miercuri, februarie 20, 2019

Infracțiunile în zona școlilor, în creștere în județul Suceava. Între cauze, numărul mare de...

Numărul infracțiunilor în zona școlilor în care sunt implicați elevi a crescut în anul 2018 în județul Suceava, potrivit unui raport al ATOP Suceava care menționează că între cauzele favorizante sunt ineficiența măsurilor de pază și control la accesul în școli, copii cu părinți la muncă în străinătate nesupravegheați, dar și teribilismul pe fondul consumului de alcool sau substanțe halucinogene. Astfel, ATOP arată că în ceea ce privește infracționalitatea comisă în școli și în zona adiacentă acestora în care au fost implicați elevii, este de menționat dă deși l.P.J. Suceava în cooperare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și celelalte instituții abilitate au fost inițiate și desfășurate 11 campanii și proiecte de prevenire, dinamica criminalitații reflectă faptul că, în anul 2018 au fost sesizate 73 de infracțiuni, în creștere cu 22 față de anul 2017. Dintre aceste, 52 de fapte s-au comis în mediul urban și 21 în mediul rural. În raport se menționează că 56 de incidente s-au înr..

ATOP Suceava: Infrastructura rutieră precară, neadaptată traficului intens, dar și lipsa unei educații rutiere...

În anul 2018 numărul accidentelor rutiere grave produse în județul Suceava a înregistrat o scădere ușoară față de anul 2017, fiind înregistrate 285 de accidente grave, soldate cu 84 de persoane decedate și 239 de persoane rănite grav. Potrivit raportului ATOP Suceava, în 2018, pe drumurile publice ce străbat județul Suceava, s-au produs 285 de accidente grave, în scădere cu 11 față de anul 2017, care s-au soldat cu 84 depersoane decedate (cu 20 mai puține făță de anul precedent), fiind înregistrată cea mai mare scădere în cifre absolute la nivel național și cel mai mic număr din ultimii 6 ani, dar și cu 239 persoane rănite grav, cu 15 mai puține față de 2017, precum și cu 121 de persoane rănite ușor în accidente grave. Totodată, s-au produs 896 de accidente ușoare, cu 4 mai multe față de anul 2017, soldate cu 1.174 persoane rănite ușor, în creșetere cu 41 de persoane. „Din analiza evoluției anuale a numărului accidentelor rutiere grave înregistrate pe raza județului Suceava în perio..

Consiliul Județean Suceava va majora indemnizațiile consilierilor județeni după solicitări repetate venite din partea...

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, propune majorarea indemnizațiilor consilierilor județeni după ce în ultimul an, din partea PSD a fost făcută de mai multe ori această solicitare, consilierul județean PSD Gheorghe Monoranu fiind cel care a făcut intervenții pe acest subiect. Astfel, în ședința din 30 ianuarie ar urma să fie supus adoptării un proiect de hotărâre privind majorarea indemnizației consilierilor județeni. În prezent, indemnizaţia de şedinţă de care beneficiază consilierii judeţeni pentru participarea la şedinţele ordinare ale consiliului judeţean este în cuantum de 5% din indemnizaţia lunară a preşedintelui consiliului judeţean, iar cea pentru şedinţele comisiilor de specialitate este în cuantum de 3% din indemnizaţia lunară a preşedintelui consiliului judeţean, iar numărul maxim de şedinţe pentru care se acordă indemnizaţia este de o şedinţă ordinară de consiliu şi o şedinţă a comisiilor de specialitate, organizate lunar, potrivit legii. În pro..

Dosar penal în cazul unei femei din Milișăuți care a traversat strada prin loc...

O femeie din Milișăuți este vinovată pentru producerea unui accident în care ea a fost lovită de o autoutilitară în timp ce traversa strada prin loc nepermis, în acest caz fiind deschis un dosar penal. Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, vineri, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2H, pe raza orașului Milișăuți, un bărbat de 25 de ani din comuna Marginea a fost surprins de apariția pe carosabil a unei localnice de 79 de ani, angajată în traversarea drumului în apropierea unei treceri pentru pietoni semnalizată corespunzător cu indicator și marcaj, motiv pentru care, a frânat și a virat spre dreapta, însă a acroșat și accidentat ușor pietonul. Femeia a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, vinovată de producerea acc..

Poliția Suceava transmite șoferilor: Acționați pedala de accelerație cu moderație. În zona de munte...

Polițiștii suceveni informează că în regiunile de munte ale județului nostru, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, iar în zonele joase sunt prognozate condiții meteo care pot genera apariția gheții și poleiului. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să își echipeze autovehiculul corespunzător. „Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere și măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajeați în efectuarea unor manevre riscante în trafic”, arată Poliția Suceava. Totodată, se amintește că în situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau ninsoare, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apari..

Piese de autoturisme, căutate de autoritățile din Olanda și Germania, au fost depistate într-un...

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Siret au descoperit, vineri, în compartimentul de marfă al unui microbuz, printre bagajele personale ale unui cetățean ucrainean, piese ce aparțineau unor autoturisme, care figurau în bazele de date ca fiind căutate de autoritățile din Olanda și Germania. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serița, în Punctul de Trecere a frontierei Siret s-a prezentat, vineri, pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean ucrainean, Ivan S., în vârstă de 47 ani, conducând un microbuz marca Mercedes. Din primele verificări s-a constatat că acesta transportă, în compartimentul de marfă al mașinii, alături de bagajele personale, mai multe piese aparținând unor autoturisme. Mai mult, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, rezultând faptul că acele componente aparțineau unor autoturisme care figurau ..

Ramai conectat

Cele mai recente articole

cjobs logo cropped mobille

Jobs at sea

CJOBS has recently launched their new website with jobs for seamen and offers with jobs at sea, shipyards, offshore and all other related jobs...
cjobs logo

Locuri de munca navigatori

CJOBS a lansat noul website cu locuri de munca navigatori  si oferte de angajare marinari si in Romania. Companiile de shipping, crewing, si toti...

„Deschide-ţi mintea, nu fi închis!”, proiect de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor

Home / Social / „Deschide-ţi mintea, nu fi închis!”, proiect de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor ...