Tăriceanu, nemulțumit de ambasadorii care își bagă nasul în politica românească

136

Tăriceanu, nemulțumit de ambasadorii care își bagă nasul în politica românească

Călin Popescu Tăriceanu a suaținut o conferință de preșa la Hotel Iaki, din Mamaia, unde a punctat mai multe "nemulțumiri", în mod special direcționate către ambasadorii care se implică în problemele politice autohtone.

"Din păcate, în România, într-o zonă a societăţii, într-o zonă politică şi nu numai în zona politică a partidelor, dar şi în zona civilă, văd de dimineaţă până seara unii care agită problema corupţiei. Problema corupţiei este o problemă în toate ţările Uniunii Europene şi în toate ţările din lume, inclusiv în România, dar principala problemă a României este lipsa de respect pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Şi eu m-aş fi aşteptat ca un partid care a fost în trecut liberal să se preocupe de libertatea cetăţenilor, şi nu să aplaude, cum spunea colegul meu Vosganian, defilarea cătuşelor. Dar e problema lor”, a afirmat liderul ALDE.

Intelectualii nu au fost iertați de către președintele ALDE.

“Mă preocupă însă că intelectuali de prestigiu nu văd care este problema fundamentală, că în România s-a creat un sistem paralel de putere, că puterea în loc să fie exercitată în mod democratic este exercitată de alte forţe care acum încearcă cu disperare să-şi păstreze poziţiile obţinute în ultimii 10 ani printr-o serie de decizii care au transformat România în orice altceva, dar nu într-un stat de drept”, a menţionat Tăriceanu.

“Şi sigur că nu pot să nu fac referire directă la atitudinea unor ambasade şi a unor ambasadori şi pe mine mă surprinde şi mă dezamăgeşte profund atitudinea Ambasadei americane pentru că şi eu ca şi alţi români am privit cu admiraţie, şi nu de ieri de azi şi generaţiile trecute la o Americă care este prin esenţă ţara libertăţilor şi în care liberatatea şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor sunt respectate. Din păcate, văd că aceşti ambasadori nu se preocupă şi se fac că nu văd că în România normele elementare juridice nu sunt respectate şi avem permanent abuzuri şi excese în justiţie care au dus România pe un nedorit loc întâi în rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene în privinţa proceselor pierdute la CEDO”, a menţionat liderul ALDE.

C.C.