Tulcea: Ucraina și Ungaria au câștigat Cupa europeană de triatlon Rowmania Fest

250

Sofiya Pryyma, Ucraina, și Gergo Soos, Ungaria, au câștigat, duminică, la Tulcea, Cupa europeană de triatlon organizată în cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului internațional al bărcilor cu vâsle Rowmania Fest.

c7bfd044-e3af-41c9-b0a9-ebb76046edce

'A fost o cursă foarte grea. Vântul a fost puternic, iar cursa de înot a fost dificilă din cauza valurilor. A fost de asemenea greu să alerg, din cauza soarelui', a declarat, la finele cursei, Sofiya Pryyma.

Anul trecut, Pryyma a câștigat locul al II-lea la competiția din Tulcea, iar anul acesta în România a obținut premiul I al Campionatului european de triatlon organizat la Târgu Mureș, potrivit președintelui Federației Române de Triatlon, Peter Klosz.

'Timpul realizat astăzi (duminică, n.red.) reflectă mai puțin valoarea ei (a Sofiyei Pryyma, n.red.) și mai mult greutatea traseului de aici', a menționat președintele Klosz.

Condițiile meteorologice au fost dificile și pentru juniori, cursa fiind câștigată ca și anul trecut de Gergo Soos.

'Proba de înot a fost dificilă pentru că am avut mulți concurenți buni. La bicicletă am fost primul și a fost destul de greu să fac față vântului puternic. La alergat a fost în regulă, pentru că am avut o diferență destul de mare față de ceilalți și nu am mai depus așa de mult efort', a declarat Gergo Soos.

La Cupa europeană de triatlon pentru juniori au participat, potrivit organizatorilor, 46 de juniori și 19 junioare, această competiție încheind concursurile organizate în cadrul Rowmania Fest.

'La început, mă gândeam că tulcenii nu știu decât să vâslească, dar m-am înșelat. În ultimii ani, în Tulcea s-au înființat patru cluburi de triatlon, iar continuând în ritmul acesta vom ajunge să avem o competiție mult mai interesantă', a declarat, pentru AGERPRES, Ivan Patzaichin.

Și sportivii amatori care au participat la triatlon au fost premiați, pe scenă urcând câteva zeci de persoane.

Festivitatea de închidere a Rowmania Fest va avea loc la ora 20,00, pe faleza orașului, și va fi urmată de concertele susținute de White Mahala și Loredana. La ora 21,00, în centrul orașului, va avea loc proiecția filmului 'Inimi cicatrizate', de Radu Jude.

'Rowmania' este inițiativa multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin de a lansa o mișcare națională de încurajare a turismului lent, neagresiv față de natură, acesta fiind și brandul asociației ''Ivan Patzaichin-Mila 23'' sub care se realizează produse de turism, proiecte de antreprenoriat social, campanii de popularizare a vâslitului și programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate.

Rowmania Fest are drept obiectiv principal promovarea la nivel național și internațional a orașului Tulcea și a Deltei Dunării. Festivalul este organizat de Asociația 'Ivan Patzaichin-Mila 23', este cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și de Primăria Municipiului Tulcea și beneficiază de sprijinul mai multor parteneri și sponsori. AGERPRES este partener media al festivalului.

AGERPRES/(A, AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)