Tăriceanu, faţă în faţă cu primarul Florea, care cerea anchetă socială pentru cei care vor să facă copii pentru alocaţie

65

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu se va întâlni, miercuri, cu primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, cu care va discuta despre declaraţia acestuia privind introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc să aibă copii, pentru a se evita situaţiile în care sunt aduşi pe lume copii doar pentru a folosi banii din alocaţii.

Tăriceanu a precizat, la Realitatea TV, că dezaprobă declaraţiile primarului municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea şi că la şedinţa conducerii formaţiunii îi va transmite şi personal punctul său de vedere edilului. "Mâine, la Delegaţia Permanentă mă voi întâlni cu Dorin Florea să îi spun şi personal punctul meu de vedere", a declarat Tăriceanu, într-o emisiune la Realitatea TV.

Liderul ALDE a spus că dezaprobă afirmaţiile lui Florea, dar a subliniat că "existenţa unor probleme care nu sunt luate în discuţie nu presupune că problemele se rezolvă de la sine".

"Declaraţiile lui Dorin Florea sunt neinspirate, dar eu sunt liberal şi nu pot să fac cenzură la libera exprimare", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Delegația Permanentă Națională a Alianței Liberalilor și Democraților se va reuni miercuri, începând cu ora 14.00, la Parlament.