Un an de la moartea Andreei Scântei. Șoferul criminal e acasă și beneficiază de clemența Justiției

398

Pe 1 septembrie 2016, o femeie de 36 de ani, care se plimba cu fetița ei de 7 ani pe Calea Mărășești, în dreptul Spitalului Județean Bacău, a fost spulberată pe trotuar de un Mercedes, condus de Valerică Ștefan Kislapoşi, aflat în stare de ebrietate.

Valerică Ștefan Kislapoși

Tânăra mamă a murit la scurt timp, sub ochii fiicei sale. La spital a ajuns, rănită, o altă tânără, de 22 de ani, care a supraviețuit, dar și fetița, dusă în stare de șoc la Pediatrie. Pe mama decedată o chema Andreea Scântei, iar pe fetița orfană, Maria. Tânăra accidentată care a supraviețuit se numește Crina Petronela Iulișcă.

Imediat, șoferul a fost testat și, după ce s-a confirmat alcoolemia, 1,70 g/mie, a fost reținut și arestat. După o perioadă petrecută după gratii, Kislapoși a fost plasat în arest la domiciliu, situație neschimbată până acum și prelungită recent cu încă 60 de zile.

După un an

În anul trecut de la tragicul accident, după un proces început în noiembrie 2016, la Judecătoria Bacău, Kislapoși a primit o „pedeapsă” ridicolă și scandaloasă: un an și 10 luni de închisoare, cu executare. Sentința nu este definitivă și, dacă se aplică, Kislapoși, care este sexagenar și a stat în arest la domiciliu, va fi ca și liber.

Crina Petronela Iulișcă, coafeza care a scăpat cu viață din accident, și-a retras plângerea, motivând tracasarea de care a vrut să scape. Există însă zvonuri neconfirmate că s-ar fi înțeles în privat cu autorul accidentului.

„Ca să continui un proces îți trebuie un avocat. Nu puteam continua. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt în viață și atât. Poți întreba un avocat. Pentru dosarul meu penal primea două luni în plus. Numai eu știu cât am fost aruncată de la medicina legală la spital și medici ca să îmi dea concediu, să nu rămân somera. Nu-mi trebuie alte cheltuieli și oboseală. Mi-a ajuns!”, a motivat Iulișcă, pe Facebook.

Toate părțile implicate – familia Andreei Scântei, autorul accidentului, firmele de asigurări și Parchetul – au atacat sentința. Procesul va începe în această toamnă, la Curtea de Apel, primul termen este pe 10 octombrie 2017.