Sumă record pentru înfrumusețarea orașului. Primăria Bacău cheltuiește 1 milion de lei pe flori și arbuști

93

Direcția Spații Verzi a Primăriei Bacău este în procedură de achiziție a materialului săditor pentru plantările de primăvară. Este vorba despre flori anuale, bulbi de lalele și narcise, crizanteme, specii perene, arbuști, arbori. Suma contractului nu este deloc mică, ci depășește 1 milion de lei, mai exact, 1.044.360 de lei, un contract împărțit pe 3 loturi.

„Suntem în plină procedură de achiziție. Imediat ce vor începe să vină produsele vom începe plantarea lor. Plantele anuale sunt pentru amenajările floricole din alveolele din centru, în sensurile giratorii. Arbuștii vor merge împreună cu perenele, iar arborii pe aliniamentele stradale, pe unde sunt uscăciuni sau goluri”, a explicat șefa secției Spații Verzi, Carmen Dănilă.

Față de anii trecuți se vor face și noi amenajări, două exemple fiind pe Mioriței și la Gherăiești, imediat la intrare, după calea ferată, unde sunt mai multe scuaruri neamenajate. „Ne dorim să reîmprospătăm ceea ce s-a făcut și să venim și cu zone noi”, a mai spus Carmen Dănilă.

În 2018, conform datelor de la Primăria Bacău, s-au achiziționat 25.000 de pansele, 6.000 de bănuței (specia Bellis perenis), 39.700 de răsaduri de flori (Begonia, Petunia și altele), dar s-au achiziționat și 1.000 de trandafiri la ghiveci, 3.200 de butași de crizanteme și arbuști decorativi, 275 de bucăți. Costul total al tuturor acestor achiziții a fost de 134.111,40 lei fără TVA. Anul acesta, suma este de aproape zece ori mai mare.

Anunțuri publicitare