Trump intenționează să retragă SUA din acordul comercial cu Coreea de Sud (presă)

244

Președintele american Donald Trump intenționează să retragă Statele Unite din acordul comercial bilateral semnat cu Coreea de Sud și care a intrat în vigoare în 2012, a informat cotidianul The Washington Post, citat duminică de EFE.

b237727a-7afa-4177-a786-dd507f73f45b

Ziarul american, care citează funcționari la curent cu subiectul și care au făcut declarații sub rezerva anonimatului, scrie cu Trump le-a cerut deja consilierilor săi să pregătească retragerea și că procesul oficial ar putea începe chiar săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru Washington Post că există o dezbatere în curs pe tema acordului comercial cu Coreea de Sud, dar niciun anunț oficial pe acest subiect deocamdată.

Între timp, The Washington Post scrie că unii membri ai echipei lui Trump, printre care ministrul apărării James Mattis și principalul consilier economic al Casei Albe, Gary Cohn, îi cer președintelui să respecte acordul cu Seulul, mai ales că SUA și Coreea de Sud colaborează în prezent pentru a încerca să frâneze amenințarea nucleară în creștere pe care o reprezintă Coreea de Nord.

În campania electorală de anul trecut, Trump a criticat în repetate rânduri acest acord bilateral și și-a exprimat preocuparea față de deficitul comercial al țării sale în relație cu Coreea de Sud, care s-a ridicat la aproape 28 de miliarde de dolari în 2016.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu)