Tabără de vară organizată de polițiștii suceveni pentru 20 de copii de la Casa de tip familial „Visătorii” din Fundu Moldovei

234

Polițiștii suceveni au organizat, săptămâna trecută, la Ciocăneşti, o tabără de vară pentru 20 de copii din cadrul Casei de tip familial „Visătorii” din comuna Fundu Moldovei.

Potrivit IPJ Suceava, în această vară, pe perioada vacanţei, poliţiştii au desfăşurat mai multe activităţi în vederea creşterii gradului de siguranţă a copiilor, dar şi pentru responsabilizarea părinţilor cu privire la comportamentul şi atitudinea adoptată în legătură cu educaţia tinerilor.

Astfel, împreună cu asociaţii nonguvernamentale, dar şi unităţi şcolare şi unităţi de plasament, poliţiştii de prevenire derulează campania „Vacanţă în Siguranţă” în cadrul căreia au fost organizate, până în prezent, mai multe tabere de vară şi şcoli de vară cu tematică preventivă, beneficiari fiind peste 300 de copii din mediul rural şi urban.

„Având în vedere faptul că pe perioada vacanţei de vară este mai dificil să se organizeze întâlniri şi activităţi cu elevii în mediul şcolar, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava desfăşoară împreună cu partenerul tradiţional – dl. Brian Douglas mai multe activităţi interactive pentru tineri, acţiunile având şi o pronunţată componentă preventivă. Activităţile vizează informarea tinerilor asupra riscurilor adoptării unor comportamente de tip delictual”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Sursa citată a precizat că o primă tabără pentru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani a fost organizată în perioada 26 – 30 iunie 2017 în comuna Fundu Moldovei, iar în cursul săptămânii trecute o nouă tabără a fost organizată la Ciocăneşti.

„În cursul săptămânii trecute, în perioada 28 august – 1 septembrie 2017, poliţiştii împreună cu Brian Douglas au organizat o nouă tabară de vară a siguranţei în localitatea Ciocăneşti, beneficiari fiind 20 de copii din cadrul Casei de tip familial ,,Visătorii” din comuna Fundu Moldovei. Tabăra de corturi a fost amenajată pe terenul de sport din proximitatea Căminului Cultural din comuna Ciocăneşti”, au mai arătat polițiștii suceveni.

Conform reprezentanților IPJ Suceava, tabăra a fost amenajată cu sprijinul primarului localităţii, dl. Radu Ciocan, iar îndrumarea copiilor a fost asigurată de domnul Radu Sandu din cadrul Centrului Visătorii şi a domnişoarei Lidia Lungu – studentă la asistenţă socială.

În cadrul taberei de vară au fost organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor. Au fost înmâmnate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet dar şi pe linie de siguranţă rutieră.

„Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat trei ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, siguranţei rutiere şi prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc. Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, fiind puse în scenă diverse situaţii cu participarea principalilor elemente specifice laturii judiciare: victimă, autor, martor, poliţist, avocat, procuror, judecător etc. Fiecare din cele cinci grupe de copii constituite a pus în scenă un caz real sesizat la nivelul IPJ Suceava în ultimele 48 de ore: furturi, accidente rutiere, agresiuni. După o zi întreagă de joc şi experienţe inedite toţi tinerii au ajuns la aceeaşi concluzie – respectarea legii îţi asigură un viitor!”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Polițiștii suceveni au menționat că activităţile interactive au prezentat un interes deosebit pentru tineri şi au făcut ca informaţiile cu caracter preventiv orientate către grupul ţintă să fie mult mai uşor diseminate.

The post Tabără de vară organizată de polițiștii suceveni pentru 20 de copii de la Casa de tip familial „Visătorii” din Fundu Moldovei appeared first on NewsBucovina.