Tudose, de Ziua Limbii Române: Conștientizăm, o dată în plus, nevoia unității în jurul valorilor noastre naționale

204

Prim-ministrul Mihai Tudose afirmă, într-un mesaj transmis de Ziua Limbii Române, că este nevoie de unitate în jurul valorilor noastre naționale.

73c15b60-7e55-4421-b05d-819d660477dd

"Românii de pretutindeni sărbătoresc astăzi Ziua Limbii Române. Din perspectiva Centenarului Marii Uniri, conștientizăm, o dată în plus, nevoia unității în jurul valorilor noastre naționale. Suntem chemați, de Ziua Limbii Române, să ne cinstim părinții, de la care învățăm primele cuvinte în limba maternă, dascălii, scriitorii, ziariștii — cât și eroii, care au apărat, deseori prin jertfă, integritatea noastră națională. Ziua Limbii Române este ziua noastră, a tuturor! La mulți ani, dragi români, oriunde v-ați afla! La mulți ani limbii române!", a scris premierul Tudose, joi, pe Facebook.

Totodată, șeful Executivului a amintit un citat din poetul Nichita Stănescu: "Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numește, de aceea, pentru mine, iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăște, de aceea, pentru mine, viața se trăiește".

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)