Toader dă semne că ar schimba-o pe şefa DNA

178

Toader dă semne că ar schimba-o pe şefa DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a oferit mai multe detalii într-o emisiune televizată despre controlul efectuat de Inspecția Judiciară privind managementul de la DNA și Parchetul General. Ministrul a lăsat de înțeles că ar putea dispune revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după publicarea raportului.

În plus, Tudorel Toader a atras atenția că s-ar putea încerca intimidarea inspectorilor care au făcut controlul și blocarea publicării raportului de control, relatează b1.ro

"Am cerut Inspecţiei Judiciare să realizeze un control de fond la Ministerul Public şi la DNA. Un control de management. Am dispus controalele pentru că de 10 ani nu s-a făcut un astfel de control. Aştept şi eu evaluarea. Ca ministru al Justiţiei, fac parte din CSM, am fost la şedinţa lor. Cunosc discuţiile şi dinăuntru, şi din afară. Aşteptam raportul de evaluare de la DNA. Am văzut că se plănuieşte o evaluare a Inspecţiei Judiciare. Cred că se încearcă o blocare a documentului. Dacă îi revoci, nu mai vin cu raportul la CSM ca să fie aprobat. În proiectul de lege am propus ca Inspecţia Judiciară să treacă la Ministerul Justiţiei. La Ministerul Justiţiei sunt structuri diferite care nu sunt politice. Noi am pornit pe sistemul francez. În Franţa, Inspecţia Judiciară e la Ministerul Justiţiei. Nu am să spun da sau nu (n.r. dacă o demite pe Laura Codruța Kovesi) până nu văd raportul evaluării DNA. Când am făcut evaluare prin raportare la Curte a fost un principiu constituţional. Acum sunt acte şi fapte. Suntem în zone diferite”, a spus ministrul.