Teodorovici îşi contrazice propriul partid, care anunţa că referendumul pentru revizuirea Constituţiei se va convoca înainte de prezidenţiale: „Nu sunt bani prevăzuţi, în bugetul de anul acesta!”

78

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, îşi contrazice colegii de partid, care anunţau, miercuri, printr-un comunicat oficial, că intenţionează să stabilească data referendumului pentru revizuirea Constituţiei cât mai repede, la începutul lunii septembrie. Teodorovici spune că nu sunt prevăzuţi bani în bugetul de anul acesta pentru un nou referendum, după cel pentru Justiţie.

Întrebat, la finalul unei dezbateri, cum comentează declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis conform căreia ar fi bine ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Teodorovici a răspuns: "Dacă domnul preşedinte va identifica şi banii necesari, foarte bine. (...) Nu se spune când. Oamenii au votat, foarte bine, facem acest lucru, dar când anume nu se spune. Şi, dacă se doreşte în acest an, trebuie să spună cine decide lucrul ăsta şi de unde se iau banii pentru referendum. Pentru că banii nu sunt prevăzuţi pentru al doilea referendum în bugetul de anul acesta. Poate să fie anul viitor, de ce nu?". În opinia sa, dacă se decide organizarea unui referendum, ceea ce este normal, trebuie să se facă într-o altă perioadă decât aceea în care se desfăşoară un anumit tip de alegeri, fie că sunt locale sau prezidenţiale sau de altă natură. "Trebuie să fim corecţi faţă de noi şi să acţionăm în consecinţă", a adăugat Teodorovici.Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că "este bine ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale".

În replică, social-democraţii au anunţat că revizuirea Constituţiei trebuie făcută înainte de alegerile prezidenţiale, data referendumului urmând să fie stabilită imediat după deschiderea noii sesiuni parlamentare. "În ceea ce priveşte referendumul pentru revizuirea Constituţiei în vederea transpunerii referendumului din 26 mai, PSD consideră că acesta trebuie să aibă loc cât mai curând cu putinţă pentru a da expresie voinţei populare. În acest sens, termenul propus de preşedinte este mult prea lung, având în vedere că poporul român s-a exprimat fără echivoc în privinţa celor două întrebări de la referendum. Aşadar, revizuirea Constituţiei trebuie să aibă loc mult mai devreme decât alegerile prezidenţiale, urmând ca data referendumului de revizuire să fie stabilită imediat după deschiderea noii sesiuni parlamentare", spunea PSD.

Citeşte şi: Locuri de joacă la 1,5 milioane de euro bucata! Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5, cheltuie 54 de milioane de euro ca să amenajeze 34 de părculețe

Post-ul Teodorovici îşi contrazice propriul partid, care anunţa că referendumul pentru revizuirea Constituţiei se va convoca înainte de prezidenţiale: „Nu sunt bani prevăzuţi, în bugetul de anul acesta!” apare prima dată în Libertatea.ro.