Un lider PSD este (deocamdată) noul jurist al Spitalului Județean Neamț

86

Victor Adrian Marghidan este noul jurist al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Consilier local și unul dintre liderii PSD Piatra Neamț, Victor Marghidan a reușit la proba scrisă – cu 65 de puncte și la interviu – cu 100 de puncte, adjudecându-și postul cu un total de 82,50 de puncte.

De data aceasta a candidat singur la a doua sesiune de concurs, organizată după ce procedura din luna noiembrie a fost anulat, așa că acum a profitat din plin de cele cinci zile avute la dispoziție pentru înscriere, din 17 decembrie și până în 21 decembrie 2018. La prima procedură s-au înscris 5 doritori.

Trecând peste greșeala inițială, care ar fi permis unui consilier juridic debutant să se ocupe de problemele juridice grele ale spitalului, acum, odată eroarea îndreptată și postul bucurându-se de interesul unui jurist cu 7 ani vechime, plus carnetul de partid, totul a mers strună. Și imediat după proba scrisă, din 8 ianuarie, a urmat și interviul, deși fusese programat pentru 11 ianuarie. Victor Marghidan declară că a acceptat derogarea doar în condiții de legalitate: „După ce am susținut proba scrisă, comisia m-a întrebat dacă mă simt pregătit să susțin și interviul, având în vedere că eram singurul candidat. Nu era legal, dar pentru că eram pregătit, am fost de acord. Am completat o cerere în sensul ăsta și am dat și proba interviului”.

Noul jurist recunoaște că este un domeniu nou de activitate „după 7 ani la Hidroserv, unde am lăsat în urmă un colectiv extraordinar, dar am nevoie de siguranță profesională. Cred că 65 de puncte la scris sunt urmare a faptului că n-am avut timp suficient să aprofundez legislația din sănătate, deși m-am pregătit pe toată perioada sărbătorilor. La interviu am putut demonstra mai bine pregătirea mea. Am urmărit să fac o schimbare profesională care să-mi asigure stabilitate încă din luna septembrie, când a fost scos postul acesta la concurs, la spital. Dar, atunci, am aflat după ce trecuse perioada de depunere a dosarelor”, adaugă Victor Marghidan.

Chiar dacă nu știe exact de care domenii anume se va ocupa, noul jurist al spitalului recunoaște că este nu doar pregătit, ci și deschis pentru orice provocare: „Am experiență și pe litigii de muncă, dar și pe litigii comerciale. Chiar îmi place instanța, sunt combativ și cu argumente solide în apărarea angajatorului, în special pe litigii comerciale. Nu știu exact fișa postului, deocamdată pregătesc documentele de angajare”, a mai spus Victor Marghidan, care este decis să rămână pe post până la expirarea perioadei temporare de angajare, la finele lui 2020.

(C.I.)