Thomas de Maiziere susține extinderea interdicției asupra migranților sirieni ce doresc să-și aducă familiile în Germania

216

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere s-a pronunțat joi pentru extinderea unei interdicții temporare asupra migranților sirieni care doresc să-și aducă familiile în Germania, o măsură ce reflectă creșterea opoziției în rândul opiniei publice germane față de reunificarea familiilor siriene, transmite Reuters.

16c53a91-9b37-4261-9d0d-6f9dd1182e2c

De Maiziere, membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU, partidul cancelarului Angela Merkel), a declarat pentru cotidianul Heilbronner Stimme că este de așteptat ca un număr 'imens' de sirieni să intre în Germania dacă interdicția, care va expira în martie 2018, nu va fi extinsă.

Publicația Bild a relatat în această săptămână că estimările guvernului de la Berlin arată că circa 390.000 de sirieni care au fost recunoscuți drept solicitanți de azil ar putea cere vize pentru membrii familiilor lor la expirarea interdicției respective, în martie 2018.

Merkel, ce are mari șanse de a obține al patrulea mandat de cancelar în urma alegerilor parlamentare din 24 septembrie din Germania, a afirmat că guvernul va lua o decizie în acest dosar doar după scrutin.

Un sondaj de opinie realizat de institutul INSA pentru cotidianul Bild indică faptul că 58,3% dintre germani se opun reunificării familiilor solicitanților de azil recunoscuți. Același sondaj arată că 95,8% dintre susținătorii formațiunii 'Alternativa pentru Germania' (AfD, de extremă dreapta), 66,8% dintre cei ai Partidului Liber Democrat și 54,3% din electoratul conservatorilor se opun reunificării familiilor refugiaților.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu; editor: Sorin Popescu, editor online: Simona Aruștei)