Tomac anunţă eşecul alianţei de dreapta pentru sectoarele Capitalei: „În USR, unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât PSD”

35

Liderul Partidului Mişcarea Populară le transmite bucureştenilor, într-o postare pe Facebook, că discuţiile cu PNL şi USR, pentru candidaţi comuni la primăriile de sector, au eşuat.

Libertatea a scris că negocierile dintre cele trei partide, PNL, USR-PLUS şi PMP s-au blocat, după ce USR a refuzat să bată palma cu partidul lui Traian Băsescu, iar liberalii i-au reproşat lui Dan Barna că nu îl susţine pe candidatul comun la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

De aici şi anunţul lui Traian Băsescu, care a lăsat să se înţeleagă că ar putea candida la alegerile locale, pentru Primăria Capitalei, plan care ar dezavantaja candidatul dreptei, Nicuşor Dan.

Liderul PMP Eugen Tomac afirmă că, până la această oră, "nu a existat niciodată o întâlnire PNL-USR-PMP pentru a desemna candidaţi şi liste comune împotriva PSD", asta deşi preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, "i-a împărtăşit propunerea de a avea candidaţi comuni PNL-USR-PMP la sectoare".

Din păcate, este tot mai clar că acest lucru nu se va întâmpla, iar în această situaţie ştim bine ce urmează. O campanie sub semnul pandemiei, în care primarii în funcţie îşi vor face propagandă pe bani publici pentru a comunica cât de mult le pasă de sănătatea cetăţenilor. Iar noi, ceilalţi, ne vom continua păruiala publică şi căutarea vinovatului pentru eşecul răsunător ce deja se anunţă!

Eugen Tomac

Liderul PMP acuză "prea multă ipocrizie în jurul alegerilor la Primăria Bucureşti".

"Mai întâi au venit insinuările, apoi acuzaţiile, acum suntem în faza căutării unor vinovaţi pentru eşecul ce se prefigurează. Bucureştenii trebuie să ştie însă adevărul. (...) Dacă pentru candidatul comun la Primăria Capitalei calculele politice au făcut ca toţi să cedeze şi să anunţe susţinerea pentru Nicuşor Dan, pentru celelalte proiecte comune - primari de sector, Consiliu General şi consiliile de sectoare - nu s-a mai întâmplat absolut nimic. Ura politică împotriva PSD s-a mutat în curtea celor două partide - USR şi PNL. Aici s-a ajuns la o politizare pătimaşă care nu mai are nimic în comun cu interesul general al Bucureştiului", a spus preşedintele PMP.

El susţine că PMP este dispus în continuare să vină cu "soluţii politice" şi nu cu "acuzaţii", întrucât politica se face prin "compromis şi negociere".

Tomac anunţă că, din păcate, cele trei formaţiuni de dreapta nu vor avea candidaţi comuni la sectoare, deoarece în USR există decidenţi care "îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât PSD".

Astăzi, bucureştenii trebuie să ştie că, din păcate, nu vom avea candidaţi comuni la sectoare, nu vor exista liste comune împotriva PSD. Iar asta se întâmplă pentru că în USR unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât PSD şi nu vor accepta un Consiliu General ales de el alături de care să-şi facă campanie

Eugen Tomac