ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI – 1 SEPTEMBRIE

247

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, alături de alte 13 persoane, în dosarul în care se investighează decontări ilegale ale CASMB, a informat DNA. "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a 14 inculpați care, în cursul zilei de vineri, vor fi prezentați, cu propunere de arestare preventivă, la Curtea de Apel București", precizează DNA.

636199f9-69ae-46e0-95c1-fc4268239908

* Premierul Mihai Tudose l-a demis din funcție pe președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. Șeful Executivului l-a împuternicit pe Răzvan Teohari Vulcănescu la conducerea CNAS. Vulcănescu este vicepreședinte al CNAS.

* Zoe Petre, fost consilier prezidențial, a murit vineri dimineață.

* O nouă misiune de evaluare a Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare va avea loc în perioada 18 — 21 septembrie, informează ministrul Justiției, Tudorel Toader, într-o scrisoare adresată președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

* Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice dosarul referitor la ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru care Direcția Națională Anticorupție a solicitat încuviințarea urmăririi penale. Termenul în care Comisia juridică trebuie să prezinte un punct de vedere pentru acest dosar este de cinci zile.

* Prima ședință a plenului Senatului din cea de a doua sesiune ordinară a acestui an a început cu intonarea Imnului național. Din cei 136 de senatori și-au anunțat prezența 105. Și Camera Deputaților s-a reunit în prima ședință din sesiunea parlamentară de toamnă. În deschiderea ședinței, deputații au ținut un moment de reculegere în memoria lui Zoe Petre, fost consilier prezidențial.

* Rezultatele la sesiunea august — septembrie a examenului de Bacalaureat înainte de contestații au fost publicate. 23,09% dintre candidații care au participat la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, în București, au promovat acest examen, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘMB, Maria Ștefania Manea. La nivel național, 26% dintre candidații care au participat la sesiunea de toamnă au promovat, a precizat secretarul de stat în Ministerul Educației Naționale, Ariana Bucur.

* Deputatul Victor Ponta a declarat că, în câteva zile, urmează să prezinte un nou proiect politic pe care l-a anunțat încă din luna iulie, menționând că nu este dispus să ajungă la niciun compromis cu Liviu Dragnea, așa cum a făcut fostul premier Sorin Grindeanu.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)