Un militar turc a murit şi alţi cinci au fost răniţi în urma unei confruntări cu insurgenţi sirieni

34

Un militar turc a murit şi alţi cinci au fost răniţi în urma unei confruntări cu insurgenţi sirieni

Un militar turc a murit şi alţi cinci au fost răniţi în urma unui atac cu rachete lansat de către rebeli asupra forţelor turce care instalau un post militar în provincia siriană Idlib, a anunţat, marţi, Armata Turciei, relatează site-ul agenţiei Reuters, conform mediafax.ro.

Armata turcă nu a precizat cine erau rebelii care au lansat atacuri şi a adăugat că forţele turce au ripostat cu focuri de armă. Atacul a venit în contextul în care Armata turcă a început instalarea unui nou post de observare în provincia siriană Idlib.

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanşat o ofensivă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene şi terestre în provincia Afrin. Obiectivul ofensivei este înlăturarea grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG), despre care Ankara afirmă că este aliată cu mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Turcia consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai mişcării insurgente separatiste PKK. Potrivit armatei Turciei, oraşele Kilis şi Hatay aflate de-a lungul graniţei cu Siria sunt în raza de acţiune a grupării YPG/PYD. Gruparea kurdă ar depinde de provincia Afrin pentru a crea conexiuni către Marea Mediterană din nord-vestul Siriei.