SUA: Procesul lui „El Chapo”, amânat din aprilie pentru septembrie

40

SUA: Procesul lui "El Chapo", amânat din aprilie pentru septembrie

Joaquin Guzman

Procesul presupusului narcotraficant Joaquin Guzman, alias 'El Chapo', a fost amânat miercuri din aprilie pentru septembrie de către un judecător federal din Brooklyn, fără a anunţa o dată precisă, transmite AFP, citată de Agerpres.

Luni, acelaşi magistrat, Brian Cogan, a amânat cu o lună o şedinţă preliminară prevăzută iniţial pentru 19 aprilie, la cererea avocatului lui 'El Chapo', Eduardo Balarezo.

Judecătorul a indicat că după ce a intenţionat să amâne procesul pentru august, el a ales totuşi luna septembrie pentru a se asigura că mai mulţi potenţiali juraţi vor fi disponibili, conform unui document de la dosar.

Arestat în ianuarie 2016 în Mexic şi extrădat în Statele Unite în ianuarie 2017, 'El Chapo' (60 de ani) este acuzat că a condus puternicul cartel Sinaloa, unul din cele mai importante cunoscute pe continent.

Din cauza precedentelor evadări, el este deţinut în condiţii de izolare deosebit de severe în Manhattan, cu vizite limitate, condiţii pe care avocaţii săi nu au încetat să le denunţe.