Tenis: Vasile Antonescu, singurul român din careul de aşi la Târgu Mureş (ITF)

32
Vasile Antonescu este singurul tenisman român calificat în semifinale din cei cinci care au evoluat, vineri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Târgu Mureş, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari.

Antonescu a dispus cu 7-6 (5), 6-2 de juniorul Nicholas David Ionel, iar în penultimul act îl va întâlni pe argentinianul Hernan Casanova, al doilea favorit, care s-a impus cu 7-6 (3), 6-1 în faţa lui Ştefan Paloşi.

În alte partide, argentinianul Facundo Juarez, cap de serie numărul opt, a dispus cu 6-3, 6-0 de juniorul Cezar Creţu, iar sârbul Marko Tepavac, cap de serie numărul şapte, a câştigat cu 6-1, 2-6, 6-4 în faţa lui Nicolae Frunză, al treilea favorit.

La dublu, perechea Gabriel Donev (Bulgaria)/Maksim Tikhomirov (SUA) va juca în finală cu argentinienii Casanova şi Juarez, favoriţii numărul doi. Donev şi Tikhomirov au trecut în semifinale de Călin Manda şi Dan Alexandru Tomescu în două seturi, cu 6-3, 6-4, iar sud-americanii s-au impus cu 7-6 (3), 6-4 în faţa cuplului Nicholas David Ionel (România)/Oleksi Krutîh (Ucraina).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)