Tudose: România este un stat modern, dar mai avem multe de făcut pentru a atinge normalitatea

32

România este un stat modern și consolidat, dar mai sunt multe lucruri de făcut pentru a fi atinsă normalitatea, a afirmat vineri premierul Mihai Tudose, precizând că este nevoie de o strategie pe termen mediu și lung.

aa609e4e-5fd5-4ed3-a07b-426eb8a0ea2c

"Duminica trecută, la Focșani, a fost un eveniment extraordinar — Centenarul Bătăliei de la Mărășești (…) În anul care a urmat Bătăliei de la Mărășești, toate forțele politice (…) și-au dat mâna și au făcut România mare, (…) într-un context internațional favorabil. Dar și acum avem un context internațional favorabil, cu o poziție geostrategică a României care poate fi folosită în bine (…) Am evoluat foarte mult, România este (…) un stat modern, consolidat, cu o economie care începe să funcționeze chiar foarte bine, dar mai avem multe de făcut, foarte multe de făcut pentru a atinge acea normalitate", a declarat Tudose, la Realitatea TV.

Potrivit lui Tudose, cea mai mare provocare în funcția de șef al Guvernului este încercarea de a instaura normalitatea.

"A fi prim-ministru nu schimbă cu nimic nici metabolismul (…), îți vin pantofii la fel de bine, costumul la fel de bine sau la fel de rău ca înainte. Nu se schimbă nimic. Eu cred că cea mai mare provocare în această funcție este să rămâi normal și să încerci să instaurezi normalitatea, fiindcă este un lucru care eu am constatat că ne lipsește (…) Așa am început și să spunem noua viață de prim-ministru, făcând cumva lumină asupra problemelor cotidiene, că sunt de sănătate, vaccinuri, educație, economie", a spus Tudose.

Premierul a vorbit și despre necesitatea unei strategii pe termen mediu și lung.

"În ultimii ani, în epoca postdecembristă, singurul moment de uniune națională pe un proiect a fost Declarația de la Snagov, când (…) s-a stabilit că ne trebuie NATO și Uniunea Europeană și toate forțele politice merg în acea direcție (…) Acum (…) avem o strategie — e programul de guvernare — vreo doi-trei ani. Este un bun început, dar nu este suficient. Fiindcă asta e strategia partidului de guvernământ pe mandatul respectiv. Ar trebui ca pe baza acestei strategii să avem o strategie pe termen mediu și, de ce nu, pe termen lung", a mai afirmat Tudose.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)