ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI – 31 AUGUST

397

TAROM și Compania Națională Aeroporturi București trebuie să rămână un simbol al României, a afirmat premierul Mihai Tudose, după o vizită la cele două societăți. "N-am venit neapărat să verific, am venit la două companii care sunt și trebuie să rămână un simbol al României. Și aeroportul, și compania TAROM sunt ca interfață pentru oricine vine în România și își formează o primă imagine. Am venit să văd care sunt într-adevăr și problemele reale ale celor două companii, să vedem în ce măsură Guvernul poate interveni și ajuta cele două companii", a declarat Tudose.

29f0a429-4055-462e-abe4-7ad73a0dc7e9

* Procurorii DNA efectuează percheziții la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. DNA a anunțat joi că procurorii efectuează percheziții în 50 de locații, dintre care două sunt sedii ale unor instituții publice din București, într-un dosar privind fapte săvârșite în perioada 2016 — august 2017.

* România trebuie să își valorifice mai energic potențialul economic de care dispune, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, la Camera de Comerț și Industrie a României, unde a participat la un eveniment cuprins în agenda Reuniunii Anuale a Diplomației Române. "Consider că a venit momentul ca România, stat membru al Uniunii Europene cu una dintre cele mai dinamice economii din UE, să își asume responsabilități sporite în diplomația economică europeană și să își valorifice mai energic potențialul economic de care dispune", a afirmat Meleșcanu.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-locotenent cu trei stele, la trecerea în rezervă, a general-maiorului cu două stele Petrică-Lucian Foca din Ministerul Apărării Naționale, potrivit Administrației Prezidențiale. Petrică-Lucian Foca este, începând din luna mai, comandantul Forțelor Întrunite.

* Deputatul PNL Florin Roman solicită demisia ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, motivând că în cazul logo-ului ales pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri reinterpretarea ordinii culorilor drapelului României este neconstituțională.

* Proiectul privind modificarea legilor Justiției a ajuns la Consiliul Superior al Magistraturii, care urmează să dea un aviz consultativ. MJ a publicat, miercuri seară, proiectul de modificare a legilor Justiției, trimis pentru avizare la CSM de ministrul Tudorel Toader.

* Ministerul Sănătății informează că, în perioada 9 mai — 30 august, au fost confirmate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile. Dintre cele 16 persoane infectate cu West Nile, șase au decedat: trei la București și câte una la Buzău, Brăila, Olt. Pe județe, situația infecțiilor cu virusul West Nile este următoarea: București — 3 cazuri, Giurgiu, Ilfov și Vrancea câte 2 cazuri, iar în Buzău, Brăila, Constanța, Galați, Ialomița, Olt și Sibiu câte un caz.

* Traficul rutier, cu excepția RATB, se va restricționa vineri, progresiv, începând cu ora 18,30, în zona Arenei Naționale unde este programat să se desfășoare meciul de fotbal dintre echipele naționale ale României și Armeniei.

* Rezultatele la cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an vor fi afișate vineri până la ora 16,00, iar contestațiile se pot depune în aceeași zi între orele 16,00 și 20,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Afișarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor, este programată pentru data de 6 septembrie.

AGERPRES/(editor: Andreea Rotaru)