ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI – 1 SEPTEMBRIE

282

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, în contextul anchetei desfășurate la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, că în timpul mandatului său va fi "toleranță zero" pentru absolut orice suspiciune legată de corupție.

dc48a197-9006-43bd-8a43-65aa8a692522

* Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că nu l-a propus pe Marian Burcea la șefia Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. "Asta nu înseamnă că am avut sau am o părere proastă despre dumnealui. (…) Nu există niciun fel de influență a mea în propunerea sau numirea domnului Burcea la Casa de Sănătate", a afirmat Dragnea, la Parlament.

* Camera Deputaților și Senatul și-au ales Biroul permanent pentru noua sesiune parlamentară.

* Guvernul a adoptat o hotărâre pentru abrogarea HG 1.011/2016 prin care Hotelul Triumf din București a trecut din administrarea Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS) în cea a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

* Președintele Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, a declarat că obiectivul AEP pentru anul următor este elaborarea unui cod electoral care să unifice dispozițiile celor patru tipuri de alegeri și ale referendumului, oferind totodată o mai mare claritate prevederilor legale în ceea ce privește finanțarea.

* Procurorii militari ai PÎCCJ au început urmărirea penală pentru infracțiuni contra umanității într-un dosar în care se investighează uciderea prin împușcare de către trupe de securitate din structurile teritoriale aparținând Direcției Regionale de Securitate Sibiu a trei luptători anticomuniști, informează PÎCCJ.

* La nivel național, 26% dintre candidații care au participat la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au promovat, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Educației Naționale, Ariana Bucur. Rezultatele sunt cele de dinainte de contestații, iar promovabilitatea este cu 2% mai mare față de sesiunea din toamna anului trecut. Rata de reușită în Capitală a fost de 23,09%.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Mihai Simionescu)