Timothée Chalamet, pe scena unui teatru londonez în 2020

54
Actorul Timothée Chalamet ("Call Me by Your Name") va juca alături de Dame Eileen Atkins într-o adaptare a extrem de apreciatei piese "4.000 Miles", de Amy Herzog, informează Press Association.

Chalamet va interpreta rolul lui Leo, în tânăr în vârstă de 21 de ani, care, după ce a suferit o pierdere teribilă în timpul unei excursii cu bicicleta, caută alinare în casa bunicii sale de 91 de ani din New York, Vera, interpretată de Dame Eileen.

Prima reprezentaţie a acestei montări va avea loc la The Old Vic din Londra pe 16 aprilie 2020.

"Amy Herzog este una dintre scriitoarele în viaţă pe care le apreciez cel mai mult - scrie cu o simplitate înşelător de puternică, plină de o graţie, precizie şi strălucire extraordinare. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu această distribuţie excepţională pentru piesa sa superbă", a declarat directorul artistic de la Old Vic, Matthew Warchus.

Chalamet (23 de ani), nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru "Call Me by Your Name", este unul tinerii actori vânaţi de producători - cel mai recent film al său fiind drama istorică "The King", produsă de Netflix.

"4.000 Miles" a fost finalistă la Premiul Pulitzer din 2013 pentru dramă. AGERPRES/(AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mihaela Moise, editor online: Simona Aruştei)