ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI – 12 OCTOMBRIE

42

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește la sediul central al partidului. Înaintea ședinței, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a declarat că vor fi "discuții foarte serioase" asupra căii pe care partidul trebuie să o urmeze, precizând că ieșirea de guvernare nu e un scenariu actual pentru PSD. Miniștrii Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au anunțat că își vor exprima în cadrul reuniunii poziția vizavi de demisia din Guvern.

f30885c9-38b6-44b5-9183-cbcf061d4ef1

* Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că este dreptul premierului Mihai Tudose să propună remanierea unui ministru, dacă o consideră necesară, și a subliniat că formațiunea pe care o conduce "nu va accepta ca DNA să facă Guvernul României așa cum îi convine". El a precizat că ALDE își menține sprijinul politic pentru ministrul pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

* Președinția Consiliului UE pe care România o va deține în 2019 nu este doar o misiune de șase luni, ci are ca miză și creșterea capacității țării noastre de a discuta despre temele europene, de a-și crește influența la nivel european, în general, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. El a participat la lansarea Forumului de consultare publică, comunicare și dezbateri în vederea pregătirii și exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

* Componența nominală a Comitetului interministerial pentru Centenar a fost aprobată printr-o decizie a prim-ministrului Mihai Tudose, publicată în Monitorul Oficial. Șeful Executivului este președintele acestui comitet, în timp ce ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, este vicepreședinte.

* Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, va dormi sub cerul liber, vineri, alături de reprezentanți ai comunității britanice din România, pentru a marca Ziua internațională dedicată oamenilor fără adăpost, informează un comunicat al misiunii diplomatice. Manifestarea este organizată de Casa Ioana, într-un spațiu special amenajat în incinta unei cafenele din Capitală.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)