Uber lansează o aplicaţie menită să faciliteze contactul dintre forţa de muncă şi patronat pentru poziţii temporare

48
Compania de car-sharing Uber Technologies Inc a anunţat lansarea unei aplicaţii denumită Uber Works menită să faciliteze contactul dintre forţa de muncă şi afacerile care au nevoie de muncitori cu ziua, transmite joi Reuters.

Aplicaţia, disponibilă deocamdată doar la Chicago, prezintă locurile de muncă temporare disponibile şi îşi propune să ajute afacerile care au deficit de personal.

"Uber Works (...) se conectează direct cu diferitele afaceri, printre care restaurante şi altele, pentru a le ajuta să-şi ocupe turele deficitare", conform unui reprezentant Uber.

Această strategie de diversificare a activităţii Uber intervine într-o perioadă în care principalul domeniu de activitate Uber, cel de car-sharing, se confruntă cu o competiţie din ce în ce mai puternică în Asia, iar compania americană este ţinta unor controale pentru că şi-a clasificat şoferii drept contractori independenţi.

În urmă cu o lună un şofer Uber a dat în judecată compania după ce parlamentarii californieni au votat o lege pentru a-i ajuta pe aceşti lucrători să devină angajaţi şi să dispună de beneficiile asociate.

O nouă lege californiană concepută pentru a limita folosirea forţei de muncă doar pentru anumite proiecte, evenimente sau lucrări, intră în vigoare de la 1 ianuarie.

Uber a raportat o pierdere record de 5,2 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului, ridicând întrebări cu privire la capacitatea sa de a se extinde şi de a face faţă competiţiei.

Utilizatorii aplicaţiei primesc informaţii detaliate despre ofertele de muncă, despre turele pe care pot lucra, remuneraţie, locul unde este nevoie să-şi desfăşoare activitatea, precum şi aptitudinile căutate de angajatori. În plus, utilizatorii sunt puşi în legătură directă cu angajatorii. AGERPRES/(AS - autor: Codruţ Bălu, editor: Mihaela Moise, editor online: Simona Aruştei)