Traian Băsescu nu mai beneficiază de dispozitivul de securitate al SPP

325

Serviciul de Protecție și Paza nu îi mai oferă servicii de protecție lui Traian Băsescu, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv calitatea fostului președinte de colaborator al Securității.

Traian Băsescu beneficia, conform Legii, de mai multe drepturi acordate persoanelor care au ocupat funcția de președinte al României: pază și protecție de la SPP, autoturism de la SPP, un venit lunar de 75% din indemnizația acordată președintelui în funcție și locuință oferită de stat.

O lege cu dedicație

În octombrie 2021, după ce Curtea de Apel București, prima instanță de judecată, a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, Parlamentul a operat modificări la Lege pentru a-l deposeda pe fostul șef al statului de beneficii. Astfel, a fost adoptat un amendament prin care de acestea nu mai beneficiază foștii președinți dovediți colaboratori ai Securității printr-o sentință definitivă a instanței.

În cazul lui Traian Băsescu sentința definitivă a fost pronunțată marți, 23 martie. Serviciul de Protecție și Pază a retras deja dispozitivul oferit fostului președinte. Cel mai probabil, și celelalte beneficii urmează să fie retrase în perioada următoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Articolul Traian Băsescu nu mai beneficiază de dispozitivul de securitate al SPP apare prima dată în Main News.

Source: New feed