Ambasadorul SUA în România transmite că nu mai vine la Suceava pentru inaugurarea Raftului...

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, care trebuia să fie prezent, miercuri, la Suceava, pentru inaugurarea Raftului American la Biblioteca Bucovinei a anunțat că o modificare a agendei l-a determinat să anuleze vizita la Suceava, dar că va fi reprezentat de adjunctul șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp. Directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, a anunțat, luni seara, că Ambasada S.U.A. la Bucureşti şi Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava vor inaugurara, miercuri, începând cu ora 9:30, Raftul American (American Shelf Suceava). El a precizat că a fost informat că din cauza modificărilor de ultimă oră apărute în agenda ambasadorului Hans Klemm, acesta își exprimă regretul că nu va mai putea participa la inaugurarea American Shelf Suceava. La această acțiune, ambasadorul Klemm va fi înlocuit de Abigail Rupp, adjunctul șefului Misiunii S.U.A. în România. Evenimenul este organizat de Ambasada S.U.A. la Bucureşti şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, căr..

Ministerul Apelor îi transmite lui Ioan Bălan: 60% din pagubele înregistrate la inundațiile din...

Ministerul Apelor și Pădurilor a transmis deputatului PNL Ioan Bălan că punerea în siguranță a punctelor critice la inundații din Bazinul râului Suceava prin investiții mici cu efecte mari sunt necesare investiții de 36 de milioane de lei. Deputatul Ioan Bălan a cerut Ministerului Apelor și Pădurilor să precizeze care ar fi valoarea totală a investițiilor care ar fi necesare pentru eliminarea riscului la inundatii și dacă s-au întreprins măsuri privind evaluarea micilor investiții cu efecte mari care se pot realiza într-un timp foarte scurt în situația inundațiilor. În răspuns, Ministerul Apelor și Pădurilor precizează că în prima etapă de implementare a Directivei privind evaluarea și gestionarea riscurilor la inundații au fost identificate la nivel național zonele cu risc semnificativ maxim la inundații, zone identificate pe baza analizei evenimentelor istorice înregistrate până în anul 2011. „S-au elaborat hărți de hazard și risc la inundații pentru toate aceste zone, s-au elaborat..

Suceveanca Otilia, prima artistă din România care a filmat un videoclip la New York

Suceveanca Otilia a lansat un nou videoclip, pentru piesa „I Don’t Know”, realizată în colaborare cu Deejay Fly. Potrivit managerului artistei, Ionuț Bejinariu, frumoasa cântăreață este prima artistă din România care a filmat un videoclip la New York, regia aparținând lui Richard Stan. „Am pus mult suflet la această piesă și pot spune că este preferata mea! Îmi place mult întregul proiect, am fost foarte entuziasmată să filmez la New York și am ajuns acasă cu amintiri frumoase!”, a spus Otilia. Artista a vizitat pentru prima oară New York-ul, la sfârșitul lunii februarie, timp de câteva zile, împreună cu managerul său, Ionuț Bejinariu și regizorul Richard Stan. Cei trei au participat la ceremonia de decernare a premiilor Golden Panther Music Awards 2018, unde Otilia a fost premiată pentru Best Balkan Act. „Mă mândresc că am reușit să filmez în orașul lui Notorious B.I.G., KRS-One, Nas, Jay-Z sau 50 Cent. New Yorkul este, într-adevăr, special, iar în videoclip am vrut să evidenți..

IGI: 33 de cetățeni străini în situații ilegale au fost depistați în cadrul unei...

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de imigrări au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini. În cadrul acțiunii au fost depistați 33 de cetățeni străini în situații ilegale, fiind emise 7 decizii de returnare și o comunicare de părăsire a țării. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 70.000 de lei reprezentanților societăților comerciale, pentru nerespectarea condițiilor privind angajarea cetățenilor străini. Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat, la sfârșitul săptămânii trecute, la nivel național, mai multe acțiuni, proprii și în cooperare cu inspectorii de muncă, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini. Astfel, în cadrul activităților întreprinse, au fost depistați, în situații ilegale, 33 de cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 21 și 73 de ani, din Republica Moldova, Turcia, China, Serbia, M..

Gabriel Costache, PES activists Suceava: Militanții europeni ai PSD, au început pregătirile pentru...

Militanții europeni ai Partidului Social Democrat, PES activists România, au început pregătirile pentru alegerile europene printr-un training organizat în acest weekend la Amara-Ialomița, de Partidul Socialiștilor Europeni, a declarat liderul PES activists Suceava, Gabriel Costache. Cursurile ținute de trei experți europeni, Paul Richards-UK (Labour speechwriter and professional trainer), Konrad Gołota-Belgia (PES Adviser Central and Eastern European Parties) și Lena Doppel-Austria (Digital Strategist at „Fonda Interaktive Medien und Kommunikation GmbH“, New Media), au reprezentat o excelentă ocazie pentru a discuta despre Uniunea Europeană, politicile și politica europeană, strategiile de comunicare cele mai eficiente și mizele viitoarelor alegeri europene. “Printre temele importante discutate în cadrul celor 2 zile de dezbateri s-au aflat drepturile și libertățile cetățenilor europeni, egalitatea de tratament și democratizarea Uniunii Europene, cât și discursul instigator la ură ..

Razii în peste o sută de baruri, discoteci, case de pariuri și săli de...

Peste 150 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au desfășurat o amplă acțiune în barurile şi discotecile de pe raza judeţului Suceava. De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, acţiunea s-a desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 21.00 – 04.00, pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban. „Conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă”, a precizat Poliția Suceava. Astfel, acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc..

Ramai conectat

Cele mai recente articole

Ansamblul Studențesc Arcanul USV sărbătorește 55 de ani de la înființare, printr-un spectacol la...

Ansamblul Studențesc Arcanul USV al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava sărbătoreşte 55 de ani de la înfiinţare printr-un spectacol care va avea loc joi, 26 aprilie a.c., de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură din Suceava. Potrivit organizatorilor, vor urca pe scenă: Ansamblul Folcloric „Doina Timișului” al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara (coregraf – Marius Ursu, dirijor – Dorian Sicoe); Ansamblul Folcloric „Mugurelul” al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași (coregraf – dr. Cătălin Ilițanu); Ansamblul Studențesc Arcanul USV (coregraf – Ioan Ilie Nemțoi, dirijor – prof. Trifan Leancă, coord. artistic – Călin Brăteanu, coord. general – dr. ing. Sorin Pohoață). „Ansamblul Studențesc ARCANUL USV al Universității Ștefan cel Mare din Suceava este la moment aniversar… 55 de ani de la înființare… noiembrie 1963, Rectorul de atunci Constantin Ciopraga, a propus coregrafului Gigi Vaduva înființarea unei formații de jocuri populare, completată apoi..

Un oboi magic sub o baghetă dirijorală magică şi ea

Şi anul acesta, Filarmoncia Piteşti a marcat ediţia a 41-a a Simfoniei lalelelor, chiar în preziua începerii Simfoniei, cu un concert…simfonic. Articolul referitor la acest eveniment a fost publicat azi, în suplimentul nostru literar „Săgetătorul”. Îl reproducem, însă, şi aici, pentru a face curioşi cât mai mulţi dintre dumneavoastră asupra a ceea ce oferă, în mod constant, Filarmonica din Piteşti. Şi pentru a vă invita să-i treceţi pragul. Valentin Ghiţă, unul dintre cei mai talentaţi „suflători” ai generaţiei sale De obicei, acest moment, ca şi concertele de Anul Nou, de Paşte ş.a., au asigurată o calitate: sunt piese de popularitate, muzicale, cantabile, dansante, memorabile prin antren. De data aceasta, calitatea este bine alimentată de selecţia atentă cu care a fost alcătuit programul. Am audiat Mozart, muzică din filme celebre, Ceaikonski, J. Strauss jr. şi deja o foarte cerută lucrare a lui D. Şostakovici – Vals. Acesta a devenit atât de popular, de antrenant şi de gustat, că – păstrând, desigur, proporţiile! – încheie multe concerte de acest fel, aşa cum niciun concert de Anul Nou, nu numai la Viena, nu se poate fără marşul lui Raleţki. Şi a mai fost ceva: oboiul lui Valentin Ghica. Fiecare instrument are sonoritatea sa şi rolul său într-o orchestră simfonică. Ferindu-mă să fac, în acest sens, clasamente de popularitate, subliniez, totuşi, că, de fiecare dată, „timbrul” său aduce o linie melodică suavă, o anume sugestie că eşti introdus într-o lume celestă. Simona Strungaru, o figură aparte printre baghetele dirijorale „Oboiul lui Gabriel”, al lui Ennio Morricone, din filmul „Misiunea”, a fost interpretat în nota sa învăluitoare, caldă, copleşitoare. Şi celelalte lucrări alese de oboistul Valentin Ghiţă au fost interpretate cu măiestria care l-a făcut cunoscut ca unul dintre cei mai valoroşi. Atâta intimitate şi căldură a degajat acest concert în întregul lui, încât – dacă te-ai fi aflat într-o sală în care se „producea” orchestra lui Rieu – mai-mai că ritmurile dansante te îmboldeau să… ieşi pe culoar şi să te prinzi de aripile dansului! Chestie de convenienţe! La Rieu, unde spectatorii sunt de toate vârstele – parcă şi cu avantaj pentru vârsta a treia – se dansează cu poftă, cu trăire, un adevărat spectacool în spectacol! Am lăsat în final referirile la dirijor, de fapt dirijoarea Simona Strungaru, o tânără cu personalitate, deşi manifestarea scenică a fost discretă, neostentativă. „Gymnopodies Gnossiennes„, în trei părţi (Erik Satis, S. Strungaru) ne-au arătat şi virtuţile sale …., ea lansând în domeniu orchestra şi conceptul „Simona Strungaru Symphonics„. O notă bună pentru repertoriul ales să creeze o stare de bine, un binemeritat confort spiritual. (Visited 4 times, 5 visits today)Citeşte şi Filarmonica din Piteşti a obţinut avizul de securi... Noul sediu al Filarmonicii, în dezacord cu meloman... Noul sediu al Filarmonicii, fără aviz ISU Jean Dumitraşcu deplânge dispariţia maestrului O vară cu „Hei-rup” la Filarmonica Pit... S-a tras cortina la Filarmonică. Stagiune închisă ... Filarmonica, în casă nouă Violonista Mariana Velicu, condusă pe ultimul drum... Concert dedicat violonistei care a îndoliat Filarm...

În puşcării revine moda deţinuţilor-scriitori

Deputaţii din Comisia Juridică a Camerei au decis, aseară, să avizeze favorabil un proiect de lege prin care deţinuţilor care scriu „lucrări ştiinţifice” li se va reduce considerabil din durata detenţiei. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat. În acest caz, Camera Deputaţilor este for decizional. Astfel că, prin vot sau tacit, acest proiect are şanse reale să devină literă de lege. Personaje sulfuroase, gen Mihai Stoica, ar putea ieşi din închisori mai repede dacă scriu „lucrări ştiinţifice” Concret, proiectul de lege în discuţie prevede ca fiecărui deşinut care redactează o lucrare ştiinţifică sau brevetează o invenţie ori inovaţie, să i se scadă 20 de zile din pedeapsa de executat. Se revine astfel la moda deţinuţilor-scriitori, care a scandalizat opinia publică în urmă cu câţiva ani. Fostul ministru al Justiţiei din cabinetul Cioloş, dna Raluca Prună, a anulat această oportunitate de a scăpa mai repede din puşcărie, după ce „lucrări ştiinţifice” au comis, în puşcării, personaje gen Gigi Becali, MM Stoica, Gheorghe Copos, Dan Voiculescu; Cristi Borcea etc. Proiectul de lege depus de UDMR nu defineşte limpede noţiunea de „lucrare ştiinţifică”. Există, prin urmare, posibilitatea ca orice tipăritură să poată fi socotită drept „ştiinţifică”, iar deţinuţi din categoria celor numiţi să aibă posibilitatea de a scrie cărţi pe bandp rulantă şi de a ieşi, astfel, mai repede de după gratii. (Visited 16 times, 16 visits today)Citeşte şi La ce lucrează aleşii noştri: condamnaţii la pedep...