vineri, septembrie 24, 2021
Deputatul clujean Horia Nasra, președintele PSD Cluj afirmă că că primarul comunei Floreşti, penelistul Horia Şulea, este cercetat penal pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, toate efectuate în timpul mandatului său de primar. Motiv pentru care, pri intermediul unii comunicat de presă remis mass media, îi solicită atât explicaţii publice, cât şi demisia de onoare. “Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei (decembrie 2012 – martie 2013) A efectuat plăţi ‘’nelegale’’ pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei (iulie 2012 – noiembrie 2012). Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei (februarie 2013 – decembrie 2013). Primarul Horia Şulea trebuie să demisioneze deoarece nu există nici o garanţie că în continuare nu va apela la metode de tipul celor aplicate în acea perioadă şi care în prezent se află în atenţia procurorilor! Nu este posibil ca bugetul celei mai mari comune din ţară să fie administrat de o astfel de persoană!” – își încheie solicitarea publică președintele PSD Cluj, Horia Nasra.
Miscari de trupe in top managementul clubului CFR! Nelutu Varga, omul care il reprezinta pe miliardarul neamt ce a bagat pana acum peste 14 milioane de euro la CFR, face gesturi interesante. Unul dintre ele, oarecum neexplicabil pentru oamenii de rand, este cooptarea in conducere a lui Toma Rus, chestor de politie (in rezerva), fost sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj, care a fost numit recent director de securitate al clubului, postura din care decide tot ce misca la CFR. Mai mult, Toma Rus sapa la temelia lui Iuliu Muresan ca sa ii ia locul, ba chiar l-ar vrea plecat de tot acolo. Acuma ca el sau Nelutu Varga, e o alta discutie. Dar nu despre asta am vrut sa va spunem. Ci despre altceva. Si anume ca Marius Bilasco este barfit de rauvoitori, de colegii lui chiar, ca joaca la pariuri. Si joaca nu la Sighetu Marmatiei, ci in China. De ce in China? Ca nu e urmaribil. Legaturile cu China ale lui Bilasco nu sunt putine, el fiind jucatorul echipei Tianjin. Acolo, Mariusica a vazut cat de mari fani ai pariurilor sunt chinezii. Si cat de multi bani se invart pe meciuri de cacat de pe alte continente. Asa ca s-a gandit si el sa faca cumva ca cineva, nu spunem inca cine, sa parieze in China o suma importanta pe meciul din 26 august 2017 dintre ACS Poli Timisoara - CFR Cluj, incheiat cu socrul de 4-3 pentru timisoreni. Nu numai ca era o surpriza sa pariezi pe Timisoara, dar era o surpriza sa pariezi si pe numarul mare de goluri sau pe scorul fix. Ei bine, cica s-au facut pe acest meci bani de bani. Toma Rus este unul dintre cei care a declansat scandalul Gazeta acum peste un deceniu. In acest dosar, pe langa jurnalistii trustului, a fost atras si Paszkany Arpad, fostul finantator al CFR, care insa a fost achitat de toate acuzatiile. Este cu atat mai surprinzatoare aceasta numire. Tot la capitolul barfe bune, se pare ca actualul finantator, un miliardar neamt, vrea sa se retraga de la club. Costa prea mult, il expune prea mult si sunt prea multe probleme cu el.
Audierile din dosarul penal Mită la AJOFM Cluj continuă. La ultimul termen a fost interogată de către instanță și avocați nimeni alta decât cea care i-a luat locul lui Daniel Don în fruntea AJOFM. Vorbim de Otilia Niste, o apropiată a pesediștilor din Cluj-Napoca. Pe lângă faptul că, în mare parte, declarațiile ei conturau ideea că ea nu știa ce se întâmplă în instituție, aflată sub juramânt, Niste a scăpat câteva detalii despre ”norocoșii” ce ajungeau să încaseze salarii lunare de zeci de mii de lei pe proiecte europene. Doi dintre aceștia au fost protejați de către partidele politice și angajați la diferite instituții ale statului: Ciprian Grigore și Radu Sporiș. Transparență mascatăLa începutul audierii, judecătorul Marius Lupea i-a cerut directoarei de la AJOFM să vorbească despre modul în care erau angajați așa-zișii experți pe proiectele europene ce fac obiectul rechizitoriului prin care au fost trimiși în judecată: Daniel Don împreună cu Marian Moteoc, Vasile-Dumitru Apătean, Andrei Enyedi şi Cristina Uifălean. "Legat de modul în care erau angajaţi experţii, unele (n.r. proceduri) erau transparente, altele nu. Pe unul dintre proiecte a existat o procedură de selecţie a experţilor şi este vorba de Skills for Jobs, iar pe celelalte proiecte nu a existat o astfel de procedură de selecţie a experţilor. Pe Funcţionarul Electronic 2.0 s-a preluat procedura de selecţie de pe proiectul Skills for Jobs, cu copy paste. Toţi experţii care intrau pe proiecte, indiferent prin ce modalitate, ajungeau să fie avizaţi şi aprobaţi de către managerul proiectului, directorul executiv de la acea dată, Don Daniel. (...) Funcţionarii publici din cadrul agenţiei sunt azi aici de faţă, respectiv inculpaţii Moteoc, Apătean, Uifălean, iar din afara instituţiei: doamna Greta Florina, fără a putea preciza ce funcţie avea aceasta, doamna Antal, soţul acesteia fiind prezent aproape săptămânal în instituţie. Referitor la numita Antal, arăt că CV-ul acesteia nu prea concorda cu poziţia proiectului, din punct de vedere al condiţiilor descrise ca şi competenţe pe activitatea respectivă. Aceasta a fost secretară la o întreprindere. Nu am văzut şi nu mi s-a destăinuit nici un expert înainte de arestarea domnului Don Daniel, în sensul că i s-ar fi solicitat şi ar fi remis o anumită sumă de bani inculpatului Don Daniel, din salariul lunar primit în calitate de expert pe proiecte. După arestarea inculpatului Don mi s-au destăinuit în acest sens numiţii Boşca Ciprian şi Cenan Daniel” a declarat directoarea AJOFM Cluj, Otilia Niste. Reamintim pe această cale că martorul denunțător, cu ajutorul căruia DNA Cluj a reușit să finalizeze ancheta, este Daniel Cenan. Puișori de la instituții publice, partide și multinaționaleAudierea Otiliei Nistea a durat aproape trei ore, timp în care femeia a apelat la replica ”nu îmi amintesc” de fiecare dată când i se puneau întrebări de clarificare a colaborării sale cu instituția și ceilalți experți angajați pe cele 10 proiecte ce au făcut obiectul anchetei DNA Cluj. Cu toate acestea, întrebată de avocatul lui Daniel Don, femeia a povestit despre cum au ajuns pe masa ei CV-uri ale diferitelor persoane ce urmau să încaseze salarii frumușele de la UE. „Poate specifica martora, în relaţie cu fiecare dintre următoarele persoane, cum a aflat de proiecte, cum şi-au depus CV, cu cine au luat legătura, cine i-a angajat ca şi experţi pe proiecte: Copil Cristian, Corojan Ioana, Sporiş Radu, Chiciudean Remus, Dacian Dragoş, Cenan Bianca, Pop Iustin, Huza Romeo, Daniş Viorel, Negrean Angela şi şoferul doamnei Aurelia Cristea?” a fost una dintre întrebările ce aveau ca obiect clarificarea ”criteriilor” de selecție a apropiaților. „Referitor la Copil Cristian arăt că acesta a fost liderul de sindicat de la firma Nokia, cu care am făcut cunoştinţă în momentul care au fost concedierile colective de la Nokia, ocazie cu care s-a scris proiectul „Centrul de tranziţie de la Job la Smart”. Nu ştiu cine l-a recomandat pe Cristian Copil, ştiu că doamna Chiciudean şi-a exprimat reticenţa în privinţa acestuia, dar el avea acea abilitate de a cunoaşte personalul de la Nokia, personal care a intrat ca şi grup ţintă în cadrul proiectului. Aceste aspecte au fost de folos pentru implementarea proiectului. Referitor la Corojan Ioana, aceasta era expert pe proiectul Skills for Jobs, numi amintesc exact. Doar atât cunosc despre aceasta. Domnul Chiciudean Remus este soţul doamnei Chiciudean. Şi alte detalii nu mai cunosc în acest sens. Sigur, nici măcar nu-mi aduc aminte dacă a fost propus ca expert pe proiecte. Referitor la Dacian Dragoş, arăt că acesta este persoană din anturajul inculpatului Don şi cunoscut de-al doamnei Chiciudean Ana Maria, nu ştiu cine l-a recomandat pe proiect. Ştiu că era profesor universitar şi specializat în achiziţii publice, fiind o persoană care avea cunoştinţe utile pentru anumite proiecte. Despre Cenan Bianca cunosc că este soţia domnului Cenan Daniel şi probabil prin intermediul dânsului a fost desemnată ca şi expert. În ce îl priveşte pe numitul Pop Iustin, arăt că îl cunosc dar eu nu l-am recomandat pe proiecte, iar dacă l-am recomandat nu îmi mai amintesc pentru că sunt întâmplări care s-au 7 petrecut acum câţiva ani. Huza Romeo este un cunoscut al doamnei Chiciudean şi nu-mi amintesc să îl fi recomandat eu. Oricum, aceste recomandări nu aveau nicio valoare, respectiv nu conta dacă a fost recomandat de Niste Otilia sau de alte persoane. Pe Negrean Angela o cunosc, am lucrat la firma acesteia ca şi lector, înainte de anul 2009, cu contract civil. Inculpatul Don Daniel încheia contracte de parteneriate cu firme de formare profesională, care scriau proiecte cu interes pentru AJOFM. Referitor la şoferul doamnei Cristea Aurelia, chiar inculpatul Don Daniel mi-a înmânat CV-ul acestuia pentru a fi angajat pe proiecte (se numeşte Grigore Ciprian)” le-a explicat magistraților directoarea Otilia Niste. Despre Otilia Niste, presa locală a scris că ar fi avut legături și cu angajarea actualului deputat PSD Cluj, Horia Nasra. Dar, la acea vreme, Niste a declarat similar ca la audierea de acum, explicând că, deși era colega de partid cu Nasra, decizia de a-l angaja pe acesta i-a aparținut lui Daniel Don. Adevărul poate fi undeva la mijloc. Cert este că oameni ca Daniel Cenan (care s-a transformat în denunțător fără a mai fi tras la răspundere pentru sutele de mii de lei încasate) ori ca Otilia Niste (care nu știe, n-a auzit, și dacă a fost ceva, sigur Don e de vină) au reușit să stea în afara anchetei DNA Cluj.
Cum e aia cu “Dana, eu te spun la mama, că mi-ai mâncat banana”? Faci o paranghelie pentru copii de 14 ani, o intitulezi “Balul bobocilor” și un "asistat mintal" care este un fel de “staroste” al evenimentului inventează tot felul de stupizenii pentru “entrăitertmăntul” mucoșilor. De data aceasta s-a sărit calul la modul cel mai imbecil cu putință: fetițe de 14 ani au fost puse să "halească" ("hăpăie", "înghită") o banană dintre picioarele unor băieți de aceeași vârstă. Ne întrebăm ce părere au părinții? Sub ochii unor profesorași de colegiu tehnic (după tagul telecom pare a fi Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior” din Cluj), niște minori au mimat sexul oral! Cerem intervenția de îndată a organelor de drept și o poziție publică din partea Inspectoratul Școlar Județean! Printre altele, ne întrebăm ce caută acest individ printre acești copii? El să fie "starostele" care a organizat mimarea sexului oral între minori? Fapta sa nu este una penală? Acest "bal" ar fi avut loc în 20 octombrie. Vom reveni.
La 121 de kilograme (scuza proasta pentru ele e ca am aproape 190 de cm) si dupa foarte multe restaurante vizitate in viata asta, nu imi arog sub nicio forma aere de critic culinar. Insa experimentarea educa, variatia rafineaza, lecturile nuanteaza. Imi place sa imi surprind mereu cititorii cu cate ceva nou, cred ca de aia Ziar de Cluj e acel altceva din presa locala. Astazi o sa discutam despre un domeniu ingust din bucataria clujeana: restaurantele fine-dining. Ca si categorie, acest tip de restaurante este identificabil dupa cateva criterii: mancarea si vinurile sunt subiectul unui concept, servirea este de calitate, interiorul inseamna si el un concept vizual, de obicei sub semnatura unui designer. Din pacate, la fine-dining, Clujul, oras de 450 000 de locuitori deja, sta foarte, foarte prost. Discutam de doua nume de renume - Baracca si VIA, si de un underdog - Cabinet de Vin et Cocotte. Baracca si VIA sunt ca cele doua mall-uri, Iulius si Polus, sunt concurente si nu prea, iar Cabinet de Vin e un soi de Platinia, cauta sa isi gaseasca un loc in piata. Privind la cifrele lor de afaceri, putem spune clar ca fiecare dintre aceste nume sangereaza rau. Poate Maria Dunca de la Baracca sa se mai laude ca duce cate ceva acasa, in rest, cu totii aduc de acasa bani. Mai mult, si vad ca patronilor lor nu li se pare ingrijorator, cifrele de afaceri de la BARACCA si VIA stagneaza de ani buni, cu foarte mici variatii. Asta se intampla pentru ca niciunul dintre aceste restaurante, dar absolut niciunul, nu isi face reclama (si nu e un apropo). Nu are nicio politica de marketing. Politica tuturor acestor actori este "noi ne facem marketing prin mancarea buna", un pseudo truism de o naivitate incredibila. Faptul ca nu e asa se oglindeste in cifrele lor de afaceri inghetate la acelasi cuantum si la profiturile mici sau la pierderile constante (e greu sa cred ca lucreaza la negru cineva din aceasta categorie). BARACCA - locul 1 si la cifra de afaceri, si la profit, si la pasiunea pentru mancare O vreme, prin 2014, am parasit Baracca din postura de client. Mi se parea ca trebuie sa iau distanta, ca trebuie sa incerc si altceva. Pe atunci, VIA facea o concurenta dura restaurantului BARACCA. Si reusita. Dar, in 2017, BARACCA e refugiul perfect cand vreau sa scap de calamari pane cumparati din Metro, de supa crema de ardei copti si alte feluri specifice miilor de bistrouri din oras. De ce rezista BARACCA dupa 7 ani? De ce nu cred ca va pierde locul 1 in viitor? Constanta cu care Maria Dunca, proprietara, se inversuneaza sa investeasca in calitate. In diversitate. Cu diversitatea, am avut o problema de client acum cativa ani. Unele feluri, si o sa cred mereu asta, trebuie sa ramana forever in meniu. Nu pentru ca zic clientii, ci pentru ca ti-o arata vanzarile. Maria e pasionata, chiar daca sotul ei invarte afaceri mai mari ca ale ei, va garantez ca asta e business condus de ea, asumat de ea. Nu e nevasta de fotbalist, e owner. Designul Baracca ramane exceptional, chiar si dupa aproape un deceniu. Servirea a fost MEREU impecabila. Iar felul in care se gateste la Baracca este memorabil. Asta inseamna update-uri, consultanti, o investitie continua. Trist este ca nu multi clujeni inteleg asta. Media de incasari pe zi este de 7600 de lei, cam putin pentru acest restaurant care indeplineste pana la sutime criteriile unui fine-dining, inclusiv prin marimea restaurantului, una generoasa. Baracca are si cel mai mare profit, desi eu cred ca eforturile depuse ar trebui sa fie rasplatite si mai abitir. Clujul inca nu e pregatit pentru nivelul asta. Sa ne bucuram ca am trecut de la stadiul anilor 90 - de la stadiul de pizzerii si pita unsa cu salam si branza topita in cuptor cu microunde - la explozia de concepte de tip bistrot de azi. Dar va mai dura pana sa ajungem sa avem o "ferma" de fine-dinings, un public amator de asa ceva. Felul meu preferat: piept de pui in crusta de hribi cu polenta cremoasa si vinete. Este ceva ce ajuta mereu la optimizarea nivelului de serotonina. Un fel bun si tolerabil (adica nu "desene pe farfurie") si pentru mama sau tata. Cel mai evoluat fel (din punctul meu de vedere): filet de ton cu crema de ceapa, linte neagra si wasabi si ou posat. VIA CORPORATIAE VIA - Desi se autointituleaza "restaurant cu specific european modern", si asa era la inceputuri, el a evoluat inspre "restaurant cu nu conteaza ce specific, numai sa le placa nemtilor sau ungurilor care ne viziteaza". Meniul s-a germanizat sau, nu stiu cum sa spun, s-a schimbat total in cei 7 ani. Ce inceputuri! Cu bucatarul maghiar Náday Egon la "volanul" VIA, Baracca transpira serios. Egon a inceput in forta si a continuat in forta cu meniuri sofisticate, cu o atentie spre calitate specifica felului sau de chef. Dar ce pacat ca Julia Peter, fosta sotie a milionarului Energobit, Pal Peter, nu a stiut sau nu a mai vrut sa il tina pe Egon! Sa nu intelegeti nimic gresit din ceea ce va spun: calitatea mancarii la VIA este exceptionala, dar meniul s-a schimbat teribil in ultimii 4 ani si, cred eu, s-a indepartat de fine-dining, de creativitate. STEAK DIN VITĂ ANGUS cu cartofi pai, chimichurri și remoulade? Merci, mananc mai bun de o mie de ori la El Toro sau Adi Steakhouse! Se poate ceva mai prozaic decat COASTE DE PORC cu cartofi prăjiţi în coajă, salată verde și sos BBQ? Pai, VIA e calcata in picioare la acest dish de cel putin 4 bistrouri din Cluj. Nu, asta e adevarul, poa' sa se supere delicata si de altfel minunata doamna Peter. Inteleg ca ratiunile economice au impins-o la asta, la schimbarea meniului ca sa placa corporatistilor de 65 de ani, directori la multinationale, ce vin in vizita la subsidiarele din Cluj. Dar ei pot hali MUŞCHIULEŢ DE PORC în măghiran verde, cu spanac călit cu usturoi și cartofi noi prăjiți în coajă si la Fair Play, restaurantul politistilor de la Rutiera, sau la Hanul Dacilor! Astazi, meniul este dedicat exclusiv nemtalailor si turistilor maghiari, nu musai amatorilor de fine dining. VIA este restaurantul unde iti duci oaspetii straini, DUPA ce i-ai dus la Baracca, ca sa mai fie variatie. Eu n-as vrea sa fiu patronul unui asemenea restaurant, care a inceput in forta si acum e sclavul cardurilor platinum de nemtalai ce 'nmoaie pcita in sosul de vin alb si shlorfaie găluștele spätzle, ca la mamica lor in Germania. In rest, mai jos, vedeti si consecintele acestei politici: VIA e locul 2 la cifra de afaceri si la profit. Profit care e tare mic. Din punctul meu de vedere, VIA e insa locul 3 la calitatea meniului. Mucosii de la Cabinet de Vin et Cocotte ii bat la oala goala. Felul meu preferat: ERA supa de creveti cu tăiţei japonezi udon, miso şi legume julienne. Ultima oara insa a fost fad ca un sarut de despartire. Cel mai evoluat fel (din punctul meu de vedere): FRUCTE DE MARE CU ŞOFRAN pak choi călit şi pâine prăjită cu rouille, un fel remarcabil. N-am poze sa va arat, doamna Peter e tare saraca si nu a investit intr-un fotograf de produs. Nici pagina de Facebook nu e altceva decat un avorton social media. Pacat. E clar de ce VIA are o medie de doar 4600 de lei pe zi ca incasari. CABINET DE VIN ET COCOTTE o sa ramana pentru mine ca o fata cu care am facut dragoste si a fost senzational in prima noapte, dar, la revenire, totul s-a transformat intr-un sex gastronomic de convenienta. Imi place maxim bucatarul lor (stie el care), dar meniul initial a avut un alt stil de cooking decat cel de acum, care mie mi se pare mai dus inspre partea de fierturi, mai "aburit". Minusul acestei locatii ramane micimea ei. E un restaurant tare mic, cu putine mese. Daca ar fi fost inca cu 50 la suta mai mare ar fi avut sanse mai mari sa se optimizeze financiar, caci firma care opereaza restaurantul sangereaza bine, dupa cum puteti observa mai jos, cu pierderi pe linie si incasari de numai 3600 de lei pe zi in medie. La creativitate si la variatie insa, Cabinet de Vin et Cocotte sare tot mai sus la gatul celor de la Baracca. Sigur ca e altceva bucataria lor, dar poate si de asta, daca rezista financiar, cred ca vor deveni principalii concurenti si vor sari peste VIA. La Cabinet se gateste in "cocote". Poate fi inedit, dar poate deveni si plictisitor. Felul meu preferat: Clams, Razor Clams and Mussels (dar mor si dupa melcii de la aperitiv) Cel mai evoluat fel (din punctul meu de vedere): Wild Duck Pavlov - fenicul, fructe de padure, reductie de vin rosu si rata salbatica NOTA: Nu consider necesar sa includ DA VINCI in categoria fine-dinings. Bucataria de la Da Vinci poate fi senzationala in unele zile, dar, per ansamblu, e foarte influentata ca stil de gatit de faptul ca fac si nunti si gatesc pe banda rulanta. Nu e ca patronul e prost sau nu sunt standarde, dar lor asa le convine. De asemenea, desi se straduie din rasputeri, TOKIO nu e fine dining. As incepe prin a schimba gresia de pe scari, prin a-i da o identitate olfactiva restaurantului, care miroase a detergent, sigur, a curat, dar nu a fite. La Tokio, servirea este impecabila. Maestrul in arta sushi..
UPDATE: Cine are poza cu Lucan pe avionul din aceasta seara citind cartea "Nevinovatul" de John Grisham sa ne-o dea la [email protected] si noi ii dam la schimb o sampanie. Surse din TAROM ne-au informat ca domnul doctor Mihai Lucan a ateriza luni seara, la ora 23, la Cluj-Napoca, dupa un prelungit periplu ce a inclus o zi plina de perchezitii, o zi de retinere si toata tevatura cu controlul judiciar. Luni dimineata, sprijinit in binecunoscutu-i baston cu maciulie aurita, Lucan ne-a spus ca mai are o agenda personala, negasita de procurorul Marian Delcea, motiv pentru care ne intrebam daca a predat-o azi la procuratura, ca nu cumva sa fie discutii despre ascundere de probe. Marea intrebare este daca Mihai Lucan va pleca in Dubai, destinatie speciala pentru toti cei ce vor sa scape de rigorile legilor romanesti, cunoscut fiind faptul ca Dubaiul este o destinatie constanta pentru marele Profesor, dumnealui operand acolo la o clinica privata. Surse din TAROM ne-au declarat ca in aceasta seara doctorul Lucan ar fi calatorit alaturi de o doamna. Din pacate, sursele neatente nu ne-au putut preciza daca femeia in cauza este bruneta, si atunci ar fi vorba despre sotia sa, sau daca e roscata, si atunci ar fi vorba de sotia altcuiva. Informatii socante aparute pe MEDIAFAX In Ajunul Craciunului, MEDIAFAX a publicat AICI date noi din referatul de arestare. Pe surse, evident, fiindca domnul procuror Marian Delcea de la DIICOT Bucuresti are preferintele sale in presa, de exemplu - trustul PRO. Fata de tot ce a aparut in presa locala si nationala "pe surse", MEDIAFAX are detalii absolut SENZATIONALE. Citim din MEDIAFAX: "În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota. sursa foto: Evenimentul Zilei / Mihai Soica Potrivit DIICOT, persoanelor influente pe care le-ar fi contactat Lucan le-ar fi solicitat "ajutorul în scopul preîntâmpinării/ limitării eventualelor consecinţe de natură să îl vizeze în urma rezultatelor controlului respectiv sau, după caz, realizarea unei conexiuni cu Ministrul Sănătăţii, o parte dintre cei cu care a intrat în conexiune în aceeaşi zi fiind identificaţi în persoana martorului OŢEL IOAN, fostul şef al Serviciului de Crimă Organizată Cluj, numitul MAGHIAR FLORIN, la data faptelor în funcţia de Procuror General al Parchetului Curţii de Apel Cluj, solicitându-le ambilor să se întâlnească, pe ,,MARTINEL”, persoană de sex femeiesc neidentificată încă, căreia i-a comunicat că activitatea sa interesează DIICOT, pe şoferul ,,LEO”, identificat în persoana martorului TODOR ALIN IONEL LEON căruia i-a cerut să ia un sac pe care să-l transporte a doua zi la ICUTR". Intrebari grele pentru Delcea Numele care apar in referatul de arestare al DIICOT sunt grele. Cu atat mai important este sa punem noi, cei din presa, adevaratele intrebari. Daca procurorul Delcea sustine in motivatia pentru referatul de arestare ca Florin Magyar, ditamai procurorul general adjunct al Parchetului General al Curtii de Apel Cluj, i-ar fi acordat lui Lucan "consultanta" sa scape de ancheta Ministerului Sanatatii si, implicit a DIICOT, are si ceva dovezi in acest sens? Sau e doar literatura de sertar? Daca Delcea are probe, inseamna ca Magyar si Otel pot fi si ei foarte bine luati la intrebari pentru favorizarea infractorului, pentru sprijinirea unui grup infractional organizat. Din sursele pe care le avem, si Otel si Magyar au fost deja audiati. Daca nu au fost retinuti, inseamna ca nominalizarea lor in referatul de arestare este pur formala. Solicitam doamnei procuror-sef Ana Maria Edu, sefa Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, sa ne spuna oficial daca domnul Florin Magyar a fost audiat la DIICOT Bucuresti si daca are vreo calitate in dosar. Acest lucru se impune a fi lamurit tocmai datorita informatiilor de mai sus. Nota: Este foarte interesant ca procurorul DIICOT Marian Delcea a ales sa nu urmeze firul traficului de organe in cazul Lucan, desi O TARA INTREAGA a putut vedea cazul Arsinel. Ce s-a intamplat cu plangerea penala depusa de Emanuel Ungureanu acum patru ani pentru trafic de organe in cazul Arsinel? Cum a facut ancheta domnul procuror Claudiu Botogan, ce martori a audiat, care este motivatia inchiderii dosarului?

Ramai conectat

Cele mai recente articole

Rezultate alegeri pentru șefia USR PLUS: Cioloș câștigă primul tur, dar se va confrunta...

Joi, 23 septembrie, s-a încheiat primul tur al alegerilor interne pentru șefia USR PLUS. Dacian Cioloș a câștigat acest prim tur al alegerilor, dar...

Congresul PNL se desfășoară fizic, chiar dacă Bucureștiul intră în scenariul roșu / Cîțu:...

Premierul Florin Cîțu, candidat la șefia Partidului Național Liberal, a anunțat joi, 23 septembrie, că alegerile interne din PNL vor fi organizate la Romexpo,...

Azi vor fi anunţate rezultatele alegerilor pentru șefia USR PLUS

Rezultatele alegerilor interne pentru șefia USR PLUS urmează să fie anunţate joi, 23 septembrie, în jurul prânzului, când sunt așteptate și declarații din partea...