Aproape 2.300 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumopatii s-au înregistrat în cursul săptămânii...

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că în săptămâna 8-14 octombrie 2018, în judeţul Suceava s-au raportat aproape 2300 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumopatii. Zorescu a spus că în intervalul menţionat s-au înregistrat 1843 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 25 de internări şi 452 de cazuri de pneumopatii, 79 dintre pacienţii diagnosticaţi cu această afecţiune necesitând internarea în spital. Ea a precizat că majoritatea cazurilor de îmbolnăvire au fost la grupa de vârstă 0-4 ani. Medicul epidemiolog sucevean a menţionat că de la debutul campaniei de vaccinare antigripală au fost vaccinate până în prezent 825 de persoane. Directorul executiv al DSP Suceava a reamintit că Ministerul Sănătăţii a repartizat pentru sezonul rece 2018-2019 judeţului Suceava 2520 de doze de vaccin antigripal într-o primă tranşă, dozele fiind distribuite cu prioritate către: Serviciul J..

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți se organizează vineri la Suceava, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc...

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava a anunțat că organizează vineri, 19 octombrie 2018, la Iulius Mall Suceava zona liftului panoramic, începând cu ora 10:00, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Evenimentul are loc simultan și la sediile Punctelor de lucru din localitățile Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc, precum și la casa Germană din Rădăuți. Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa. Bursa este deschisă pentru toate persoanele interesate de un loc de muncă, indiferent de nivelul de educație și anul absolvirii studiilor. „Informarea mediului sucevean de afaceri cu privire la organizarea acestui eveniment a început deja, 40 de angajatori suceveni, la care se vor adaugă și cei cu sediul în localitățile din județ, oferă peste 400 de locuri vacante pentru diverse calif..

De Ziua Mondială a Alimentației, InfoCons reamintește importanța citirii etichetei produselor agroalimentare: Orice produs...

Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei , InfoCons reamintete consumatorilor importanța citirii etichetei produselor agroalimentare pentru ca alegerile lor să fie făcute în cunoștință de cauză. De-a lungul timpului, InfoCons a realizat o bază de date cu peste 26.000 de produse agroalimentare care se regăsesc pe piața din România și cu numărul de aditivi, conservanți, coloranți, numiți generic- E-uri, fiind depistate produse ce au mai mult de 11 astfel de E-uri. InfoCons solicită consumatorii care pot și vor să ia atitudine și să transmită fotografii cu etichetele produselor pe care le-au achiziționat și în conținutul cărora sunt peste 11 E-uri la adresa [email protected] Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a atras atenția asupra produselor care sunt comercializate și a subliniat că este nevoie de responsabilitate din partea consumatorilor. “Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației să nu uităm că orice produs sau substanță într-o anumită cantitate este aliment, în altă cant..

Polițiștii de imigrări au lansat o acțiune națională de verificare a muncii ilegale a...

Polițiștii de imigrări au verificat 210 societăți comerciale și au depistat 101 străini care desfășurau activități lucrative fără forme legale, în urma unor acțiuni întreprinse la nivel național și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 850 000 de lei, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI). Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației, precizează sursa citată. Potrivit IGI, în cursul lunii septembrie, polițiștii de imigrări au organizat, la nivel național, acțiuni care s-au derulat șapte zile consecutiv, timp în care au fost efectuate 220 de controale la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, care au angajați cetățeni străini, cu scopul de a constata modul în ..

Alexandru Băișanu susține o lege care să sancționeze drastic folosirea telefonului mobil la volan:...

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, marți, la Antena 3 că susține proiectul de lege prin care să se sancționeze drastic folosirea, în orice fel, a telefonului mobil la volan. În cadrul emisiunii a fost prezentată o statistică potrivit căreia, numai în 2018, au murit 16 români din cauză că șoferii făceau Live pe Facebook. Băișanu a arătat că statistica arată că în timpul condusului, telefonul poate fi generator de accidente grave, cu pierdere de vieți omenești. El a mai spus că pentru prevenirea unor asemenea situații, în Europa există state care interzic cu desăvârșire folosirea telefonului la volan. Băișanu a declarat că este inadmisibil ca proiectul de lege prin care să se sancționeze acest tip de comportament la volan nu se dezbate de patru luni nefiind considerată o urgență. „Este important să dăm drumul la această lege”, a spus deputatul. El a spus că ar trebui declanșată și o campanie națională de prevenție cu prezentarea riscurilor folosirii ..

Un nou proces împotriva CJ Suceava prin care se cere desființarea depozitului ecologic Pojorâta...

Consiliul Județean Suceava a aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, alocarea sumei de 120.000 de lei pentru angajarea unei case de avocatură specializate pentru reprezentarea instituției în instanță în condițiile în care, o firmă de avocatură din Cluj Napoca a deschi o nouă acțiune în instanța de contencios prin care cere anularea mai multor acte care au stat la baza proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Suceava prin care s-au construit două depozite ecologice de deșeuri la Moara și Pojorâta, s-au închis gropile neconforme și s-a dezvoltat noua infrastructură pentru gestionarea deșeurilor din județ. De menționat este că în data de 11 octombrie 2018 a fost înregistrată la Consiliul Județean Suceava cererea de chemare în judecată formulată de Societatea Civilă Profesională de Avocați Plopeanu & Ionescu, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca prin care se cere anularea Hotărârii Consiliului local Pojorâta nr. 69 din 16.09.2009 privind aprobarea Planului Urban..

Ramai conectat

Cele mai recente articole

Ministrul Mediului şi comisarul european pentru mediu, declaraţii de presă comune

Ministerul Mediului, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, organizează joi, la Bucureşti, seminarul internaţional "Conservarea biodiversităţii în spaţiul carpato-danubiano-pontic, un secol de la Marea Unire"....

Cupa “Moș Crăciun” va aduna la Suceava peste 700 de copii

Ediția din acest an va avea loc în weekendurile 14-16 și 21-23 decembrie Municipiul Suceava va găzdui luna aceasta cea de-a XII-a ediție...

Consiliul Concurenței: Amendă uriașă pentru cei implicați în majorarea ilegală a tarifelor RCA

În România, de protecția, menținerea și stimularea concurenței și a unui mediu concurențial normal, în vederea promovării intereselor consumatorilor se ocupă un organism autonom,...