Tulcea: Circa 400 de participanți la concursurile de triatlon Rowmania Fest

424

Circa 400 de persoane din 17 state participă, duminică, la concursurile de triatlon organizate în cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului internațional al bărcilor cu vâsle Rowmania Fest, inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23.

04a38c63-15ba-4ad5-bfe7-2a7a8b8200eb

"În principiu, sunt mulțumit de numărul participanților. Vorbim de un total de circa 400 de persoane. Este un colț al Europei unde avem un număr foarte mare de sportivi nu doar la Cupa europeană pentru juniori, ci și la competițiile pentru amatori", a declarat, pentru AGERPRES, președintele Federației Române de Triatlon, Peter Klosz.
Primele starturi s-au dat în jurul orei 8,00, pe lacul Ciuperca. "La Cupa europeană sunt sportivi de valoare. Sper ca sportivii noștri să obțină rezultate bune", a menționat Klosz.

Acestea sunt ultimele concursuri organizate în cadrul celei de-a VII-a ediții a Rowmania Fest, iar câștigătorii vor fi premiați pe scena de pe faleza orașului, începând cu ora 16,00.

Festivitățile de premiere ale concursurilor de triatlon vor fi anunțate de Bălașa Percussion Group, iar ultimele concerte oferite de organizatori vor fi susținute, începând cu ora 20,00, de White Mahala și Loredana. La ora 21,00, în centrul orașului, va avea loc proiecția filmului 'Inimi cicatrizate', de Radu Jude.

În cadrul Rowmania Fest, sâmbătă, s-au desfășurat concursuri de vâslit în canotci pe Dunăre și pe lacul Ciuperca.

"La etapa tulceană "Descoperă ROWmania" am avut înscrise 27 de echipaje, un număr record pentru istoria acestui eveniment", a precizat inițiatorul Rowmnia Fest, Ivan Patzaichin.

În etapa finală a concursului "Descoperă ROWmania" s-au întrecut șapte echipaje din diferite județe, marele premiu fiind câștigat de "Veteranii", Galați.

"A fost o cursă deosebit de plăcută. Am plecat de la Galați convinși că vom câștiga acest trofeu", a afirmat Sandu Voinea, în vârstă de 47 de ani, liderul echipei "Veteranii".
Sâmbătă seară, pe scena de pe faleza orașului au fost premiați și participanții la Turneul Internațional al Dunării. Cele aproape 100 de persoane din diferite state au plecat în urmă cu aproape două luni din Germania și au străbătut în bărci fără motoare circa 2.500 de kilometri pe Dunăre. Luni, ele vor pleca din Tulcea spre Sfântu Gheorghe, unul dintre locurile în care Dunărea se varsă în Marea Neagră pe teritoriul României.

Festivitățile de premiere desfășurate sâmbătă seară pe faleză s-au încheiat cu concertele susținute de RoHCP și Vița de Vie. În centrul orașului, începând cu ora 21,00, a avut loc proiecția filmului 'Sieranevada', regizat de Cristi Puiu.

Rowmania Fest are drept obiectiv principal promovarea la nivel național și internațional a orașului Tulcea și a Deltei Dunării. Festivalul este organizat de Asociația 'Ivan Patzaichin — Mila 23', este cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și de Primăria Municipiului Tulcea și beneficiază de sprijinul mai multor parteneri și sponsori. AGERPRES este partener media al festivalului.

AGERPRES/(A, AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)