Tulcea: Marele trofeu “Ivan Patzaichin”, câștigat de reprezentanții orașului Sulina

228

Reprezentanții orașului Sulina, Ștefan Teodor și George Cazac, au câștigat, sâmbătă, marele trofeu al celei de-a VII-a ediții a competiției de vâslit la rame 'Ivan Patzaichin' organizată în cadrul Rowmania Fest.

fd25d9dd-6e5f-4b75-beb9-0ee4d3a83ab1

"A fost o cursă grea pentru că toți concurenții erau în spatele nostru, iar noi dacă pierdeam teren însemna că pierdeam și cursa', a declarat pentru AGERPRES, la finele concursului, Ștefan Teodor, în vârstă de 38 de ani.
Alături de George Cazac, în vârstă de 27 de ani, Teodor a mai participat la concursurile de vâslit la rame organizat pe Dunăre în cadrul Rowmania Fest și în anii trecuți, iar cei doi au mai câștigat de două ori marele trofeu al competiției.

'Au vâslit pe Dunăre 5 kilometri, iar cursa a fost dificilă, dar plină de fair-play, așa cum sunt și participanții', a afirmat inițiatorul festivalului, Ivan Patzaichin.

Alături de trofeul competiției, echipajul care a reprezentat orașul Sulina a primit și un premiu în valoare de 4.000 de lei.
Următoarele două locuri ale podiumului competiției au fost ocupate de echipajele reprezentând localitățile Somova și Mineri, ambele sate aparținând comunei Somova.

La ediția din acest an a concursului de vâslit pe Dunăre în canotci au participat 10 echipaje, iar, la fel ca în anii trecuți, cei care s-au clasat pe primele șapte locuri au primit și premii în bani.

Acesta a fost primul concurs organizat în cadrul Rowmania Fest care și-a premiat deja câștigătorii.
În jurul orei 13.00, pe lacul Ciuperca s-a desfășurat etapa tulceană a concursului de vâslit în canotci 10+1 'Descoperă ROWmania', iar câștigătorii acesteia se vor întrece începând cu ora 17,00, în același loc, cu cei ai celorlalte etape județene din țară.

Câștigătorii acestui concurs vor fi premiați pe faleza orașului, începând cu ora 18,00, odată cu participanții la Turneul Internațional al Dunării, care au plecat în urmă cu aproape două luni din Germania și au străbătut peste 2.500 de kilometri pe Dunăre în bărci fără motoare.

Festivitățile de premiere vor fi urmate pe faleză de concertele susținute de RoHCP și Vița de Vie. În centrul orașului, tulcenii sunt așteptați la ora 21,00, la proiecția filmului 'Sieranevada', regizat de Cristi Puiu.

Ultima zi a Rowmania Fest, duminică, va începe la ora 7,00, pe lacul Ciuperca, cu competițiile de triatlon Cupa europeană pentru juniori, la care s-au înscris sportivi din aproape 10 țări, precum și Delta Rowmania Triathlon, concurs la care și-au anunțat participarea circa 200 de persoane.

La ora 15,30, pe scena de pe faleza orașului va avea loc un concert susținut de Bălașa Percussion Group, care va fi urmat de festivitatea de premiere a câștigătorilor competițiilor sportive desfășurate dimineața. Ultimele concerte de pe faleză desfășurate în cadrul ediției a VII-a a Rowmania Fest vor fi susținute, începând cu ora 20,00, de White Mahala și Loredana. La ora 21,00, în centrul orașului, va avea loc proiecția filmului 'Inimi cicatrizate', de Radu Jude.

Rowmania Fest are drept obiectiv principal promovarea la nivel național și internațional a orașului Tulcea și a Deltei Dunării. Festivalul este organizat de Asociația 'Ivan Patzaichin-Mila 23', este cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și de Primăria Municipiului Tulcea și beneficiază de sprijinul mai multor parteneri și sponsori. AGERPRES este partener media al festivalului.

AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)