ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI – 31 AUGUST

241

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au cerut directorului CJAS Bihor să dispună de urgență demararea unei anchete administrative prin care să stabilească adevărul și să identifice persoanele vinovate, în cazul pacienților care ar fi fost supuși la un ''tratament nedemn și degradant'' la Casa Județeană de Asigurări. Totodată, ministrul Sănătății a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control la CJAS Bihor.

05182026-e75a-4cfb-989c-1e7ad054853a

* Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, ar fi vizat de ancheta DNA privind decontări ilegale de servicii medicale, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Procurorii DNA au efectuat percheziții la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București. Potrivit unor surse judiciare, fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) ar fi fost fraudate prin decontarea unor servicii medicale fictive pe baza a sute de dosare întocmite în fals.

* Curtea de Apel București a decis definitiv că medicul ortoped Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienți, rămâne cu interdicția de a profesa în spitalele publice, inclusiv la Spitalul "Marie Curie".

* Inspecția Judiciară va începe controlul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe data de 4 septembrie, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

* Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit că va da un aviz pe proiectul MJ de modificare a legilor Justiției în ultima săptămână a lunii septembrie, după ce va consulta instanțele, parchetele, INM, Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară, precum și asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor.

* Curtea de Apel București a decis menținerea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru Elena Udrea, însă magistrații au admis cererea acesteia de a părăsi teritoriul României fără încuviințarea instanței.

* Tot Curtea de Apel București a decis și revocarea măsurii controlului judiciar în cazul fostului președinte al LPF Dumitru Dragomir și fostului administrator al RCS&RDS Ioan Bendei, în dosarul în care aceștia sunt acuzați de corupție în legătură cu acordarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

AGERPRES/(editor: Georgiana Tănăsescu)