SURSE Percheziții la Primăria Sectorului 1 / Fostul primar Tudorache, în vizorul DNA

50

Procurorii au efectuat percheziții în 38 de locații situate în București și în Ilfov, dintre care două instituții din subordinea unor primării de sector. Într-unul dintre dosare ar fi vizat Dan Tudorache, potrivit unor surse mainnews.ro. La rândul său, fostul primar susține că ar fi vorba de o sesizare făcută de Clotilde Armand la DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârşite în cursul anului 2020 și anterior.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”,  potrivit DNA.

Fostul primar al Sectorului 1 a precizat că perchezițiile ar fi legate de o sesizare pe care Clotilde Armand a făcut-o la DNA privind achiziția de tablete pentru elevii din sector. Tudorache a precizat că procurorii nu i-au adus la cunoștință că ar avea calitatea de „suspect” sau „inculpat” în acest dosar.

Acesta o acuză pe Clotilde Armand că ar fi început o prigoană împotriva angajaților Primăriei.

Dragi prieteni,
Au aparut in mass media informatii ca am fost vizitat de organele de ancheta de la DNA, care au efectuat o perchezitie domiciliara.
Pentru a nu se face speculatii cu substrat politic si pentru ca nu am nimic de ascuns, doresc sa va aduc la cunostinta situatia reala.
Perchezitia a fost efectuata in urma uneia dintre multele sesizari formulate de Clotilde Armand impotriva mea si anume ACHIZITIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1.
Din punctul de vedere al actualului Primar al Sectorului 1, achizitia de tablete pentru copii in contextul pandemiei nu era necesara. De altfel, Clotilde Armand a inceput prigoana totala impotriva tuturor angajatilor Primariei care nu au “pupat inelul”.
Revenind la perchezitie, am pus la dispozitia organelor de ancheta tot ce mi s-a solicitat, insa nu s-a identificat nimic suspect.
Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia si onoarea.
Nu am fost “ridicat”, “dus la audieri”, “retinut” sau subiect al vreunei alte actiuni spectaculoase si nici nu mi s-a adus la cunostinta ca as avea calitatea de “suspect” sau “inculpat” in vreun dosar.
Mai multe detalii nu stiu in acest moment, insa va voi tine la curent cu orice noutate.
Ma voi prezenta la orice solicitare a autoritatilor, pentru ca, asa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns.
Si, cel mai important, sunt linistit si mandru in legatura cu activitatea desfasurata in mandatul meu de Primar al Sectorului 1”, a scris Dan Tudorache, pe Facebook.

Sursă: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul SURSE Percheziții la Primăria Sectorului 1 / Fostul primar Tudorache, în vizorul DNA apare prima dată în Main News.

Source: New feed