ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI – 14 NOIEMBRIE

33

Șase molecule noi au fost introduse în acest an pentru tratarea diabetului, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog, la o conferință organizată de Federația Asociațiilor Diabeticilor din România.

32c47d6d-c86e-481a-862e-6243f0112201

*** Doi cetățeni brazilieni au fost depistați de polițiștii de frontieră și de vameși, pe Aeroportul Otopeni, cu aproximativ două kilograme de cocaină ingerate în stomac. Potrivit DIICOT, Rodrigues Gomes Verice (41 de ani) și Lourenco Da Silva Weslley (19 ani) au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

*** Strategia pentru Dezvoltarea Durabilă a României va fi revizuită și ar urma să fie prezentată Guvernului la sfârșitul lunii martie, a anunțat, la Palatul Victoria, consilierul de stat László Borbély, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, care a organizat un eveniment pe această temă.

* Prezent la reuniune, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat un îndemn la dialog liderilor politici pentru ca un proiect cum se dorește a fi Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă a României să aibă șanse de reușită. Potrivit lui Tăriceanu, este oportună includerea în această strategie a provocărilor reprezentate de "statul paralel, statul ocult".

*** Purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că în România nu există un stat paralel, aceasta fiind o formulare folosită de persoane care au probleme cu Justiția, ea subliniind că beneficiarul unui sistem sănătos de stat de drept este societatea. Potrivit lui Dobrovolschi, Iohannis își dorește un climat de stabilitate pe scena politică.

*** Procurorii militari au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității cu privire la acțiunile represive și sistematice desfășurate de regimul comunist împotriva participanților la revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din 15 noiembrie 1987. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în dosar au fost audiate majoritatea persoanelor vătămate care au fost cercetate și condamnate în anul 1987 pentru participarea la revolta anticomunistă de la Brașov.

*** Medici de familie și pacienți vor protesta miercuri în Piața Victoriei, potrivit unui anunț al Societății Naționale de Medicina Familiei, postat pe site-ul organizației.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin)