ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE – 8 OCTOMBRIE

34
* O femeie de 50 de ani, din satul Ohaba-Ponor, în apropiere de Haţeg, a fost rănită grav după ce a fost atacată marţi de un urs în timp ce se afla cu vitele pe o păşune din vecinătatea unei păduri, victima fiind transportată la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

* Un tânăr de 18 ani, care s-a rătăcit în pădure, într-o zonă montană din judeţul Harghita, a fost găsit de jandarmi marţi dimineaţa, după aproximativ trei ore de căutări, intervenţia fiind îngreunată de ceaţă şi de întuneric.

* Doi ciobani din comuna Bordeşti, daţi dispăruţi după ce nu au mai ajuns cu oile la stână, au fost căutaţi în noaptea de luni spre marţi de pompieri, jandarmi şi localnici, unul dintre aceştia fiind găsit teafăr marţi dimineaţa, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

* Preşedintele filialei PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, le cere tuturor parlamentarilor social-democraţi să voteze moţiunea de cenzură şi să dea dovadă astfel de responsabilitate faţă de viitorul României.

* Reprezentanţii unei asociaţii neguvernamentale care până acum a militat pentru construirea Autostrăzii A8, cunoscută şi ca Autostrada Unirii, au înfiinţat un partid politic denumit "Împreună pentru Moldova".

* Aproximativ şapte tone de ambrozie au fost colectate de primăriile şi locuitorii judeţului Giurgiu, de pe o suprafaţă totală de 16,7 hectare, în cadrul campaniei de combatere a acestei plante invazive.

* Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor va organiza, timp de două zile, pe 23 şi 24 octombrie, un eveniment unic la nivel naţional, "menit să reîndrăgostească tinerii de meserii", după ce, pe 18 octombrie, va avea loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, atât la Oradea, cât şi în sucursalele din patru oraşe.

* Poliţiştii arădeni au găsit aproximativ 22.000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 300.000 de lei, în timp ce făceau o verificare de rutină acasă la un bărbat aflat în arest la domiciliu.

* Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început monitorizarea cazurilor de gripă şi infecţii acute ale căilor respiratorii pentru a preveni apariţia unor probleme de sănătate publică în acest sezon rece, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directoarea instituţiei, Mihaela Nicolau.

* Parlamentarii de Timiş au depus un set de amendamente pentru completarea listei de investiţii finanţate de la bugetul naţional pentru infrastructura culturală a Timişoarei destinată anului Capitalei Culturale Europene 2021, crescând de patru ori valoarea investiţiilor majore. AGERPRES / (AS - autor: Irina Poenaru, editor: Karina Olteanu)