Tablourile profesorilor, în templul cu miros de uleiuri

126

Ion Anghel, Andrei Tudoran, Cezar Atodiresei, Cătălin Bălescu, Traian Boldea, Marcel Bunea, Petru Lucaci, George Mircea, George Moscal, Alexandru Rădvan şi Mihai Sârbulescu – 11 artişti profesori de la departamentul de Pictură al Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti – au adus la Piteşti, în pragul Crăciunului, 11 „Lumi posibile”.

Lucrările artiştilor bucureşteni sunt înfăţişate, de alaltăieri, pe simezele Galeriilor „Ilfoveanu”, expoziţia fiind deschisă până la 10 februarie 2018.

Vernisajul a avut loc în prezenţa fondatorilor Fundaţiei Culturale „Ilfoveavu”: omul de afaceri Gheorghe Badea şi artistul plastic Sorin Ilfoveanu. Publicul – de toate vârstele. Oameni senini în templul cu miros de uleiuri. Un ac dacă ai fi aruncat nu ar fi avut unde să cadă, atât de multă lume a participat la evenimentul îmbrăţişat de căldură – şi la propriu, şi la figurat. Şi-au luat notiţe de autori şi vorbitori elevi de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti”, mâine-poimâine şi ei mari artişti. Copii frumoşi, asemenea profesorilor însoţitori.

(Visited 10 times, 10 visits today)

Citeşte şi

Bucuria de a dărui, învăţată pe băncile şcolii... Doi olimpici de aur au adus tabăra de informatică ... Din toamna lui 2018, cursuri postliceale la Univer... Muzeul Judeţean preţuieşte cercetarea ştiinţifică... Târgul de ştiinţe de la Colegiul „I.C. Brăti... Pe simezele Bibliotecii Judeţene Argeş, în decembr... „Dineu cu proşti”, cu casa închisă Daniela Vlădescu, pe scenă la Piteşti Filarmonica Piteşti – Concert cameral