SURSE Elena Udrea ar urma să ajungă joi în România / Va fi încarcerată la Penitenciarul Târgșorul Nou

69

Elena Udrea ar urma să fie adusă în cursul zilei de joi, 16 iunie, în România, pentru a-și ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare la Penitenciarul Târgșorul Nou, potrivit unor surse Main News.

Elena Udrea va fi preluată din custodia autorităților bulgare de polițiști ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spunea în ziua precedentă că fostul ministru al Dezvoltării va fi adus în țară până pe 20 iunie.

În urma cu câteva ore (n.r. miercuri dimineață) am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie, acum se analizează un plan de extrădare”, a declarat, miercuri, Lucian Bode.

Declarația ministrului de Interne vine după decizia definitivă a Curții de Apel Sofia, pronunțată vineri, prin care judecătorii bulgari au decis extrădarea Elenei Udrea.

Se pare că nu există justiție pentru mine, cel puțin nu în România sau Bulgaria”, a declarat Udrea, la ieșirea din sala de judecată.

Elena Udrea a fost condamnată, la începutul lunii aprilie, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Își va ispăși pedeapsa la Penitenciarul Ploiești – Târgșorul Nou.

MAI MULTE DETALII, AICI: Sindicatele din penitenciare: Elena Udrea va avea în închisoare condiții mai bune decât copiii din orfelinate și bolnavii din spitale

Înainte de pronunțarea sentinței de la Înalta Curte, Udrea fugise din țară, dar a fost prinsă în Bulgaria.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul SURSE Elena Udrea ar urma să ajungă joi în România / Va fi încarcerată la Penitenciarul Târgșorul Nou apare prima dată în Main News.

Source: New feed