu e atât de mare, facem rost de o maşină şi mergem, fiecare îşi suportă costul. Doritorii se înscriu pe listă şi îşi plătesc transportul, eu nu am bani să plătesc pentru ei", a mai spus fostul senator. Chiar dacă nu mai deţine nicio funcţie de conducere în UDMR, Peter Eckstein-Kovacs este considerat unul dintre politicienii influenţi în formaţiune. Recent, a avut mai multe ieşiri publice în care a criticat modificările aduse în Parlament legilor justiţiei şi a acuzat faptul că liderii UDMR ar fi făcut un troc cu majoritatea PSD-ALDE.

Justitie TV – o noua emisiune la NCN, realizata de jurnalista Mihaela Trif. Toate...

Un nou proiect editorial va fi lansat in 12 februarie la NCN Cluj: Justitie TV, o emisiune zilnica despre tot ce misca in Justitia clujeana, proiect pilot care se va extinde mai apoi si pe postul national de stiri NCN ce urmeaza sa fie lansat. Procese, stenograme, puncte de vedere, dosare ingropate, dosare tergiversate, spete controversate, tot ce e interesant in actul de Justitie infaptuit la Cluj va fi subiect de dezbatere pentru jurnalista Mihaela Trif, care isi propune sa deschida ochii publicului asupra acestui segment editorial de multe ori putin inteles de cetateni in toata complexitatea sa. "Procese tari vor fi mereu pe lumea asta, parti nemultumite de asemenea. Ii vom aduce pe toti cei implicati in fata camerelor, pe toti cei ce vor sa vorbeasca cu calm si ratiune despre Justitie, indiferent ca sunt judecatori, procurori sau avocati, petenti sau parati. Ne intereseaza atat partea penala, cat si cea civila, vrem sa abordam dinamic pana si cele mai complicate spete. Profit de vizibilitatea acestui anunt de lansare a emisiunii pentru a-i ruga pe avocatii clujeni sau pe cetatenii cu dosare incalcite sau nemultumiti de stadiul dosarelor in care sunt implicati sa ne contacteze pe [email protected] sau la numarul 0735 67 00 00. Vom analiza cu atentie dosarele lor si ii vom chema in studio pentru a-si expune argumentele. In plus, pentru ca vreau sa imi fac si o echipa, anunt cu aceasta ocazie ca NCN angajeaza pentru aceasta emisiune si un documentarist, de preferat un student sau o studenta la Drept, care sa ne ajute sa ne documentam temeinic investigatiile. Cei interesati sunt de asemenea rugati sa ne scrie", a declarat Mihaela Trif, realizatoarea emisiunii Justitie TV.

Filmul „Legaturi Bolnavicioase”, de Tudor Giurgiu, vineri seara la NCN. La ora 21, ii...

NCN va difuza maine seara de la ora 21 unul dintre filmele controversate, dar speciale, semnate de regizorul clujean Tudor Giurgiu. Kiki și Sandu sunt doi frați care au o relație ascunsă, incestuoasă. Viața dublă pe care o au cei doi, în calitate de iubiți și frați este dată în vileag în momentul în care între cei doi intervine gelozia. Alex, o tânără simplă din provincie, studentă în București intervine în relația celor doi ca iubită a colegei ei, Kiki. Alex este pentru Sandu o intrusă în relația lui cu sora sa și într-un moment de gelozie face cunoscut triunghiul legăturilor bolnăvicioase. Cu cine va rămâne în final Kiki ? „Legături bolnăvicioase” este cartea scriitoarei Cecilia Ștefănescu, aceasta semnând și scenariul filmului alături de Răzvan Rădulescu. Împreună cu Tudor Giurgiu (regizor), cei trei spun o poveste de dragoste vie și neconvențională. Dragostea e de multe feluri, spune acest film românesc, într-un mod foarte autentic. Frații se iubesc altfel, prietenele cele mai bune nu sunt doar prietene, ci aleg să fie și iubite. Ioana Barbu, Tudor Chirilă și Maria Popistașu adaugă un fler special filmului, perfect armonizat cu subiectul. Vineri seara, ora 21, NCN.

Jurnalista Gabriela Dragota revine in echipa Ziar de Cluj si NCN!

Jurnalista Gabriela Dragota revine in echipa Ziar de Cluj si NCN! Una dintre jurnalistele cu scrisul cel mai curat din oras va semna din nou reportaje pentru Ziar de Cluj, incepand de saptamana viitoare. "Ne bucuram ca Gabi revine in gasca. Si nu e singura venire. Unul dintre cei mai experimentati operatori de imagine din oras, Emil Kovacs, va trece din echipa Digi 24 Cluj la NCN", a declarat Liviu Alexa, proprietarul grupului de media.

Ramai conectat

Cele mai recente articole

Ansamblul Studențesc Arcanul USV sărbătorește 55 de ani de la înființare, printr-un spectacol la...

Ansamblul Studențesc Arcanul USV al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava sărbătoreşte 55 de ani de la înfiinţare printr-un spectacol care va avea loc joi, 26 aprilie a.c., de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură din Suceava. Potrivit organizatorilor, vor urca pe scenă: Ansamblul Folcloric „Doina Timișului” al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara (coregraf – Marius Ursu, dirijor – Dorian Sicoe); Ansamblul Folcloric „Mugurelul” al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași (coregraf – dr. Cătălin Ilițanu); Ansamblul Studențesc Arcanul USV (coregraf – Ioan Ilie Nemțoi, dirijor – prof. Trifan Leancă, coord. artistic – Călin Brăteanu, coord. general – dr. ing. Sorin Pohoață). „Ansamblul Studențesc ARCANUL USV al Universității Ștefan cel Mare din Suceava este la moment aniversar… 55 de ani de la înființare… noiembrie 1963, Rectorul de atunci Constantin Ciopraga, a propus coregrafului Gigi Vaduva înființarea unei formații de jocuri populare, completată apoi..

Un oboi magic sub o baghetă dirijorală magică şi ea

Şi anul acesta, Filarmoncia Piteşti a marcat ediţia a 41-a a Simfoniei lalelelor, chiar în preziua începerii Simfoniei, cu un concert…simfonic. Articolul referitor la acest eveniment a fost publicat azi, în suplimentul nostru literar „Săgetătorul”. Îl reproducem, însă, şi aici, pentru a face curioşi cât mai mulţi dintre dumneavoastră asupra a ceea ce oferă, în mod constant, Filarmonica din Piteşti. Şi pentru a vă invita să-i treceţi pragul. Valentin Ghiţă, unul dintre cei mai talentaţi „suflători” ai generaţiei sale De obicei, acest moment, ca şi concertele de Anul Nou, de Paşte ş.a., au asigurată o calitate: sunt piese de popularitate, muzicale, cantabile, dansante, memorabile prin antren. De data aceasta, calitatea este bine alimentată de selecţia atentă cu care a fost alcătuit programul. Am audiat Mozart, muzică din filme celebre, Ceaikonski, J. Strauss jr. şi deja o foarte cerută lucrare a lui D. Şostakovici – Vals. Acesta a devenit atât de popular, de antrenant şi de gustat, că – păstrând, desigur, proporţiile! – încheie multe concerte de acest fel, aşa cum niciun concert de Anul Nou, nu numai la Viena, nu se poate fără marşul lui Raleţki. Şi a mai fost ceva: oboiul lui Valentin Ghica. Fiecare instrument are sonoritatea sa şi rolul său într-o orchestră simfonică. Ferindu-mă să fac, în acest sens, clasamente de popularitate, subliniez, totuşi, că, de fiecare dată, „timbrul” său aduce o linie melodică suavă, o anume sugestie că eşti introdus într-o lume celestă. Simona Strungaru, o figură aparte printre baghetele dirijorale „Oboiul lui Gabriel”, al lui Ennio Morricone, din filmul „Misiunea”, a fost interpretat în nota sa învăluitoare, caldă, copleşitoare. Şi celelalte lucrări alese de oboistul Valentin Ghiţă au fost interpretate cu măiestria care l-a făcut cunoscut ca unul dintre cei mai valoroşi. Atâta intimitate şi căldură a degajat acest concert în întregul lui, încât – dacă te-ai fi aflat într-o sală în care se „producea” orchestra lui Rieu – mai-mai că ritmurile dansante te îmboldeau să… ieşi pe culoar şi să te prinzi de aripile dansului! Chestie de convenienţe! La Rieu, unde spectatorii sunt de toate vârstele – parcă şi cu avantaj pentru vârsta a treia – se dansează cu poftă, cu trăire, un adevărat spectacool în spectacol! Am lăsat în final referirile la dirijor, de fapt dirijoarea Simona Strungaru, o tânără cu personalitate, deşi manifestarea scenică a fost discretă, neostentativă. „Gymnopodies Gnossiennes„, în trei părţi (Erik Satis, S. Strungaru) ne-au arătat şi virtuţile sale …., ea lansând în domeniu orchestra şi conceptul „Simona Strungaru Symphonics„. O notă bună pentru repertoriul ales să creeze o stare de bine, un binemeritat confort spiritual. (Visited 4 times, 5 visits today)Citeşte şi Filarmonica din Piteşti a obţinut avizul de securi... Noul sediu al Filarmonicii, în dezacord cu meloman... Noul sediu al Filarmonicii, fără aviz ISU Jean Dumitraşcu deplânge dispariţia maestrului O vară cu „Hei-rup” la Filarmonica Pit... S-a tras cortina la Filarmonică. Stagiune închisă ... Filarmonica, în casă nouă Violonista Mariana Velicu, condusă pe ultimul drum... Concert dedicat violonistei care a îndoliat Filarm...

În puşcării revine moda deţinuţilor-scriitori

Deputaţii din Comisia Juridică a Camerei au decis, aseară, să avizeze favorabil un proiect de lege prin care deţinuţilor care scriu „lucrări ştiinţifice” li se va reduce considerabil din durata detenţiei. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat. În acest caz, Camera Deputaţilor este for decizional. Astfel că, prin vot sau tacit, acest proiect are şanse reale să devină literă de lege. Personaje sulfuroase, gen Mihai Stoica, ar putea ieşi din închisori mai repede dacă scriu „lucrări ştiinţifice” Concret, proiectul de lege în discuţie prevede ca fiecărui deşinut care redactează o lucrare ştiinţifică sau brevetează o invenţie ori inovaţie, să i se scadă 20 de zile din pedeapsa de executat. Se revine astfel la moda deţinuţilor-scriitori, care a scandalizat opinia publică în urmă cu câţiva ani. Fostul ministru al Justiţiei din cabinetul Cioloş, dna Raluca Prună, a anulat această oportunitate de a scăpa mai repede din puşcărie, după ce „lucrări ştiinţifice” au comis, în puşcării, personaje gen Gigi Becali, MM Stoica, Gheorghe Copos, Dan Voiculescu; Cristi Borcea etc. Proiectul de lege depus de UDMR nu defineşte limpede noţiunea de „lucrare ştiinţifică”. Există, prin urmare, posibilitatea ca orice tipăritură să poată fi socotită drept „ştiinţifică”, iar deţinuţi din categoria celor numiţi să aibă posibilitatea de a scrie cărţi pe bandp rulantă şi de a ieşi, astfel, mai repede de după gratii. (Visited 16 times, 16 visits today)Citeşte şi La ce lucrează aleşii noştri: condamnaţii la pedep...