Tăriceanu cere reluarea imediată a activităţii în societate: „Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul şi stăm paralizaţi”

33

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, într-o intervenţie la Antena 3, că ar trebui reluată imediat activitatea, el precizând că ne pândeşte o recesiune fără precedent din care nu ştie cum o să ne revenim.

Reacţia preşedintelui ALDE vine după ce, în urmă cu o zi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va prelungi starea de urgenţă, pe teritoriul României, cu încă 30 de zile, până pe 15 mai, el atrăgând atenţia că nu ne aflăm încă în vârful epidemiei de coronavirus.

"Nu înţeleg ce se întâmplă, de ce este oprită administraţia, ministere întregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, cu vicepreşedintele Senatului, să reluăm activitatea la Parlament. Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă. Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă, că nu asta este o problemă. Cu nişte minime măsuri de siguranţă putem să reluăm activitatea. Şi cred că ar fi şi un exemplu bun pentru întreaga ţară. (...) Toată lumea îşi pune problema să reia activităţile economice cu instituirea măsurilor sanitare absolut necesare. Mergem pe politica pe care am văzut-o: pas cu pas", a afirmat luni Tăriceanu la Antena 3, citat de Agerpres.

Liderul ALDE a precizat că activitatea trebuie reluată chiar dacă ne aflăm în starea de urgenţă.

"Starea de urgenţă creează nişte obligaţii, suspendă anumite drepturi. Nu toate sunt în regulă că au fost suspendate (...) Reluarea activităţilor se poate face chiar atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă".

Potrivit lui Tăriceanu, activităţile trebuie reluate "peste tot", iar pentru cei suspecţi de infectare trebuie păstrată izolarea la domiciliu.

"Nu ştiu cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile (...) Activităţile trebuie reluate - întreprinderile mici şi mijlocii. Trag un semnal de alarmă legat de pericolul grav care ne paşte de a plonja într-o recesiune fără precedent din care nu ştim cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul şi stăm paralizaţi", a mai spus Tăriceanu.