Fosta soție a lui Berlusconi va trebui să-i ramburseze fostului premier italian 60 de...

Silvio Berlusconi a obținut joi revizuirea unei decizii privind pensia alimentară a fostei sale soții Veronica Lario, care va trebui să-i returneze cele circa 60 de milioane de euro (70 de milioane de dolari) deja primite, relatează AFP. 9c9a4c82-3bdb-4858-aec8-fabe58f4d596 Cuplul a divorțat oficial în februarie 2014, dar nu s-au înțeles asupra pensiei alimentare, fixată mai întâi la trei milioane de euro pe lună, iar după aceea redusă la 1,4 milioane. Joi, tribunalul din Milano, sesizat de magnatul din Milano, a decis să anuleze în întregime această pensie, pe motiv că fosta sa soție este suficient de bogată pentru a se întreține, având un capital de 16 milioane de euro, bijuterii de familie și o editură, potrivit media italiene. În luna mai, Curtea de casație italiană a statuat că pensia alimentară nu este menită să garanteze același gen de viață ca în timpul căsătoriei și că nu poate fi acordată decât dacă fostul partener nu-și poate asigura singur nevoile traiului. Veronica Lario, 61 de ani, a cerut divorțul de fostul șef al guvernului italian în mai 2009, explicând la momentul respectiv într-o scrisoare trimisă ziarelor că nu poate rămâne cu "un bărbat care frecventează minore". Ea făcea atunci aluzie la participarea lui Berlusconi la aniversarea unei tinere napoletane în vârstă de 18 ani, cu doi ani înainte de declanșarea scandalului petrecerilor "bunga-bunga", care au avut-o în centrul lor pe adolescenta Karima El-Mahroug, supranumită Ruby. Condamnat în 2013 în acest caz, Berlusconi a fost exonerat în 2015. El este însă în prezent judecat pentru incitarea la declarații false ale unor martori după ce a oferit cadouri în valoare de peste zece milioane de euro lui Ruby și altor femei foarte tinere. În pofida acestor lucruri, coaliția de dreapta a miliardarului de 81 de ani a obținut o victorie clară în recentele alegeri regionale din Sicilia și, chiar dacă este încă ineligibil după o condamnare pentru fraudă fiscală, el intenționează să candideze cu partidul său Forza Italia și în alegerile legislative de la începutul lui 2018. AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan; editor: Mihaela Nicolaescu)

Papa este împotriva eutanasiei, dar nu și a opririi tratamentului în anumite cazuri limită

"Eutanasia este mereu ceva rău", dar este "permisibil" ca pacientul să decidă să renunțe la tratamentul care îi prelungește viața într-un mod puțin uman, a reafirmat joi papa Francisc, citat de AFP și DPA. 51baf157-980c-461e-9ead-ba2f0f16b76a Într-o scrisoare citită joi în fața Asociației medicale mondiale (AMM), reunită pentru o întâlnire pe această temă chiar la Vatican, papa a calificat drept "pozitive" progresele din medicină care permit prelungirea vieții și eradicarea a numeroase boli. În același timp, a spus Suveranul Pontif, "fac apel la o mai mare înțelepciune astăzi, din cauza tentației de a insista asupra unor tratamente care au efecte puternice asupra corpului, dar uneori nu servesc bunăstării integrale a persoanei". În opinia papei Francisc, care a reluat o declarație a bisericii catolice privind eutanasia din 1980, "este permis, din punct de vedere moral, să se renunțe la tratament sau ca acesta să fie oprit, atunci când utilizarea lui nu corespunde standardelor etice și umaniste". "Este ceea ce numim 'dreapta proporție în utilizarea medicamentelor'", a adăugat Suveranul Pontif. O astfel de decizie recunoaște "limitele mortalității noastre" și ideea că împotrivirea față de moarte este "inutilă". De asemenea, ea pune pe primul plan "acompanierea persoanelor muribunde", tradusă prin abordarea medicală a "îngrijirilor paleative" și prezența solidară a apropiaților, a subliniat papa. "Este clar că faptul de a nu recurge la sau de a întrerupe măsuri disproporționate, ceea ce înseamnă să eviți un tratament medical prea zelos, este din punct de vedere etic complet diferit de eutanasie, care este mereu ceva rău", a afirmat Francisc. Papa a profitat de prilej pentru a atrage atenția asupra inegalității crescânde în ceea ce privește accesul la îngrijiri medicale performante, care sunt garantate unor "segmente de populație tot mai limitate și mai privilegiate". Mesajul a fost citit în fața a circa o sută de experți medicali din circa 30 de țări, reuniți până vineri într-o sală de ședințe în care se întâlnesc de obicei episcopii. În liniile sale de conduită, Asociația medicală mondială consideră contrare eticii medicale eutanasia (practicată de un medic) și sinuciderea asistată (practicată de un pacient), o alegere morală apropiată de cea a bisericii. Totuși, două asociații medicale naționale — cele din Olanda și Canada — doresc să înlăture această mențiune. AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Simona Tatu)

Miranda Kerr și Evan Spiegel așteaptă primul lor copil

La șase luni după ce s-au căsătorit, Miranda Kerr (34 de ani) și soțul său, Evan Spiegel (27), așteaptă primul lor copil. Este al doilea copil pentru top-modelul australian, după Flynn Bloom, băiețelul pe care îl are din fosta căsătorie cu actorul britanic Orlando Bloom, de care a divorțat în 2013, relatează online ABC. e0e1f615-bbc9-4414-a195-87b049289a9f Sursa foto: Miranda Kerr / Facebook Vestea a fost confirmată miercuri de impresarul fostului îngeraș Victoria's Secret pentru revista People: "Miranda, Evan și Flynn așteaptă să-i ureze bun venit noului membru al familiei". După perioada tristă care a urmat după despărțirea de protagonistul filmului "Pirații din Caraibe", Miranda Kerr l-a cunoscut pe cofondatorul Snapchat în 2014. Deși a fost dragoste la prima vedere, cei doi au fost foarte precauți cu presa. Și-au făcut prima apariție în public de abia după un an, când au decis să facă un pas înainte în relația lor și au anunțat că se căsătoresc. Miranda a fost cea care a dezvăluit că se este logodită arătând inelul cu diamant pe rețelele de socializare: "Am spus da", a scris ea sub poză. Un an mai târziu cei doi și-au pecetluit dragostea printr-o ceremonie fastuoasă la care au participat 45 de persoane, rude și prieteni, la reședința lui Spiegel din Los Angeles. "Ceremonia a durat 20 de minute. Miranda și Evan și-au spus jurămintele. A fost un moment foarte emoționant. Iar Miranda arăta ca o prințesă", comenta în iulie o sursă apropiată cuplului. Nu a fost o nuntă fastuoasă, cu exclusivitate acordată vreunei reviste, și nici ședințe de photocalls. În pofida averii pe care o dețin, cei soi duc o viață liniștită la reședința lor din Brentwood (California), notează ABC. AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Florin Ștefan)

Argentina: Pompierii au dărâmat un zid pentru a permite unei femei de 490 de...

Pompierii argentinieni au trebuit să dărâme un zid pentru a permite unei femei de 490 de kilograme să-și părăsească casa pentru a fi internată în spital pentru tratament, a declarat miercuri presa locală, citată de AFP. 5782d7f6-990a-4a43-b0c5-a73b1ed42339 Sursa foto: www.rosario3.com Isabella are 32 de ani și locuiește în Rosario, la 340 de kilometri nord de Buenos Aires. Potrivit imaginilor publicate de cotidianul Clarin, femeia a fost scoasă din casă întinsă în patul său, urcat apoi într-un camion al apărării civile. Sursa foto: www.clarin.com O mare parte a corpului Isabellei și-a pierdut sensibilitatea, iar pe picioare i-au apărut tumori din cauza obezității sale extreme. "Am fost mereu grasă. Am părăsit școala din cauza discriminărilor pe care le-am suferit. Mi-am reluat studiile mai târziu pentru a fi cineva în această viață. Azi acest lucru pare imposibil", a declarat ea pentru Clarin. Isabella cântărea 130 de kilograme în urmă cu opt ani, atunci când tatăl ei a murit și a căzut în depresie. "Vreau să mă tratez și să trăiesc", a spus tânăra înainte de a fi dusă la spitalul din Rosario. AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruștei)

Criminalul în serie Charles Manson, spitalizat în stare gravă – presă

Criminalul în serie american Charles Manson, care a ordonat asasinarea actriței Sharon Tate în 1969, a fost internat într-un spital din California, după ce starea lui de sănătate a început să se agraveze, a anunțat miercuri site-ul TMZ, citând o sursă care și-a păstrat anonimatul. 26c8ca32-157a-49c1-9f35-f1cfdd404b77 Potrivit acelei surse, celebrul criminal în serie, care și-a tatuat pe frunte o svastică, în prezent în vârstă de 83 de ani, a fost transportat de urgență, escortat de cinci polițiști, la un spital din Bakersfield, oraș din California, în urmă cu trei zile, relatează AFP. El urmează de câțiva ani mai multe tratamente medicale. "Situația nu se va îmbunătăți pentru el", a dezvăluit sursa citată de TMZ.com. Potrivit TMZ, Charles Manson a fost spitalizat și în ianuarie pentru a fi operat din cauza unor leziuni intestinale și a unei hemoragii interne, însă medicii au considerat că era mult prea slăbit pentru a rezista acelei intervenții chirurgicale și a fost trimis înapoi la închisoare. Celebrul criminal, unul dintre cei mai cunoscuți asasini din Statele Unite, este încarcerat de peste 40 de ani. El a fost condamnat la moarte în 1971 alături de patru dintre discipolii lui, pentru asasinarea a șapte persoane, inclusiv a actriței Sharon Tate, fosta soție a regizorului Roman Polanski, care era pe atunci însărcinată în opt luni și jumătate, în august 1969. Pedepsele lor au fost ulterior comutate în închisoare pe viață. Charles Manson a depus la sfârșitul anului 2014 o cerere prin care a solicitat permisiunea de a se căsători cu o femeie de 26 de ani, Afton Elaine Burton. Solicitarea lui a fost refuzată. Anterior, celebrul criminal a depus o nouă cerere de eliberare anticipată în 2012, însă și acea solicitare a fost respinsă. El trebuie să aștepte anul 2027 înainte de a putea să depună o nouă cerere similară. Charles Manson a înființat în deșertul californian în anii 1960 o comunitate denumită "Manson Family". El spunea că este reîncarnarea lui Hristos și a organizat o serie de crime pentru a provoca declanșarea unui război civil între persoanele caucaziene și persoanele de culoare, sperând că reprezentanții primei categorii rasiale vor ieși învingători. AGERPRES/(AS — autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruștei)

Donald Trump, ironizat online, după ce a băut apă într-o manieră neîndemânatică în timpul...

Președintele american, Donald Trump, a devenit din nou ținta ironiilor online după ce a băut câteva înghițituri de apă într-o manieră neîndemânatică, în timp ce susținea un discurs. Înregistrarea video a acestui moment a devenit virală pe rețelele de socializare și, în același timp, a oferit "o frumoasă revanșă" senatorului Marco Rubio, relatează jurnaliștii de la huffingtonpost.fr. fd2f4cf9-2ffb-4408-ba72-4051972fd4dc Între declarații despre Coreea de Nord și China, rostite în timpul alocuțiunii sale de miercuri, 15 noiembrie, Donald Trump a avut nevoie de o pauză de câteva secunde pentru a-și recăpăta respirația și a băut, într-o manieră considerată neîndemânatică, puțină apă dintr-o sticlă, oferindu-i astfel senatorului american Marco Rubio ocazia de a-și savura revanșa. "Nu există apă aici", a spus președintele american în mijlocul discursului său, care a durat aproape o jumătate de oră. Donald Trump a căutat o sticlă cu apă în partea stângă a pupitrului său de la Casa Albă. După ce un jurnalist i-a semnalat locul în care se găsea aceasta, Donald Trump a descoperit sticla în cealaltă parte a pupitrului. Timp de câteva secunde, președintele american, care părea obosit după turneul lui asiatic de 12 zile, și-a întrerupt discursul pentru a sorbi câteva înghițituri din sticla cu apă. President Trump stops his speech to search for water cc: @marcorubio pic.twitter.com/26hR5w7ZIe Pat Ward (@WardDPatrick) November 15, 2017 Marco Rubio, senator din partea statului Florida și fost adeversar al lui Donald Trump în alegerile primare ale Partidului Republican, a avut astfel ocazia de a-l tachina pe președintele american. Marco Rubio a fost el însuși protagonistul unui episod insolit în 2013 atunci când a vorbit, în direct, la televiziune, despre discursul anual rostit de Barack Obama referitor la starea națiunii. Politicianul republican, pierzându-și suflul, s-a grăbit să bea o gură de apă, într-o manieră mai degrabă stranie, la mijlocul discursului său. "Se aseamănă, dar trebuie să mai lucrezi asupra formei. Trebuie să o faci dintr-o singură mișcare, cu ochii care nu părăsesc niciodată camera de filmat. Însă nu e rău pentru o primă încercare", a ironizat senatorul republican pe Twitter, după încheierea discursului rostit de Donald Trump. Donald Trump a utilizat în scopuri politice episodul cu sticla de apă al cărui protagonist a fost Marco Rubio. La un miting din campania electorală din februarie 2016, cu puțin timp înainte de alegerile primare republicane, Donald Trump l-a imitat pe senatorul din Florida pretinzând că acesta nu știe să bea apă în mod corect dintr-o sticlă. "Marco Rubio nici măcar nu a știut cum să răspundă corect la discursul despre starea națiunii rostit de președintele Obama, fără să transpire și fără să soarbă apă. S-a dezumflat", a scris Donald Trump într-un mesaj publicat pe Twitter în noiembrie 2015. AGERPRES/(AS — autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruștei)

Ramai conectat

Cele mai recente articole

(VIDEO) Cunoscutul cântăreţ country Mel Tillis a murit la vâsta de 85 de ani

Tillis a murit la un spital din Ocala, Florida, unde se afla internat. Aparent, cauza mortii a fost o insuficienta respiratorie, însa artistul suferea de mai bine de un an de o boala a aparatului digestiv. Membru al Country Music Hall of Fame si Grand Ole Opry, Tillis a înregistrat mai mult de 60 de albume si a scris cântece pentru cântareti ca George Strait, Kenny Rogers si Ricky Skaggs. Sase dintre piesele lui, precum „I Ain’t Never”, „ (...)

Scandalul pensiilor private din România a ajuns în paginile Financial Times

Potrivit legislatiei, românii cu vârsta sub 35 de ani directioneaza o parte din contributiile sociale spre schemele de pensii private care vor completa pensia de la stat. Însa, Guvernul de la Bucuresti a decis sa reduca contributiile la pilonul II de pensii private de la 5,1- pâna la 3,75- începând din 2018. Secretarul general al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Private din România (APAPR), Mihai Bobocea, sustine ca reducerea contributiilor a (...)

600 locuri de muncă, disponibile la Brașov (Social)

Inapoi la stirile din categorie 600 locuri de muncă, disponibile la Brașov 20 Noi 2017, 10:17:00 Categ: Social Autor: Laura Stoian Citit de 38 de ori Descriere foto: Arhivă 610 joburi sunt disponibile în acest moment la Brașov. Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai multe posturi vacante sunt pentru ambalator manual, agent de securitate, bucătar, confecționer, electrician, controlor calitate, lăcătuș mecanic, lucrător bucătărie, ospătar, muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, stivuitorist, vânzător și sudor. Oferta se adresează atât muncitorilor necalificați, cât și absolvenților de studii superioare. Astfel, pentru brașovenii care au terminat o facultate, sunt disponibile joburi precum specialist și șef în diferite domenii, programator, proiectant sau contabil. Brașovenii interesați pot afla mai multe informații de la AJOFM Brașov, de pe strada Lungă, nr. 1A, sau direct de pe site-ul instituţiei, http://www.ajofm-bv.ro.