Traian Băsescu a fost externat din spital

142

Traian Băsescu a fost externat din spital, a anunţat soţia acestuia, Maria Băsescu. Familia Băsescu se mută din vila de protocol, mai mulţi muncitori venind, miercuri dimineaţă, să o ajute pe soţia lui Traian Băsescu cu pregătirile.

Soţia fostului preşedinte a declarat, la Antena 3, că este foarte supărată pe situaţie, pentru că s-a mutat de prea multe ori din locuinţele în care a stat. În cursul zilei de astăzi urmează să vină acolo şi cele două fete, Ioana şi Elena, pentru a o ajuta cu mutarea.

„Am vorbit acum 10 minute, s-a externat. Şi acum încep împachetările. M-am mutat de foarte multe ori, să ştiţi! Casa asta cred că e a noua casă în care m-am mutat. M-am mutat de foarte multe ori. Aşa că încă o mutare în plus”, a declarat Maria Băsescu în această dimineaţă.

Ieri, Maria Băsescu confirmase, la RTV, că Traian Băsescu era internat în spitalul din Bruxelles, acolo unde a ajuns de urgenţă săptămâna trecută.

Trebuie să elibereze vila, după decizia ÎCCJ

Fostul președinte Traian Băsescu are obligația ca, în termen de 60 zile, să elibereze vila de protocol în care locuiește, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv calitatea fostului președinte de colaborator al Securității, potrivit unui răspuns transmis de RAAPPS pentru mainnews.ro.

„Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează. În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuința în termen de 60 de zile de la încetare. În cazul în care părțile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spațiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române, conform dispozițiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, se arată în răspunsul RAAPPS la solicitarea Mainnews.ro.

Fostul președinte nu mai beneficiază de dispozitivul de securitate al SPP

Serviciul de Protecție și Paza nu îi mai oferă servicii de protecție lui Traian Băsescu, în urma aceleași decizii a instanței

Traian Băsescu beneficia, conform Legii, de mai multe drepturi acordate persoanelor care au ocupat funcția de președinte al României: pază și protecție de la SPP, autoturism de la SPP, un venit lunar de 75% din indemnizația acordată președintelui în funcție și locuință oferită de stat.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Traian Băsescu a fost externat din spital apare prima dată în Main News.

Source: New feed