Ministru în vizită la o şcoală sătească

Elevii de la Scoala Gimnaziala Paun, din comuna Bârnova, vor putea sa îsi desfasoare cursurile într-o scoala noua. La inaugurarea oficiala, care a avut loc sâmbata, au participat ministrul Educatiei, Liviu Pop, dar si deputatul Camelia Gavrila, în calitate de presedinte a Comisiei pentru învatamânt, stiinta, tineret si sport din Camera Deputatilor, împreuna cu Genoveva Farcas, ins­pector scolar general. Scoala a fost construita cu fonduri asigu (...)

Varujan Vosganian, ieri, la Iaşi: Nu sunt bani la bugetul de stat pentru autostradă!

„Va trebui sa efectuam o adevarata revolutie fiscala ca sa îndreptam lucrurile“, a spus el, declarându-se adeptul unei politici de reducere a impozitelor si taxelor. Vosganian s-a referit si la combaterea evaziunii fiscala, la oportunitatile fiscale acordate firmelor si la îmbunatatirea economiei românesti prin extinderea relatiilor de piata. El a explicat ca, astazi, se pierd în acest fel „aproape 20 de miliarde de euro“, pentru ca nu se col (...)

PIN Magazin: Doi ieşeni au dezvoltat un soft de recunoaştere vizuală cu calităţi unice

„Produsul nostru este un soft de analiza video“, ne spune Bogdan Grumezescu, „bazat pe tehnologia noastra de recunoastere vizuala, care îti analizeaza live-streamuri de la camerele de supraveghere, si îti poate identifica, localiza si masura ce, unde, când si cum - persoane, masini, camioane, biciclete, motociclete, câte sunt, numarul lor, de câte ori apar în imagine, cât stau în imagine, deplasarea în spatii exter (...)

Un preot ieşean a făcut din „Facebook“ cel mai bun enoriaş din tot Iaşul

Parintele Dan Damaschin salveaza anual sute de oameni amarâti. Sute de copii din familii care traiesc de azi pe mâine au ce mânca, au cu se îmbraca si merg la scoala gratie preotului misionar de la Biserica „Nasterii Domnului“, aflata în curtea Maternitati „Cuza Voda“ din Iasi. Dan Damaschin des­fasoara campanii umanitare de anvergura pentru familiile oropsite din satele judetului, pentru ma­mele descurajate sa-si pastreze bebelusii d (...)

Protest pe zebră la Valea Lupului, pentru pasarele peste şosea

Oamenii au reclamat faptul ca, la o populatie de 8.000 de locuitori, câti numara comuna, sunt prea putine treceri de pietoni peste una dintre cele mai intens circulate artere - DN 28 / E 583. Practic, pe portiunea de la iesirea din municipiul Iasi si pâna la Antibiotice sunt doar trei treceri. Oamenii nu au nevoie sa traverseze ca sa mearga la putinele magazine de peste drum, ci mai ales ca sa se urce în mijloacele de transport în comun care merg spre municipiu. Protestel (...)

Urletul

Domnisoara Kiky nu se lasa rugata de doua ori. Se puse în patru labe si începu sa urle, înfigându-si cu putere unghiile în faianta de pe pereti. Încercam sa-mi astup urechile cu degetele de la mâini, dar ele nu ajungea pâna acolo. Atunci am facut un efort si le-am astupat cu labutele de la picioare. Sunetele continuau sa se auda vibrând în cutia craniana, odata cu lichidul amniotic în care fusesem cufundat. Domnisoara Kiky se d (...)

Ramai conectat

Cele mai recente articole

(VIDEO) Cunoscutul cântăreţ country Mel Tillis a murit la vâsta de 85 de ani

Tillis a murit la un spital din Ocala, Florida, unde se afla internat. Aparent, cauza mortii a fost o insuficienta respiratorie, însa artistul suferea de mai bine de un an de o boala a aparatului digestiv. Membru al Country Music Hall of Fame si Grand Ole Opry, Tillis a înregistrat mai mult de 60 de albume si a scris cântece pentru cântareti ca George Strait, Kenny Rogers si Ricky Skaggs. Sase dintre piesele lui, precum „I Ain’t Never”, „ (...)

Scandalul pensiilor private din România a ajuns în paginile Financial Times

Potrivit legislatiei, românii cu vârsta sub 35 de ani directioneaza o parte din contributiile sociale spre schemele de pensii private care vor completa pensia de la stat. Însa, Guvernul de la Bucuresti a decis sa reduca contributiile la pilonul II de pensii private de la 5,1- pâna la 3,75- începând din 2018. Secretarul general al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Private din România (APAPR), Mihai Bobocea, sustine ca reducerea contributiilor a (...)

600 locuri de muncă, disponibile la Brașov (Social)

Inapoi la stirile din categorie 600 locuri de muncă, disponibile la Brașov 20 Noi 2017, 10:17:00 Categ: Social Autor: Laura Stoian Citit de 38 de ori Descriere foto: Arhivă 610 joburi sunt disponibile în acest moment la Brașov. Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai multe posturi vacante sunt pentru ambalator manual, agent de securitate, bucătar, confecționer, electrician, controlor calitate, lăcătuș mecanic, lucrător bucătărie, ospătar, muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, stivuitorist, vânzător și sudor. Oferta se adresează atât muncitorilor necalificați, cât și absolvenților de studii superioare. Astfel, pentru brașovenii care au terminat o facultate, sunt disponibile joburi precum specialist și șef în diferite domenii, programator, proiectant sau contabil. Brașovenii interesați pot afla mai multe informații de la AJOFM Brașov, de pe strada Lungă, nr. 1A, sau direct de pe site-ul instituţiei, http://www.ajofm-bv.ro.