luni, iunie 17, 2019

Noi programe de studii la USV, în anul universitar următor

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a anunțat, joi, în cadrul ședinței festive de Zilele Universității, că din toamna acestui an vor funcționa noi programe de studii, atât la licență, cât și la masterat. „Trebuie să ne gândim că suntem la o universitate dinamică, poate cea mai dinamică din România și asta implică și renunțarea la unele programe care nu mai sunt căutate pe piața muncii, dar și dezvoltarea altora, căutate, și pentru care încercăm să susținem cadre didactice în vederea dezvoltării acestora”, a spus rectorul Valentin Popa. Acesta a precizat că în anul universitar 2019 – 2020 este autorizat să funcționeze la USV, prin decizia ARACIS, la licență, programul de Psihologie. De asemenea, rectorul universității sucevene a mai arătat că instituția pe care o conduce este și în faza finală de transmitere spre autorizare de către ARACIS a programelor de licență de „Asistență medicală generală” și „Media digitală” și că vor urma ..

Focuri de avertisment la Staja pentru reținerea unui grup de contrabandiști. Aceștia au reușit...

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, joi dimineața, țigări de contrabandă în valoare de 175.000 de lei după ce au depistat un grup de contrabandiști care traversase frontiera de stat cu colete voluminoase, dar care au fugit când au fost interceptați, polițiștii fiind nevoiți să tragă focuri de avertisment. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, joi dimineața, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a declanșat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigări, iar în jurul orei 04.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase. El a menționat că imediat polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au încercat să fugă. Deoarece suspecții nu s-au supus..

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va inspecta șantierele șoselelor de centură Rădăuți și Suceava

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va inspecta, vineri, șantierele șoselelor de centură Rădăuți și Suceava, anunță Prefectura Suceava. Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor va veni vineri dimineața la Rădăuți unde va evalua stadiul lucrărilor la șoseaua de centură a acestui municipiu. Ulterior, ministrul va veni la Suceava unde va fi prezent pe șantierul rutei ocolitoare a Sucevei. Reamintim că lucrările la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți au început anul trecut în timp ce lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava au început în urmă cu zece ani, fiind stopate în 2015 după darea în folosință a șase kilometri din investiție. La șoseaua de centură a Sucevei lucrările au fost reluate în octombrie 2018 și ar urma să se finalizeze în luna iunie 2019.(N.B.) The post Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va inspecta șantierele șoselelor de centură Rădăuți și Suceava appeared first on NewsBucovina.

Primarul din Valea Moldovei și fostul primar din Stulpicani, trimiși în judecată de DNA...

Primarul din Valea Moldovei, Constantin Moroșan, și fostul primar din Stuplicani, Vasile Ostanschi, au fost trimiși în judecată de DNA Suceava pentru fraude cu fonduri europene, cu un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei. Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, lui Magdalina Radu, președinte al asociației utilizatorilor de pășune ”Runcul Văii Moldovei” pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, și Constantin Moroșan, fratele primei inculpate, primar al comunei Valea Moldovei pentru complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și folosirea funcției p..

Unilever începe implementarea angajamentelor asumate pentru a putea prelua Betty Ice și publică lista...

Unilever a făcut primul pas în implementarea angajamentelor asumate faţă de Consiliul Concurenţei pentru a putea prelua Betty Ice şi face publică lista locaţiilor din care companiile îşi vor retrage vitrinele frigorifice, anunță autoritatea de concurență care publică și lista cu locațiile respective. Anul trecut, Autoritatea de Concurenţă a autorizat cu condiţii preluarea Betty Ice de către Unilever South Central Europe SA. În cadrul analizei efecutate de Consiliul Concurenţei, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii de concentrare economică cu un mediu concurenţial normal pe piața națională a producției și comercializă rii înghețatei impuls, din cadrul segmentului de comerț tradițional. Pentru a înlătura îngrijorările Autorităţii de Concurenţă, Unilever s-a angajat să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional. În acest fel, concurenţii vor avea ..

Gheorghe Flutur: Primul metru de autostradă a fost făcut, iar guvernanților le va fi...

Retrimiterea legii bugetului în Parlament dă posibilitatea alocării de resuse pentru drumuri de mare viteză care să fie construite în județul Suceava și în regiunea Moldovei, a declarat, miercuri, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că după ce primul metru de autostradă a fost făcut va fi mai ușor de continuat. Flutur a declarat pentru News Bucovina că președintele Kaus Iohannis a retrimis la Parlament Legea bugetului pentru anul 2019 cerând coaliției majoritare să facă îmbunătățirile și corecturile necesare pentru ca acest buget să conducă la dezvoltarea țării. El a explicat că retrimiterea Legii bugetului în Parlament reprezintă o șansă pentru rediscutarea amendamentelor respinse pentru investiții majore în județul Suceava arătând că primul metru de autostradă a fost făcut, ceea ce îl face să creadă că le va fi mai ușor guvernanților să aloce bani pentru diferență, respectiv, drumul expres care să lege Suceava de București și autostrada care s..

Ramai conectat

Cele mai recente articole

Sprijin financiar în valoare de 560.000 lei acordat tinerilor sportivi și artiști prin Programul...

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 14-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor • Fondul total de sponsorizare...

Expertiza CITR în sectorul construcțiilor crește. Șanse de reorganizare pentru DELTA A.C.M.

• Constructorul intră în portofoliul CITR București, 6 iunie 2019 – DELTA Antrepriză Construcții Montaj 93 SRL, cunoscută ca DELTA A.C.M., unul dintre cei...

Reorganizarea și modernizarea CET Constanța sunt prioritare la startul procedurii de insolvență

• CITR a fost numit administrator judiciar în procedura insolvenței Societății de termoficare Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas) București, 31 mai 2019 – CITR a...